Saturday, January 25, 2014

Pepero Kecintaan dari Langkawi


Assalamualaikum w.b.t..


morning chu ollz!! amacam pagi anda?? ada sejuk menggigil-gigil macam husna tak?? haishh~ risau lepas ni jadi member kamceng kambing je sebab takut air.. -..- terfikir kejap, orang yang kat kutub selatan tu mandi ke tak ye?? :O

berbalik pada topik asal husna.. actually nak kongsikan kegilaan ramai penggemar coklat kat sini.. minggu lepas, 16hb, kawan husna aka ex-roommate masa kat kolej dulu nak datang uitm nak buat clearance katanya.. memandangkan stok krim gamat husna dah nak habis, jadi order sesiap la dengan dya.. kawan kite ni dari Langkawi.. hehehe..

bila di tanya ada lagi tak yang nak di order, laju je soal ke dya pasal coklat Pepero.. dya cakap coklat ni berhantu, sedapnya kemain.. makan satu kotak tak cukup..

pepero, langkawi, coklat langkawi
jadi husna decide nak makan berkotak-kotak, bukan tamak lah!!

dulu masa memasing kat kolej coklat ni tak famous pon.. husna taw kewujudan coklat ni pon lepas baca entry kat blog cik sue.. wat lex wat peace dulu.. pastu housemate plak tanya benda yang sama.. aduhhh~ ini menambah lagi keinginan beta untuk mencuba..

pepero, langkawi, coklat langkawi
satu kotak bawak balik rumah, satu lagi makan dengan mereka kat sini.. :)

bentuk dan rupa coklat Pepero ni sama je macam Nini si coklat celup tu.. tapi rasa memang tak sama laa.. dan yang ni tak perlu nak celup-celup bagai, dah tu siap tercelup dengan almond cincang lagi.. I is pantang tengok makanan yang ada almond.. hehehe..

harga sekotak RM18.. dalam satu kotak ada 8 kotak kecil.. dan dalam satu kotak kecil ada 9 sticks.. :)



Till then!! See ya.. 


















p/s-ambil masa betul nak taip entry seketul ni.. -.-

Saturday, January 11, 2014

Happy Birthday!!


Assalamualaikum w.b.t..


ramai betul yang lahir pada bulan January ni.. majoritinya kengkawan husna lah.. dari sekolah menengah, sampai lah ke zaman universiti.. berderet je birth date, lepas sorang, sorang.. husna pon termasuk dalam senarai.. muehehehe.. 

abaikan 2 Jan tersebut.. tersilap.. huhu..

tahun ni tambah lagi sorang, sir Nurridzwan.. sir yang husna kenal dari semester empat sampai lah sekarang.. satu-satunya lecturer yang rapat dengan kami.. kalau lecturer lain setakat say hye hye bye bye je bila berselisih.. kebetulan sem ni sir ajar kami Legal.. :)

Happy Birthday sir!! *kemain tiup lilin* :P

kalau sesiapa yang follow blog husna sebelum ni, ini sir yang bawak kami pergi Pangkor tahun lepas.. :D *bunyik tahun lepas macam lama je.. sir lahir awal tahun.. 01 Jan.. awal gila!! tapi kami plak lambat taw, 06 Jan baru sambut.. hehehe.. 


















p/s- im officially 21st tis year!! 

Tuesday, January 07, 2014

Anugerah Top Commentators Disember 2013


Assalamualaikum w.b.t..


Haluu.. haluuu.. lagi ngapain?? Bosan seyh kalau blog tak berupdate kan?? Lagi bosan kalau taip pepanjang gerabak kereta api tapi tak de yang baca atau komen.. sedih hidup taw!! :( rasa macam tak nak menulis dah.. putus harapan.. tak nak kawan!!

Eh..

Syukur blog husna ni masih lagi ada yang sudi baca entry merepek merabu meraban husna ni dan tinggalkan jejak.. hehehe.. terima kasih taw awak!! Awak yang tak tersenarai pon sama.. Jangan segan silu nak datang lagi.. muehehehe..

top commentators

Walaupun dah 7hb, tak lambat kan nak buat entry penghargaan buat mereka ni.. husna perasan, carta 1-5, blogger yang sama macam bulan lepas.. Cuma berubah kedudukan je.. hehehe.. bersaing secara sihat ni memasing.. :P

Kalau ada masa terluang tu rerajin lah singgah blog mereka.. tak rugi pon kalau singgah.. nanti mesti diorang singgah blog korang balik.. walau tak segera, kemudian mesti singgah jugak.. boleh up traffic, tambah kenalan dan berbalas pendapat kan!! :D

1. Pha Is
8. wantie






















p/s- hadiah top 5 dah siap pos.. rezeki!! :)

Wednesday, January 01, 2014

Kuburkan Memori Luka, Teruskan Perjuangan Bersama Memori Indah


Assalamualaikum w.b.t..


"kuburkan memori luka, jadikan ia sebagai seribu satu pengajaran, dan teruskan perjuangan bersama memori indah.."
(husna, 2014)

bajet je quote kata-kata sendiri.. hahaha.. 

Selamat Datang 2014!! harap semuanya berjalan dengan lancar.. moga kita di beri seribu satu rahmat sepanjang tahun ini.. inshaAllah.. 

bye 2013

sepanjang tahun 2013, terlalu banyak kenangan yang tak dapat husna lupakan.. setiap satunya tercipta dengan penuh suka dan duka.. nak buat kenangan bebanyak lagi tahun ni.. wanna live life to the fullest.. hopefully!! :)

nak kuatkan lagi hablu minallah wa hablu minannas.. inshaAllah.. :)


pengumuman: Segmen Jom Update Bloglist Husna dah tamat semalam.. terima kasih atas sokongan yang diberikan.. ^_^V kejap lagi husna susun semula kotak bloglist kat sebelah ye.. 


Till then!! See ya.. 




















p/s-aku hanya insan biasa. terkadang aku sesat tak berpenghujung. Allah, guide me please!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.