Saturday, October 25, 2014

Salam Maal Hijrah 1436H


Assalamualaikum w.b.t..


Colleague 1: Fatin, (I ask they to call me Fatin, Husna susah nak sebut, kang jadi maksud lain) melayu sambut apa Sabtu ni??
Husna: Sabtu ni?? (double check calendar) Owh.. (otak mula berfikir macam Jimmy Neutron macam mana nak terang) Hurm, orang Cina sambut tahun baru bukan pada 1 Jan kan??
Colleague 1: tak, kami ada kalendar sendiri..
Husna: Samalah macam kami.. Sambut tahun baru bukan pada tarikh 1 Jan tapi 25 Okt (1 Muharram tahun ni)..
Colleague 2: Owh, saya ingat raya puasa tu tahun baru melayu..
Husna: hehehe tak lah..

duduk dengan diorang ni menjana pemikiran betul.. suka tanya memacam.. dah laa kita ni ilmu agama seciput, asal lepas perkara asas je..-..- lepas tu balik google semula.. sebab diri sendiri terlonjak dek rasa ingin tahu..

itu boleh tahan lagi, yang tak boleh tahan pada beberapa hari lepas, tengah sembang sesama diorang cakap pasal bapok, boleh pulak soal ke husna, fatin pernah jumpa bapok?? bapok ni banyaknya melayu kan, kenapa arr?? *speechless* untuk makluman setiap topik yang dibincangkan, diorang mesti akan tanya pendapat husna.. erm topik menarik best laa layan, topik tak menarik rasa hangat je muka..

Salam Maal Hijrah 1436H..^^V



Till then!! See ya~










11 comments:

  1. Salammaal hijrah.moga kehidupan kita semua lebih di berkati

    ReplyDelete
  2. bagus juga fatin cuba jawab sedaya upaya
    mana tahu mereka jadi minta nak dalami Islam
    insha Allah, kita doakan moga mereka dapat hidayah.

    ReplyDelete
  3. Saya pon pernah kena soalan cepu emas macamni...berkerja keras juga otak macamna nk terangkn supaya mudah dan mereka bole faham...salam maal hijrah husna...^_^

    ReplyDelete
  4. Tak terlambat untuk ucapkan salam maal hijrah :)

    ReplyDelete
  5. akak pon kat opis ni selalu jadi kaunter pertanyaan..kdg2 xtau nak jwb sbb nak bg penerangan psl islam ni kena betul2 takut silap paham.

    ReplyDelete
  6. Salam Maal Hijrah yer Husna... Lama zumal tak jenguk sini ^_^

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates