Monday, December 02, 2013

Hotmas, Sungai Petani


Assalamualaikum w.b.t..


Sabtu bebaru ni, kami satu rumah keluar ber'dinner' di Hotmas, Sungai Petani.. tak rancang pon sebenarnya, sebab sebelum ni rancang nak makan situ tak jadi, orang ramai sangat.. seat langsung tak dak.. call nak reserve pon tak boleh.. kalau singgah pukul 8 lebih jangan mimpi nak dapat seat.. full house kot.. mesti hebat strategi marketing diorang.. 

Bata, kedai kasut
sempat singgah kedai kasut Bata, terbeli sepasang.. :p

Malam sabtu lepas, selesai shopping barang rumah kat Tesco terus ke Hotmas.. muka memasing lapar terok sangat.. hahaha.. ada yang teringin nak makan kat situ.. husna plak baru dua kali.. last time masa semester 2..

Hotmas, Sungai Petani

Hotmas, Sungai Petani

husna paling suka makan kat kedai, kalau bayar dengan harga berpatutan lepas tu dapat makan sesuatu menu dengan portion yang lain dari kebiasaan.. mean banyaklah.. =P berkias lah pulak.. kiranya Hotmas ni tersenarai la dalam list.. muehehehe..

serius memang banyak.. husna makan tak habis lepas tu ngada tinggal design tak boleh blah dalam pinggan.. kekonon kreatif habis la kan.. isi dalam sesuatu menu tu, diorang tak kedekut ok.. ayam, udang dan sayur kemain banyak.. kawan husna peminat tegar sayur pon tak dapat habiskan sayur dalam pinggannya.. boleh tahan banyak jugak lah.. =D

nasi goreng indah, hotmas, sungai petani
menu husna, Nasi Goreng Indah..

char ho fan, hotmas, sungai petani
sahabat yang di sebelah kiri, Char Ho Fan.. lebih kurang macam Kuew Teow Kungfu.. 

kuew teow bandung, hotmas, sungai petani
sahabat yang di depan husna, Kuew Teow Bandung..

dah muak makan western.. makan di Restoran Mesra Jaya dah pekena western.. sebelum ni pon first time try kat Mama Village bedal western jugak.. sesapa yang stay area Sungai Petani mesti perasan ada kedai makan baru bukak kat simpang empat nak pergi pusat bandar.. errr, tapi kan, western diorang memang tak boleh pergi.. bukan tak boleh makan taw.. maksud husna, kurang memuaskan.. kalau nak singgah better try yang lain.. kalau tak silap diorang ni famous dengan steamboat rasanya.. =)


entry mengada nak bagi terliur.. eh, terliur ke?? =P


Till then!! See ya.. 













p/s- lecturer dah start bagi assignment..

38 comments:

  1. Wow..bnyk temoat makan menarik sejak pcl lama x balik Sp. ..SpTunggu Aku Datang..

    Husna..Hotmas tu kat mana tlg spesifik lokasinya..tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna pon sampai tak taw nak makan kat mana.. hewhewhew..

      nnti husna kasi plan ye.. =D

      Delete
  2. Assalamualaikum. Jom Join Segmen kat bawah ni. Tq..

    http://anis-tikah.blogspot.com/2013/12/segmen-semudah-123-oleh-anis-najiha.html

    ReplyDelete
  3. wahh macam sedap je,..terliur plak..hehe..done follow sini

    ReplyDelete
  4. Wah! Memang nampak mewah ngan rencah menu dorang ni.. Isi ayam sampai tergolek2 banyaknya.. Nyummeh! ^_^
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sampai tak muat nak golek masuk dlm mulut.. bnyak sgt..

      Delete
  5. Wahhh telan air liur satt *gulpp. Dah la belum lunch agi ni. ehehe

    ReplyDelete
  6. Nasi Goreng Indah harap rasa seindah namanya...kretif depa pilih nama.

    ReplyDelete
  7. Tgk rupa dgn hiasan hidangan tu menarik,pasti rasanya sedap juga..harga berbaloi ke?rm bpe nasi goreng indah tu?

    ReplyDelete
  8. isemen.... banyak sangat lauk dia....
    terasa bau sampai pintu rumah..
    husna-husna..
    ada masak lebih tak? hahaha :D

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. tak pernah makan, tapi tengok kawan husna makan nampak sedap.. di timbun plak dgn sayur2an.. sedappp..

      Delete
  10. tak pernah nampak pun kedai ni,area mana eyh ? :)

    ReplyDelete
  11. haishhh sedap betul la makanan tu..emmm laparnye..hihi

    ReplyDelete
  12. amboiii smpt pulak snap gmbr kat kedai bata yer...hihi.. meriah giler menu smua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tu memang.. memana pon sempat jer.. hahaha..

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates