Monday, January 07, 2013

Seketul Lagi



Assalamualaikum w.b.t..


hai.. hai.. sempat lagi kan nak update seketul entry.. =) on the way nak tidoq dah nih tapi tongkat kelopak mata segagah mungkin nak up jugak seketul.. mana taw boleh buat bed time story ke?? x pon lullaby kan.. hehe..


hati dah beransur ok.. Alhamdulillah.. =) husna pon xnak sebenarnya risaukan semua orang tapi biasa lar kan.. orang cakap bila kita luahkan sikit, some how boleh ringankan apa yg kita fikirkan tu.. =) lagi-lagi bila dah dapat berdozen-dozen kata-kata semangat.. =D *banyak pulak kata ganda kat sini.. -.-‘


as husna dah cakap pagi tadi, di entry barang lama, family (abah, mama, adik last) husna nak datang merbok.. bukan sebab homesick atau di suruh datang ye.. tapi husna tertinggal kasut sukan.. kasut sukan ni diperlukan time kembara nanti.. under program ppkp.. husna dah tanya abah, husna nak balik ke, atau abah nak tolong hantarkan?? Abah cakap xpaa, nanti dya hantar.. wahh.. teruja ++ lah..




pastu dah taw macam tu sengaja report kat mama, husna kekurangan zat.. susah nak dapat sayur.. =( mama masak daging goreng dan sayur kangkung goreng belacan pastu tapau je bagi husna.. sebab nak makan malam sini macam awal plak kan.. then side dish nya mama goreng cempedak.. wallahhh~ =P






p/s- Alhamdulillah.. nikmat hari ini.. =)


36 comments:

  1. wah seronoklah dapat makan mama masak ye tak? memang mum's cook is always the best... dah gi tido... shuh shuh... sweet dreams, sleep tite, rest well sayunk... ^_^

    ReplyDelete
  2. Sedapnya dpt tapau dri mak.....:-)

    Tringat zman akak duk asrama dlu....nak blik je msti bwak bekal dri umh....wlaupun naik bas je time tu....jimat...!.....smpi2 bilik....trus ngap...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh..mmg sedap kak..=D

      kalau boleh mmg nk tapau selalu..lengkap berkhasiat, sedap, menepati citarasa dan jimat..tp x boleh nak tapau selalu..=P

      Delete
  3. salam husna :)

    fuhhh..lega akhirnya kembali ceria..lebih2 lagi famili tercinta nak mai ke merbok bawak goreng cempedak lagi...

    jgn habiskan goreng cempedak tu..tinggal kn utk ayie sikit..bole? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam..=)

      hehe..Alhamdulillah..dah berjaya ditenangkan..=)

      alooh..dah abeh dah pon..lambat sgt gtaw..=P

      Delete
  4. wah banyaknya bekal...hehehe...sama pula mcm my haikal..kekurangan zat.cikgu tulis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..lauk je banyak kak..=P

      laa..ykaa..x ckup vitamin kot tuu..=D

      Delete
  5. salam
    Yg penting sodap sgt mak husna bekalkan.hehe

    Jeles tau..hehe

    ReplyDelete
  6. Fuhhh terbaek laaahhh.. Leleh lak dgr sayur kangkung tu. nk jgak!!!!!! :)

    P/s: kdg kite kena luahlan jgk at least rsa lega. Lgi best n lega ble ada yg bgi kata2 semangat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. muehehe..cepat carik!! =P

      betul kak..rasa diri dihargai pon ye jgak..=)

      Delete
  7. masakan mak terbaik!apa lg bila famili dtg jenguk kita dirantau.haha rantauan la sgt..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoyeahh!!
      hik3..jauh jgak nih kak..boleh kira rantau lar..haha..=P

      Delete
  8. Anak kesayangan ini...
    Betapa syangnya ibu bapa kita pada kita yekk...
    Suka baca entri ini....
    anak manaja!!!hahahahhaha

    ReplyDelete
  9. tu la namanya ibu kan..kan.. siap makanan bagai. lengkap pakel pencuci mulut lagi. goreng cempedak tu..

    ReplyDelete
  10. seronoknya mak datang siap tapau makanan lagi. hihi..

    tq singgah blog akak. mcm familiar nama husna ni. heee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mestila kak..nikmat giler r..=P

      sama-sama..kenapa mcm tu ye?? =D

      Delete
  11. as-salalm husna ;)

    wah suka le teww;D

    #sedapkan cendol yg guna santan sawit tu.nanti boleh la belikan utk mama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam kak..=)
      hehe..mestila suka..=P

      #sedap!! bila ntah nk jumpa lg santan sawit tuh..

      Delete
  12. salam..homesick perkara biasa..tp yg paling best bila family kita dtg dgn variety makanan..best2 sgt2..:)..hehe..igt time2 sek dulu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam..
      hehe..husna kalau bleh kat mana2 dduk pon mesti nk mama jgak..=P

      Delete
  13. peh yg cempedak goreng tu yg sedap tu..bak sikit weyh

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates