Thursday, April 24, 2014

Malam Pra Graduan Fakulti Pengurusan Bisnes, UiTM Kedah


Assalamualaikum w.b.t..


hampir sebulan lebih majlis berlalu tapi setiap detik saat indah sepanjang majlis bergerak masih kekal di ingatan.. gituu.. ingat lagi tak sebelum nih husna pernah cerita yang kami satu rumah diarah untuk handle event malam pra graduan.. syukur Alhamdulillah, walaupun di mata kami masih ada cacat cela sepanjang program berlangsung, namun feedback yang kami dapat sangat menggembirakan.. 

habis je viva entrepreneurship pagi tu, balik rumah angkut apa yang perlu, segala doorgift, hamper, masuk dalam keta dan segera bergegas ke hotel.. kami buat kat Park Avenue Hotel, Sungai Petani, satu-satunya hotel yang berjaya muatkan 400++ orang pelajar.. masa memula nak pilih hotel dulu kemain serabut gara-gara kapasiti tak cukup.. dengan terpaksa ketepikan budget makanan, idam nak buat tepi kolam, mimpi je semua tu.. 

hotel park avenue, sungai petani
sempat captured patlimanam keping suasana ball room sebelum dihuni para pelajar..

hotel park avenue
pandangan stage dari pintu masuk..

hotel park avenue
pandangan bawah dari atas stage..

hotel park avenue
datang awal ape lagi, tangkap gambar sepuas hati lah.. hahaha..

not bad laa layanan yang diberi dari Park Avenue Hotel ni.. tak nafi setiap kehendak dan kemahuan kami cik manager tu layankan aje.. :p kami mohon makan malam tu serve, tak nak buffet.. yelaa dah pelajar ramai kang buat buffet ada jugak yang tak dapat makan.. dari segi hiasan stage, stage photobooth, pa system, haishh memang suka lah.. itu lah orang cakap, kalau nak mintak, mintak je elok-elok inshaAllah dapat.. :)

person in charge multimedia.. husna kat situ menyibuk je.. :p

hamper kami beli barang balut sendiri je nih.. hehehe.. cut the cost..

majlis mula pada pukul 8.30 malam, agak lewat dari perancangan asal sebab pelajar memasing kepenatan dengan viva.. vvip sendiri memahami hal itu.. vip dan vvip terdiri daripada para pensyarah, timbalan rektor dan rektor uitm kedah.. majlis di hiasi dengan persembahan daripada pelajar setiap kos; office, bisnes dan bank.. siap ada persembahan special daripada pihak hotel sendiri.. 

persembahan diselang-seli dengan acara cabutan bertuah, best student setiap kos dan jugak man and woman of the night.. alaaa yang macam prince and princess tu.. tapi ni tak nak lah panggil prince and princess sebab bukannya dinner ala-ala fairytale.. dinner tema masquerade je.. siapa yang berpakaian ikut tema menang lah.. kemain susah jugak nak cari pemenang tu pon.. jenuh member terjah setiap meja tengok outfit diorang.. :p

pakat nak masuk frame.. :p masuk jangan tak masuk..

outfit husna malam tu.. beg dengan kasut je hak milik sendiri.. shawl pinjam housemate.. black jacket, dan sleeveless dress tu pinjam, sewa.. murah je.. itulah kehebatan internet..:p
waktu nih topeng masquerade letak mana tah..

sayangnya kemeriahan suasana pada malam tu tak dapat nak digambar lelebih sebab tak de gambar untuk tatapan korang.. :( usai je makan pakat bangun habis sebab nak bergambar.. kenangan di akhir semester.. benda suweet macam ni haruslah dijadikan kenang-kenangan ye dakk.. nanti boleh jugak tunjuk kat cucu cicit betapa cantik dan voguenya nenek waktu muda-muda dulu.. :p 

sebahagian dari housemate husna.. inilah photobooth tu..
photo props buat sendiri.. stage siap dengan lampu pihak hotel sediakan..

another half.. :) baru perasan husna je nampak macam tak masuk.. tetiba oren..

habis semua ruang dalam hotel tu diguna sampaikan kat lobi hotel pon ada lagi yang bergambar.. -.-' kemain betul.. mungkin tak cukup kot photobooth yang kami bagi.. kahkah.. 

habis event naik bilik siap nak berdengkur.. dapat dua bilik free.. muehehehe..

owh not to forget, this is what we’ve given to the students.. and for sure we’ve got it too!! alolooo sayangnyaa nak guna.. >_< pelengkap kehadiran mug nih, didampingi bersama lapis cheesy.. check the link out kalau berminat.. sedap kengkawan husna cakap.. husna tak berapa minat because too much cheese..  

tak dak warna oren.. but then hijau is my sub favorite color.. 



Till then!! See ya~ 




















p/s-dah berkulat kot cerita nih..kahkah..

24 comments:

  1. kemah btuil blog deme.ini design special ker..?klu ada pkr nk tau gak.he..he..nice and tidy blog.good job.girl.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya baju husna..melaram masing masing masa MPG kan..rindunya UiTM!

    ReplyDelete
  3. cantik la. gempak husna punya event =) tak pe nanti boleh wat gathering or reunion lg ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. inshaAllah.. gathering reramai.. bestnyaaa!!

      Delete
  4. dulu ada dinner kat kampus mmg tak ikut tema dah...ikut suka hati je pkai...last dinner tema color block tp eden pakai baju batik je....mmg jauh bebenor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kadang2 laki ni susah sikit nak ikut tema..
      sebab payah nak cari baju..dan malas nak shopping kan..:p

      Delete
  5. Kenangan time dinner la plg best. Tp selalunya zmn akak dlu, part 5 akan uruskan dinner utk part 6. Tp biasa la. X uruskan snd ada je bnd yg x brp nk best skt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu annual dinner kot kak..
      ini pra graduan punya dinner jadi mcm tak best plak kalau part 5 yg handle..

      Delete
  6. biasa la tu.. xkira laki or perempuan.. masa diner ni la nk melaram sakan.. hehehe..
    cma laki kurang sikit bab make up je.. hehehe...
    menabung sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. melaram jangan sampai tak kena gaya sudahh..:p

      Delete
  7. kira husna salah sorg org kuat yg manage event la ekk..gempak tu..

    lawa baju pinjam!keke

    alahai kenangannya..akk pernah dinner kt sini masa dekan part2...makan serve juga..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak delah org kuat sgt.. ada sikit2 je.. sir bagi merasa..

      hehehe.. murah gila pinjam tu..>.<

      bestlaa.. husna one and only dinner sepanjang diploma..:(

      Delete
  8. Assalammualaikum... husna,

    tahniah dah grade.. moga sukses selalu dan terus berjaya menempuh dunia pekerjaan..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam mselim..
      tak diiktiraf lagi.. baru je habis..:p
      inshaAllah terima kasih ye..:)

      Delete
  9. wah bestnya
    nnti zaman mcm ni la rindui :)
    tinggi ye husna ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pon masih teringat2 lagi ciksue..
      hahaha.. ikut gen abah.. sebab tu kot..:p

      Delete
  10. seronoknya baca pengalaman husna handle majlis kecil-kecilan..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de kecik mana kak.. bagi husna yg beginner nih, boleh tahan besar jugak laa..

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates