Sunday, November 25, 2012

hari minggu | Kampung Garok, Selama, Perak


Assalamualaikum w.b.t..


lalala~ perut kekenyangan durian.. sendawa pon dah bau macam-macam.. kejap durian, kejap machang, kejap rambutan.. perut pon dah kedepan sedepa.. muahahaha.. 


hari ni abah bawak satu family pergi rumah kawan dya kat Kampung Garok, Selama, Perak.. semata-mata nak makan buah durian.. once again.. DURIAN.. haha. tahun ni mampu tengok orang makan je.. xdak rezeki kitaorang.. so bila dah dapat pelawaan apa lagi.. harus pergi.. ngeh ngeh ngeh~


so kali ni husna nak jamu dengan gambar je.. sebab dah mengah kekenyangan nih.. =P

pokok putat 

pokok rambutan

pokok ubi kayu

nampak buah durian depan pintu?? 


buah machang berguguran

pokok pisang

seronok diorang dapat durian =D

pokok langsat

actually itu dusun mak saudara kawan abah husna.. terlalu banyak sangat buah durian, jadi dya pon pelawa kami.. pokok durian je sampai 15 batang pokok.. itu belom campur pokok lain.. husna rasa macam xmaw balik je.. satu hari berhajat nak jugak dusun macam ni.. ngeheee~ 




p/s- dya tanya husna itu durian jenis apa?? -.-' mana husna taw.. 


20 comments:

  1. bestnya . ada dusunnn cm gituww, akuu hantu durian . yum yummm . nanakkk !!!

    ReplyDelete
  2. wahhh....banyak buahnya ek.... meriah dan seronok gitu...nak nak lagi makan kat pangkin...pas tu cuaca berangin...memang besh la! ^_^

    ReplyDelete
  3. jap.. pokok putat tu amende ye.. mcm pestime jer dgr.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. byknye buah-buahan!!! bestnye ada dusun..

    p/s: putat tu apa husna :)

    ReplyDelete
  5. tq join segmen, dah tersenarai =) http://bunnyinspired.blogspot.com/

    p/s: durian..... 0_0

    ReplyDelete
  6. tak sabr akak nak balik kg nak melantak durian..hehe

    ReplyDelete
  7. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  8. bestnyer, salam kenal, tq follow KA n dh follow u back ye 601

    ReplyDelete
  9. Banyaknya buah.. tapi durian tetap paling best sebab ibu hantu durian..
    Ibu tag Husna utk segmen ni.. Penganjur pun dh jemput kat atas tu.. hehe

    http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  10. wowmeman nikmat klu dpt pegi dusun n makan buah time musim buah cmnie..nak2 klu makan free.haha

    ayunya anak dara tu pegang durian kan.hikhik..

    ReplyDelete
  11. "so kali ni husna nak jamu dengan gambar je.."

    errr..husna makan jamu ke? O.o

    ReplyDelete
  12. yaallah seronoknyaa..
    Na teringin na gi dusun2 buah ni..tp malangnye xde org ajak ;|

    ReplyDelete
  13. kirim durian kat kak ruha sikit... ^_^

    ditag!!
    http://www.mizruha.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

    ReplyDelete
  14. Dekat dengan sungai lagi..bestnya makan durian sambil bersantai!!

    ReplyDelete
  15. @Cik Jannah haa best kan..aku lagi lar teruja ++ masuk sini..=D

    @Shakira Pathi betul!! =D

    @F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A sungguh! boleh x sedar masa berlalu..=D

    @KorN husna pon 1st time dgr waktu cite Mariam Kg Putat..=)

    ReplyDelete
  16. @nanieybarnieylurviey mmg best..husna nak satu camni..=D

    @Cik Bunny most welcome..=)
    p/s-marilah.....=D

    @AnneRaini ahaha..bwak bersabar kak..ada lagi tu yg x ggur..=D

    @Nieyxzha Hassan pokok yg pucuk dan buahnya dibuat ulam..=)

    ReplyDelete
  17. @PRINCESS FARISHA terima kasih jemput..=)

    @Kesuma Angsana terima kasih KA..=)

    @Nor Salmi hehe..husna pon suka durian jugak..=D
    terima kasih tag..=)

    @Puan Kutu memang kak..rasa mcm nak2 semua buah yg ada kat situ..=P
    ayu lar sgt..haha..

    ReplyDelete
  18. @Encik H a'ah..husna makan jamu mak dara..=P nak rasa??

    @Jna marcello kann~ klau husna ada konfem husna dah ajak Na..=)

    @miz ruha boleh2..tunggu taw..=D

    @Hanif Idrus yup..lagi best makan ramai-ramai..=)

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.