Saturday, January 25, 2014

Pepero Kecintaan dari Langkawi


Assalamualaikum w.b.t..


morning chu ollz!! amacam pagi anda?? ada sejuk menggigil-gigil macam husna tak?? haishh~ risau lepas ni jadi member kamceng kambing je sebab takut air.. -..- terfikir kejap, orang yang kat kutub selatan tu mandi ke tak ye?? :O

berbalik pada topik asal husna.. actually nak kongsikan kegilaan ramai penggemar coklat kat sini.. minggu lepas, 16hb, kawan husna aka ex-roommate masa kat kolej dulu nak datang uitm nak buat clearance katanya.. memandangkan stok krim gamat husna dah nak habis, jadi order sesiap la dengan dya.. kawan kite ni dari Langkawi.. hehehe..

bila di tanya ada lagi tak yang nak di order, laju je soal ke dya pasal coklat Pepero.. dya cakap coklat ni berhantu, sedapnya kemain.. makan satu kotak tak cukup..

pepero, langkawi, coklat langkawi
jadi husna decide nak makan berkotak-kotak, bukan tamak lah!!

dulu masa memasing kat kolej coklat ni tak famous pon.. husna taw kewujudan coklat ni pon lepas baca entry kat blog cik sue.. wat lex wat peace dulu.. pastu housemate plak tanya benda yang sama.. aduhhh~ ini menambah lagi keinginan beta untuk mencuba..

pepero, langkawi, coklat langkawi
satu kotak bawak balik rumah, satu lagi makan dengan mereka kat sini.. :)

bentuk dan rupa coklat Pepero ni sama je macam Nini si coklat celup tu.. tapi rasa memang tak sama laa.. dan yang ni tak perlu nak celup-celup bagai, dah tu siap tercelup dengan almond cincang lagi.. I is pantang tengok makanan yang ada almond.. hehehe..

harga sekotak RM18.. dalam satu kotak ada 8 kotak kecil.. dan dalam satu kotak kecil ada 9 sticks.. :)



Till then!! See ya.. 


















p/s-ambil masa betul nak taip entry seketul ni.. -.-

44 comments:

  1. Assalamualaikum husna. sihat ke? wahh akak tak pernah makan ni. hihi Langkawi pun tak pernah jejak. sedap ekk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam kak.. alhamdulillah sihat je..
      ni pon sebab ngidam kalah akak sebab tu dapat..hehehe..

      Delete
  2. Replies
    1. eh.. tak sangka minat kita sama lah.. hehehe..
      nak kasi pon dah tinggal berapa ketul je.. huhuhu..

      Delete
  3. Hi, jalan2 ke sini... Yes, mmg ber'hantu' pepero ni... ^^ huhuhu... Singgah and follow... #1218

    ReplyDelete
  4. kat rumah ni sekali beli berkotak2 sampai mak tny, nak buka kedai ke? hiih

    sedapkan pepero ni husna

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..akak lagi hebat, sampai kena soal nk bukak kedai ye..
      serius sedap~~ :)

      Delete
  5. Assalammualaikum...husna,

    mselim3 pernah beli coklat nie masa gi langkawi... perisa strawberi sedap..coklat pun sedap gak//

    mselim3

    pls: x tahu bila nak gi langkawi lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam mselim..
      minat rasa strawberry ea?? husna lebih suka coklat.. =D

      Delete
  6. hai..singgah tgk coklat..wah suka coklat juga ekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..mama mia pon suka coklat ye.. tergugat lettew.. hehehe..

      Delete
  7. ada jugak beli masa gi lngkawi tp beli yg original...kalo gi lagi nak try yg almond lak.

    ReplyDelete
  8. mampu beli pepero kat mall je la..kalau dari langkawi memang taklah nak jejak ke sana..jauhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..tempat akak pon ada jual ea??
      untunglaa.. kat sini xde.. huhu..

      Delete
  9. nak sikit.. ros pun baru je makan pepero ni dua minggu sudah. al maklumlah baru berkenalan dengan pepero ni jugak.. hihi

    ReplyDelete
  10. Tak pernah try lagi, mesti sedap sampai order dari langkawi tu :)

    ReplyDelete
  11. pernah mkn cekelat tu.. ada biskut kan.. mmg sedap!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang biskut pon ni kak.. dicelup dgn coklat..=D

      Delete
  12. kat tempat ayie pun skrg sejuk..husna.

    klu mandu subuh mcm mandi air ais...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. sudah mandi kena plak angin dari kipas brrrr rasa mcm nak selimut balik je..

      Delete
  13. salam Husnah..wah, mahal jugak harga coklat tu.. tp berbaloi kalau sedap..belum pernah rasa lagi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi husna berbaloi if beli bnyak2.. sebab kalau beli sikit diorang bg hrga yg tak munasabah kot..

      Delete
  14. Ni nak tanya, memang takda dijual di KL ni ke atau harganya mahal? Akak tak pernah cuba tapi nape macam pernah nampak aje rupa coklat ni. Kat mana dah lupa pulak but of course bukan Langkawi ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna tak pernah jmpa kat tempat lain.. yg taw kat langkawi je..

      Delete
    2. Dekat klia,lcct,jpo or selected jusco pun ada jual..saya duk nilai..so agak2 teringin tu g je saje2 kat klia or lcct tu..

      Delete
  15. sama la kita.. nk mandi pg2 tu ya allah siap mandi air panas. lepas siap2 tido ayam 5 minit bru gi kerja.. ahaa. xpernah mkn lg coklat ni. penggemar almond gak.

    ReplyDelete
  16. hihi. sedapkan. ciksu pon nak kena pergi langkawi borong ni. hahaa. kat muzium coklat kota damansara tak da.. kalau kt klcc mahei benor..

    ada 9 je erkk.. myb yg ciksu dpt10 stick tu pekerja terlebih masuk kot. hahaa. ke ciksu yg salah bilang.. haipp

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah penjualannya terhad, penjual pon rugi lah kalau tak manfaat bebetol dalam meletakkan hargannya kan ciksue.. ;)

      Delete
  17. sedapkan. haa, tgk ni mcm nk pi langkawi borong pulak. hihi.
    kat muzium coklat kota damansara xda la pulak.

    mmm, ciksu hri tu ada 10 stick .myb pkja letak lebij kot.hihi. x pon ciksu salah kira..

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates