Monday, August 24, 2015

Supper Roti Tisu Tumbang di Restoran Nasi Kandar Nasmir


Assalamualaikum w.b.t..


Hi..

Supper Roti Tisu Tumbang | selepas makan malam petang semalam, abah bagitaw dya nak ke kilang ambil set pinggan mangkuk seramik balik dari surau nanti.. abah dah ajak mama, then adik husna pon nak ikut.. husna plak kalau ikutkan hati memang dah tak nak ikut, sebab malas nak bersiap satu hal.. kalau nak suruh siap ala kadar pon kena siap jugak what! 

abah husna ni jenis yang jarang ajak keluar malam but once dya dah ajak ada baiknya ikut je.. sebabnya bila dah keluar tu ada saja tempat yang dya nak singgah sebelum balik rumah walaupun baru sudah makan malam petang tu.. gigih la sarung jeans, shirt, pakai tudung ikat bunjut je kat hujung tudung.. paling malas, paling senang! ekekkke

seperti yang dijangka, lepas dah settle kerjanya, terus di aju nak menghala ke mana??


teringat akan roti tisu menggunung yang kak fizah kongsi beberapa hari lepas.. terus ajak abah pergi Restoran Nasi Kandar Nasmir, Kulim, bersebelahan Kedai Serbaneka ECO RM2.. tak tahu pon rupa dan rasa sebenar roti tisu, sebab tu yang teruja lain macam sikit nak cuba.. hihihi..

sampai je terus order..


Sup Ayam | adik husna tengah sakit perut jadi dya tak lalu nak makan.. dya teringatkan sup ayam style rumah, kuah plain, berlada, bersayur dan ayam rebus.. sekali sampai kat meja kami lain pulak rupanya.. hahaha.. muka memasing terus hairan bin pelik.. sekali ditanya untuk pastikan itu sup ayam, memang ya pon.. struktur dan rasa dya dah lari jauh beza ketinggalan di belakang, rempah terlalu banyak hasilnya kuah terlalu pekat.. kalau hirup ni semata, alamatnya sakit tekak lah esok pagi.. muahahaha..


Maggi Kuah | pilihan abah husna.. husna tak rasa sebab dah terlalu kenyang, makan roti tisu pon tak habis so tak tahu rasa maggi kuah kat sini macam mana.. tapi tengok ke rupa dan gaya presentation nya menarik boleh jadi sedap lah kot.. abah husna kalau bab makan memang dya cerewet sikit tapi bila dah makan tak berbunyi tu maksudnya sedap la.. hihihi..


Roti Tisu | pilihan mama dan husna.. sedih taw bila sampai dapat tumbang gini.. husna nak yang berdiri tegak macam dalam gambar tu.. sobs sobs walaupun sebenarnya tak dak beza apa pon diri ke tidor ke tergolek ke tapi ntah bila kita bayang macam dalam gambar tapi sampai ke meja macam lain, sangatlah tak siokk.. hahaha.. sebenarnya malam tu angin malam kuat dengan angin kipas lagi jadi sebelum dya tumbang ke lantai lebih baik tumbang dalam tray je.. hihihi.. not bad laa rasanya, sedap cicah susu..:)


by the way, sekadar hebahan mungkin ada yang tertanya, penjualan pinggan mangkuk seramik yang seterusnya di Kilang Lama, Kulim pada 2 Oktober 2015 akan datang.. tiga hari berturut-turut bermula dari hari Jumaat, Sabtu dan Ahad.. terima kasih..:)




Till then!! See ya~


47 comments:

  1. Roti tisu x pernh lgi d try, da mcm roti canai ka tu hhe

    ReplyDelete
  2. nama baru ea.. roti tisu tumbang... eh... lapar roti canai la plak malam2 ni...

    ReplyDelete
  3. Wah..hihi..timm penah g situ utk amik wifi dgn teh o ais jer..hehe..

    ReplyDelete
  4. Roti tisu nanti nak ajak abg p la... Wahhh noted pasal kilang miyoki tu.. Tq husna bgi info

    ReplyDelete
  5. nanti peringat balik ya sales pingan mangkuk hayun tu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. bg husna boleh laa.. hehehe.. sedap lg roti canai..

      Delete
  7. kedai makan ni kat uptown tu kan
    lau betul sllu gak lepak situ mkn2 shoping2..
    tp skrg dah lamaaaaaaaaaaaaa dah x p sana ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kot.. husna pon tak sure situ pnggil uptown ke tak..:D

      Delete
  8. salam singgah sini dik..akak pun teringin nak try roti tisu ni sb belum pernah makan lagi...

    ReplyDelete
  9. roti tisu feveret akak kalo pegi mamak malam2 sbb nak alas perut je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna mcm tak puas sikit, roti canai sedap lg.. hehehe..

      Delete
  10. Assalamualaikum husna, seanggun datin juma ikat tudung bunjut. Hehe. Dah lama tak makan roti tisu. Tumbang atau berdiri, sama je rasanya. Feeling je lain sikit. Hehehe. Kalau roti tisu tak tumbang, boleh main cak-cak dengan orang depan. :P

    Jemput singgah ke blog akak, VitaminSuci. Akak dah add link blog husna di bloglist akak. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan!! tp teruja sikit laa kalau dpt yg tinggi gitu..:D

      Delete
  11. Tak pernah try lagi roti tisu, roti canai pun dah lama tak makan... teringin lak hari nie...

    ReplyDelete
  12. sedapnye cicah dengan susu..mase kecik2 dulu je selalu mkn...sepatutnye sebelum ambik gmbr tu dirikan dulu roti tu...hihi...salam singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak dirikan tapi angin kipas dan angin malam kuat sgt.. hehehe..

      Delete
  13. Hehhee tumbangpon tumbang laa Husna ..Janji boleh makan hahhaa

    ReplyDelete
  14. adoiii sedapnya roti tisu dan sup ayam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna tak reti makan sup ayam gituu.. boleh buat sakit tekak..huhuhu..

      Delete
  15. tiba2 akak rasa macam nak ajak hubby makan roti tisu je...hahha

    ReplyDelete
  16. sup tu kan kalau buh tulang lagiiii mabeles. atau ekor. akak dgn suami kalau pegi kat penang tu mntk sup tulang yg style gini la haaaaa. cicah dengan roti benggali tu.perghhhhhhhh

    ReplyDelete
  17. bhahahaha sampai tumbang jadinya roti tu.. mmg hebat lew..
    kalo order sup kat kedai mamak memang silap besar tu Husna.. memang cenggitu la supnya..
    tak adanya clear sup macam mak mak masak.. akak pun penah terkena..
    x order dah..

    ReplyDelete
  18. mengancam jiwa!!!



    alaaaa kenapa tarikh tuuuuu.... kan baru lps habis raya haji waaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  19. Roti tisu ni pun tak semua kedai mamak ada menubya..sedap kan rangup je..

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.