Tuesday, February 12, 2013

Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M)



Assalamualaikum w.b.t..


haa tudiaaa.. dah lama tinggal blog.. update pon x.. blogwalking pon x.. hari tuh kemain tweet dengan kak ruha cakap bila dah cuti nak update blog sampai x cukup masa.. tapi sekarang, start dari cuti hari khamis sehinggalah hari nih, dah 3 hari berlalu, still x bergerak untuk menaip..

Malam nih, dengan gigihnya menaip jugak.. mana tidaknya, komen semakin kurang.. means pelawatmya pon semakin kurang lar kan.. haha.. =P  actually, tengah pikir tadi nak start dari mana tengok-tengok dah dua perenggan dah mukadimahnya.. =D


Eh.. husna ada pelawat berbangsa cina x?? kacukan sikit ke??
X terlambat kan nak wish Happy Chinese New Year!! =)


semalam husna dah pergi habiskan RM100 baucer buku.. susah woo bila diorang cakap hanya 20% je boleh habiskan untuk alat tulis.. dah lar alat tulis je yg boleh husna mainhentamamek.. =D cemuih memikirkan buku ilmiah apa yg husna nak beli.. buku motivasi pon macam-macam fesyen.. dah lar masa terhad.. kalau nak pilih betul-betul sehari pon x cukup..


memandangkan husna pergi dengan family, husna sempat habiskan RM100 je.. terjah Hasani dalam Kulim Landmark.. ragut al-Quran, *warna Oren uolls kalkulator, testpad, pembalut buku, dan notebook..

kalau tanya pasal novel, hehe, sapa nak tolak.. tapi mengingatkan novel hasil baucer tahun lepas pon ada yg x terusik lagi, so hadam nafsu pelan-pelan.. lagipon husna xdela minat novel sangat.. sebab tu x abeh baca lagi.. =P

kalau nak habiskan untuk buku-buku kat merbok, memang x lar, sebabnya kitaorang banyak guna manual.. nak beli untuk sem depan xtaw buku apa yg patot di beli.. or else masih guna manual lagi..  hmm.. lagi RM150 nak perabih untuk apa pon xtaw lar.. haha.. ada idea ke?? ^^






46 comments:

  1. takper...pelan2 kayuh... kalau ada idea sok pegi habiskan voucher tu... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.rezeki kn.


      jom join segmen ni..

      http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

      Delete
  2. bestla..mmg jenuh nak pilih tuk hbiskn baucer..hhee

    ReplyDelete
  3. aiman request pencil box,kaler pencil yg besaq dan storybook.muahahaha...

    org bg duit pun tak tau nak belanja,bg akk kejap je habis byk tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, baru perasan, husna pon xde warna lg nih..dulu teringin sgt..nnti nk beli jgak lah..hehe..

      xtaw nk beli apa lar kak..huhu..

      Delete
  4. bagi kat H..nanti H tau la camne nak habiskan voucher tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. sikit nya untuk alat tulis, mmg dah syarat ka? novel boleh beli tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..memang dh syarat..
      novel ikut tmpat jgak..mcm hasani tmpat husna beli ok je..=)

      Delete
    2. 20% DARI RM250 = RM 50 JA..;-(, JENUH ANGKUT BUKU LA CAMTU..HUHU

      Delete
    3. haa..taw xpaa..
      sebab tu buntu nak beli apa..haha..

      Delete
  6. Aku kalau suruh perabih duit memang terer.
    First time dgr.. Tak tahu mcm mana nak perabih duit..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..perabih duit husna pon teror..
      tp ini baucer, limited plak nk beli apa..haruslar susah..huhu..

      Delete
  7. salam husna :)

    untung nya jadi student zaman skrg ni kan..? nk beli buku pun dapat baucer percuma..beratus2 ringgit pulak tu...

    syukur laa..

    ReplyDelete
  8. Husna..agak2 tak hbs pakai voucher buku tue bg sy satu yer.hehehe

    ReplyDelete
  9. Wahh !dapat sudah baucer nyer....untunglaa kan...ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..untung sgt..tp xtaw nk beli apa mcm mna..kuikuikui..

      Delete
  10. Husnaaa, meh bagi eme lagi Rm 150. I know how to spend. Eme dah habiskan rm 250 dalam masa 30 minit. Muahaha. By the way, eme cadangkan. Husna pi Pustaka Union kat Jalan Stadium. Kat situ tadaknya 20% untuk alat tulis. kita bebas beli apaja. External hardisk pun boleh beli dear. Do visit pustaka union kayy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo..jauh sgt la plak pustaka union tu eme..
      eh..eme dh lama abehkan ke?? cepat nyaa..haha..

      Delete
  11. untung larh dah dapat..kita x dapat pun ag..hohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sila jeles dgn sebanyak mungkin..=P

      x smpai masanya lg kot..=)

      Delete
  12. huhu
    Seronoknya pelajar skrang..macam2 kemudahan ada.
    Syukur.

    ReplyDelete
  13. menunggu juga entri dari husna... ^_^
    adala tu yang nak dibeli nanti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..terok husna kan..cakap x serupa bikin..=(

      hmm..mungkin laa..=)

      Delete
  14. salam husna...

    beli buku resepi utk mama..buku bertajuk "sehari satu resepi"
    tgh popular buku ni,jualanpun sgt laris...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam kak wirda..

      yeke..boleh masuk dlm list nih..hehe..=)

      Delete
    2. Boleh la sayang...husnah tinggal di manjung ke?cuba pegi ke kedai buku popular di pasarays Eon atau tesco....yg beli komik n majalahpun ada tp manfatkan bocer tu dgn sebaiknya..beli buku resepi utk mama takpe,,ilmu juga tu lagipun mama husna dah keluarkan duit utk beli buku masa kemasukan sem kan?

      Delete
    3. husna tinggal kat kedah la kak..
      olrite..nnti husna try cari ye..=)
      terima kasih..

      Delete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.