Friday, July 18, 2014

Sekali Lagi Tragedi Nahas Kapal Terbang


Assalamualaikum w.b.t..


Lewat malam semalam sekali lagi Malaysia dikejutkan dengan tragedi nahas kapal terbang yang melibatkan pesawat Boeing 777 Malaysian Airlines MH17.. dipercayai ditembak jatuh semasa melepasi ruang udara Ukraine.. Inna lillahi wainna ilai hiraji’un takziah buat semua keluarga penumpang dan krew pesawat.. Al-fatihah..




saat MH370 masih segar diingatan, saat serangan zionis Israel keatas Gaza, Palestin masih lagi dilepaskan seperti langsung tiada surutnya, kita diuji dengan satu lagi ujian dariNya.. Allahu, tak terdaya memikir apa nasib ku kelak.. bulan baik, juga di hari yang baik mari sama-sama perbanyakkan doa dan semoga kita masih diberi 1001 rahmat dariNya.. inshaAllah Ameen..

**********

Kad raya kedua tahun ni datang dari blogger pha is.. peneraju utama Hikayat Budak Pening.. cakap je nak bagi kad raya, laju je husna pergi private message dya kat facebook.. bheheee.. terima kasih pha is..




Till then!! See ya~










12 comments:

  1. alfatihah
    rasa mcm terancam aje pesawat MH ni..
    tapi inilah musibah dibulan ramadan
    smga kita semua tabah dgn ujian ini walaupon tiada sedara mara kita didalam pesawat..

    wah.. kedua dah.ciksu non hado.. pong

    ReplyDelete
  2. subhanallah mmg ujian yg Allah bg ini ada hikmahnya..smoga kluarga mangsa sbr n tabah..

    ReplyDelete
  3. trkejut dengar brita ni, ksian dkt ahli kluarga mangsa, smoga ahli keluarga yg trlibat tabah mnghadapi dugaan ni..:)

    ReplyDelete
  4. terkejut jgk bila bru dapat tahu berita ni

    ReplyDelete
  5. Tragedi tragis yang sangat² sedih..semoga keluarga mangsa tabah hadapi ujian Allah ni. Al fatihah

    ReplyDelete
  6. Tragedi yang sungguh tidak disangka akan berlaku. Semoga ahli keluarga penumpang dan krew MH17 tabah menghadapi ujian ni. tidak kira mereka yg beragama Islam dan bukan Islam.

    ReplyDelete
  7. Al fatihah .......
    Wah bestnyerr dpt kad raya ..

    ReplyDelete
  8. Semoga ahli keluarga mangsa tabah menerima ujian Allah ..

    ReplyDelete
  9. Sedih dan terkejut
    Semoga keluarga mangsa bersabar

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates