Tuesday, December 17, 2013

Teluk Batik, Lumut, Perak


Assalamualaikum w.b.t..


Musim cuti sekolah kembali!! Bebudak sekolah wajib rasa seronok time cenggini.. mana taknya, boleh la korang rehat pepuas kan.. ada yang family bawak pergi bercuti, balik kampung ataupun pergi melancong.. ada yang tak berpeluang tu, makan reramai kat rumah pon dah rasa syok habis.. hehehe..

Sabtu yang lepas, family husna berkesempatan ke Teluk Batik, Lumut, Perak.. kami (family husna dan family mak cik) pergi sehari je, bertolak dalam pukul 7 pagi sampai sana dalam pukul 10 lebih.. sampai je sana terus cari tempat yang paling best.. disebabkan nak jauh sikit dari orang ramai, kami pilih tempat paling hujung dekat dengan chalet pak man.. pulun sangat cari tempat jejauh tak sangka ada ‘benda’ kacau kami time tu.. mujur boleh di kawal lagi..

Cuaca pada hari tu pon cantik sangat.. dah pukul 10 lebih pon tak de lah panas sangat.. sesuai lah nak berendam tak ingat dunia.. kulit muka terbakar jangan nak merungut pulak..

Teluk Batik, Lumut, Perak
para bapa pelekat api, di gilir dengan para ibu.. kami?? melantak.. =P

Abah husna dah cakap dya nak bakar ayam masa kat sana.. Ayam Bakar Berempah.. menu lain, pagi tu kami sempat buat bihun goreng dan nasi goreng jaa.. family mak cik bawak sate ayam dan nasi putih beserta lauk.. simple!! Jenuh jugak la nak habiskan semua tu sampaikan ‘benda’ yang kacau kami tu pon sibuk nak makan jugak.. -..-"

Teluk Batik, Lumut, Perak
makanan je dah penuh tempat duduk..

Yang paling awal sekali terjun dalam air husna dengan adik yang kecik sekali tu.. perangai tak menyempat, macam tu la.. orang cakap makan dulu pastu baru turun.. bila naik semula, baru kami perasan yang air kat situ tak berapa cantik.. bukan tak berapa, memang tak cantik pon.. lumut siap berkumpul kat tudung dan baju kot.. padanlah dengan nama tempat tu Lumut.. rasa macam tak puas hati, tapi terpaksa bagi puas jugak.. rugilah kalau tak enjoy sesungguh kan..

Teluk Batik, Lumut, Perak
suka kau macam itik dah lama tak jumpa air

Teluk Batik, Lumut, Perak
with adik-adik dan abah

Sayangnya husna dengan sepupu tak dapat nak merasa naik banana boat.. kami yang besar hanya berempat.. kurang confident nak naik sendiri.. dah la tak pandai berenang.. jatuh kat tengah laut tak pepasal je.. tamat riwayat time tu jugak..

Nak menginjak ke petang sikit, makin ramai plak yang datang.. Asalnya berdekatan kawasan kami tu memang privacy habis.. jauh sikit dari orang ramai, tapi bila dah petang, siap ada ada dua, tiga family yang join..

Tepat jam 5.30, bungkus semua pakat angkat kaki.. letih main ayaq kemain.. pakat lenguh kaki lepas tu muka memasing dah macam udang bakaq.. merah jee.. muehehehe..


ops!! sebelum terlupa, ini la 'benda' yang kacau kami hari tu.. spoil je.. -..-"

monyet, Teluk Batik, Lumut, Perak
ada sekor curi kami punya kek coklat yang dalam bekas kecik tu.. grrr!! 


Till then!! See ya.. 













p/s- dekat dah dengan tempat kak Wirda Amir.. :)

18 comments:

  1. waaaa..
    best tue..
    dh puas berendam terus makan ayam berempah..
    mmg terbaek..
    tapi monyet2 tu ada mmg xbest.
    nak makan pn x snang.

    ReplyDelete
  2. owh.. event ni la yg dok sibuk buat preparation tu.. terbaca kat twitter.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Hehehe...dok ingat apa la yg mengacau tu....

    nasib baik kena lumut je,kalau kena obor2 alamat ke hospital la jwbnya...pantai teluk senangin lagi cantik husna...

    P/s memang tk jauhpun,tak sampai 5 minit perjalanan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. menguji betul dgn binatang2 tu.. grr..

      teluk senangin?? wahhh.. macam menarik jerr.. letak dalam wishlist thun depan lah.. hehehe..

      Delete
  4. hehe menarik...
    cantik gambar2 da hehe..
    kera semua tu nampak hensem dan cantik2 hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak la AA punya hensem dan cantik..taw ke mana jantan mana betina?? =P

      Delete
  5. pernah pergi time dulu-dulu.....tapi tak pernah mandi......

    ReplyDelete
  6. semestinya best n seronok berpicnic bersama family kan :)

    ReplyDelete
  7. lumut nie macam dah kotor skit.. faktor pembangunan..huhuhu.
    Barbecue tu walllaaa geram jer tgk..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagipon pantai ni berada di kawasan teluk, memang payah sikit la nak elak perkara mcm ni kan..
      jangan sampai meleleh air liur plak kak..=D

      Delete
  8. syoknye mkn2.. pastu berendam, pas tu naik mkn lagi.. haha..

    ReplyDelete
  9. wah best la, ari tu pergi juga perak, tak singgah pun teluk batik. sedeyyy :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa.. xpe nanti pergi perak lagi jangan lupa singgah ye..=D

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates