Sunday, November 25, 2012

Cerekarama TV3 Mariam Kampung Putat


Assalamualaikum w.b.t..


haip!! haip!! selamat hari minggu.. buat apa je?? husna baru lepas tengok cerekarama kat TV3 tadi.. Mariam Kampung Putat.. lawak habis.. haha.. nak riuh rumah dengan kami anak beranak.. =P


***
cerita ni mengisahkan suatu hari ketika majlis kesyukuran di rumah En. Hashim (Azhar Sulaiman), Mariam (Hanis Zalikha) telah menumpahkan kari keatas Danial (Aiman Hakim), anak En. Hashim.. dan perkara tersebut telah membuat Cik Gayah Gelang Labuh (Betty Banafe), mak tiri Mariam marah dan mengurung Mariam dalam rumah.. 

Suatu hari En. Hisham mengusul kepada anaknya bahawa dia sunyi dan teringin nak beristeri.. tapi Danial tidak setuju.. Oleh yg demikian, En. Hashim memaksa Danial untuk mencari isteri dalam masa sebulan.. ketika itu dia teringat akan seorang perempuan yg telah menumpahkan kari ke atasnya tempoh hari.. 

Maka dia telah berhajat ingin memperisterikan Mariam.. Dalam usaha mencari Mariam banyak halangan yang terpaksa ditempuhi.. tapi hasil pertandingan kari yg dianjurkan Danial dapat mencari Mariam.. Akhirnya bersatulah Mariam dengan Danial.. 


***


cerita nie oklar.. dengan kehadiran Marzuki Chong (Azad Jazmin) dan azhar sulaiman dalam cerita nie maka hasilnya xdelar bosan sangat.. diorang ni je yg buat cerita ni lawak.. =D 


lakonan Hanis Zalikha pon boleh tahan.. sebab dia pon masih baru dalam industri lakonan kan.. Husna kadang-kadang tengok juga dia jadi pengacara dalam Mad Market.. murah rezeki dia.. All the best sis..=)



12 comments:

  1. tu la psl, murah rizki hanis Z kan.. sy pn suka tgo dia.. :)

    ReplyDelete
  2. xtgk plk semalam...duk buat menda lain..hee

    ReplyDelete
  3. hehe. sempt gak tgk citer ni sampai abis semlam. boleh tahan. hanis zalikha berlakon.

    ReplyDelete
  4. @محمد رازيق betul..=) oklar dya kan baru lagi..

    @Hanif Idrus xpaa..boleh download je nanti..=)

    ReplyDelete
  5. akk layan gak cerita nie kebetulan duty malam.takde channel lain nak tgok kan..:)

    lakonan hanis ok gak.boleh di puji...cerita nie mmg versi cinderella melayu sungguh la..:)

    ReplyDelete
  6. tak tengok pun cite ni... tengok iklan macam kelakar tapi tak teringat plak nak tengok... sibuk buat mende lain...

    ReplyDelete
  7. @Puan Kutu tulaa..sesuai dya yg baru terjun dlm bidang ni..=)

    @miz ruha haha..mmg kelakar pon kak..=D

    ReplyDelete
  8. nk tgk hanis zalikha blakon tp kena tunggu youtube je la.. eh.. tonton mesti ada kan??

    ReplyDelete
  9. hanis zalikha blogger tu ker?

    wahhhh....makin popular laa dia nanti :D

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.