Tuesday, February 26, 2013

Untung Jadi Students?? Sometimes..



Assalamualaikum w.b.t..


Selamat tengah hari!! dah makan ke?? husna baru sudah nih.. tetiba ada mood nak menyonteng.. terus muntahkan.. kalau x nanti jenuh nak cari mood..

Eh.. cuaca kat tempat korang amacam?? merbok dah 3 hari berturut-turut hujan renyai.. turun macam xmaw turun jaa.. nampak xdak tapi sebenarnya ada.. nak bergerak pon rasa macam malas jaa.. hibernasi 2 3 hari boleh kot.. hehe.. mama husna bgtaw semalam, yg hujan spesies ni la akan mudah mendapat sakit ; demam dan sakit kepala..  so jaga diri uolls.. ;)


Petang semalam kami keluar!! actually x rancang pon.. lepas kelas pukul 12, husna balik bilik nak makan pastu rehat jap.. kemudian pukul 2 diorang ajak keluar.. nak ambil baju member yg dya alter kat kedai.. pastu ke pejabat pos.. then, alang-alang dah keluar kami berlima pon pergi lar tengok wayang di Amanjaya Mall..

Puas pilih antara Gangster Celop dengan Beautiful Creatures, last-last ambil Beautiful Creatures.. sebab cerita orang putih nih lambat sikit nak dapat yg pirates.. =P member sorang nih dah tengok trailer, nampak macam best.. nama movie pon awesome semacam je.. lagipon cerita sains fiction kan.. dapat bayang memang bestlaa.. tapi sebenarnya x sangat pon.. -.- dah lar subtitle bahasa melayu diorang translate sebijik-sebijik.. kalau guna english kan ok sikit..

Lepas layan wayang kami singgah MPH Bookstore.. katanya nak habiskan baucer buku tp husna xmaw.. nak guna RM50 jaa.. memandangkan mama dah pesan suruh beli novel untuk dya.. so husna pon cariklar sebijik.. dapat 7 Hari Mencintaiku by Siti Rosmizah.. dan Tak Secantik Husna, saja seronok nak beli.. sebab?? dapat agak kot.. haha..



Untung jadi students?? Sometimes..

  • Tiket wayang RM11.00, guna student card jadi RM7.00
  • 7 Hari Mencintaiku RM32.90 dan Tak Secantik Husna RM19.90 guna Kad Siswa dapat less 10% dah guna baucer buku konfem kena cukupkan RM50, grab 2 pen..
  • Singgah Marrybrown, pon guna Kad Siswa..



Alhamdulillah.. =)



61 comments:

  1. errr..sape yg tak secantik husna tu? hahaha

    ReplyDelete
  2. Salam husna...

    Alhamdulillah....kita beruntung menjadi apapun andainya bersyukur dgn nikmat yg Allah bg...

    ReplyDelete
  3. untung la semua jenis kemudahan dye dpat hehe :)

    ReplyDelete
  4. slmt membaca, maaf lately busy sgt x sempat nak ber BW sgt

    ReplyDelete
  5. wah bestnya.... buku 7 hari mencintaiku tu citer la sikit sinopsis...cam menarik jer? he he he...

    *husna sorry kakak lama x singgah sebab sangat busy... hu hu hu... miss you adik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo..novel tebal berinci inci..
      kalau nk suruh husna baca dalam masa terdekat nih x kot..
      x pndai nak habiskan novel..haha..

      eh..xpela kak..
      husna pon dah jrg singgah bubblenotes..=(

      Delete
  6. Memang best student sekarang ini ..macam2 kelebihan ada...

    ReplyDelete
  7. Eh tak ingat dah mane tah letak kad siswa tu.. hehe

    ReplyDelete
  8. tempat akk tengah hujan lebat ni husna :)

    ReplyDelete
  9. salam husna :)

    ahah...ayie dah boleh agak knpa husna beli novel tu..sbb ada nama husna kan..kan..? hehe

    itulah nikmatnya jadi student zaman skrg byk yg kerajaan support..bersyukur kn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam ayie..=)

      haha..betul!! betul!!
      member lar tunjuk..xde pasal terus beli..-.-

      Delete
  10. baguslah skang macam2 ada kemudahan kerajaan bg kt student.dpt berjimat klu pandai..zaman akk dulu semua guna duit biasiswa..ujung sem ja licin semua.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul2 berjimat memang boleh kak..
      ini jimat dr makanan tp pergi kat benda lain..-.-

      Delete
  11. untunglah tu. zaman akak wayang je ada diskaun. buku takdepun..hehe

    ReplyDelete
  12. tempat ciksu pans je.. ni dah sesema dan demam blk.huhu

    bertuah kan..

    di tag http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata.html

    ReplyDelete
  13. tak secantik husna..? hahaha... tajuk yg stail.. kena dgn org yg membeli..

    ReplyDelete
  14. kak ruha pun rasa nak jadi student balik.... :D :D
    siapa yang tak secantik husna tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh!! boleh!! sambung yg seterusnya kak ruha..=)

      tija lar kak ruha..huhu..

      Delete
  15. Replies
    1. x sgt..biasa je husna rasa..igtkan ada fantasy magic best habislar..rupanya x jugakk..huhu..

      Delete
  16. salam husna..
    huhuhuhu terima kasih atas kunjungan husna......

    kalau boleh nak study lagi...
    tak pe TA fokus pada anak TA pula...
    harap berjaya jua macam husna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam TA..
      sama-sama..

      boleh je nak sambung..
      eh..husna pon belom berjaya lg lar TA..
      in shaa Allah..soon..=)

      Delete
  17. hehehe biasalah tu..lepas habis belajar xda dah benda2 tu semua.. novel yang atas tu kwn hana kata sedih giler. hana xsanggup nak baca bukan sebab sedih tapi sebab tebal sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..novel tuh husna kasik mama husna je baca..x mmpu nak hadap..tebal ya amat..=P

      Delete
  18. beli novel Ramlee Awang Murshid... lagi bes... lain dari yg lain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna ada koleksi tp masih xdak waktu nak baca..masih berbalut..
      feel novel thriller ni kena lebih skit berbanding dgn novel cinta..haha..

      Delete
  19. Replies
    1. aduyaii..husna x pndai nk pilih buku lar kak nani..sob..sobs..

      Delete
  20. untug Husna..tak merasa mcm ni time jd student..

    ReplyDelete
  21. mmg untung.. ehehe.. pinjam kad student leh.. :P

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum, layan jgk blog ni, jom lawat blog saya plk & kalau sudi jemput follow ye.. nak bg ramai kwn je :D

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.