Friday, June 07, 2013

Hadiah Giveaway Dari Kak Ina aka Kak Cci


Assalamualaikum w.b.t..


Salam Jumaat!! Since tengah boring sensorang dalam bilik yang kosong di rumah baru (for what?? Later husna cerita ye) tanpa kehidupan yang produktif ni, segera diri menjadi lemau sepertinya biskut mayat, ada faedahnya jika husna menaip seketul dua untuk tatapan mata korang ye dakk?? Dari terus dibelenggu misteri lemau.. haha..

Dah lama sebenarnya terima surat dari abg posmen hensem ni.. (walhal x tengok pon muka dya.. dah belah baru p amek surat..-..-) tapi sibuk mengundang, nasib hidup nomad maka lambat sikitla taip dan publish entry nih.. merujuk kepada nama yg tertera, dapat agak mungkin si pemberi ni tersalah tulis nama tersebut atau terlepas pandang nama penuh husna.. tapi xpelah janji sampai ye dakk?? Haha..

surat cinta dari ccicutedollylicious
Rupanya hadiah dari kak ina.. atau lebih dikenali dengan nama kak Cci.. pemilik blog ccicutedollylicious.. hadiah kali nih disebabkan rezeki menang ga.. untuk pengetahuan, ini kali yang kedua husna terima hadiah dari kak ina.. sebelum nih sticker doodle comel.. sudah selamat terlekat di kalkulator husna.. hehe.. dan kali ni bookmark.. mungkin akan tersemat di sebalik buku nota atau novel yang akan dipegang di kemudian hari.. =)


hadiah giveaway, bookmark, ccicutedollylicious
Terima kasih kak ina!! ;)







p/s-scary woi dok rumah berdua jaa..=O

Tuesday, June 04, 2013

Butik Online Hebat Untuk di Kongsi


Assalamualaikum w.b.t..

Selamat tengah hari!! dah kenyang tersandor ke?? Agak mata macam lali nak terpejam tuh meh la baca entry x seberapa gorgeous dari husna ni.. ke entry x seberapa dari husna yg gorgeous?? Tettttt.. =P tapi entry ni penting taw untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan serta adik, kakak dan abang.. mana laa taw lepas ni ada yang teringin nak mencuba tapi masih was-was dengan desas-desus yang mengatakan diorang ni hebat.. jadi hari ni husna nak cerita sikit..

Tibanya semalam, husna dapat fon call mengatakan uncle ni dari Gdex means ada parcel la untuk husna kan.. tapi leceh sikit dya x taw rumah husna even alamat dah tertera.. husna x salah dya sebab kalau first time masuk taman husna ni memang keliru sikit.. jadi husna ambil keputusan untuk pergi ambil sendiri parcel tu.. curious jugak parcel ni dari siapa.. masa otw balik suruh adik check.. mana taw tetiba bawak balik bom x pepasal je.. adik cakap ada kain warna merah.. owh..taw dah..hehe.. 


blouse merah, zalora malaysia
Balik je rumah terus cuba.. perkara yang paling mustahak sekali bila berkaitan dengan beli barang online ni kita mesti ragu-ragu dengan saiz yang ditawarkan.. jangan risau pihak mereka sudah menyediakan saiz yang tepat di laman tersebut.. buktinya, baju husna memang muat elok, tidak longgar dan tidak ketat.. yeay!!


blouse merah, zalora malaysia
Warna merah menjadi idaman disebabkan semasa husna view dalam album, terdapat baju pattern yang sama tapi warna lembut kelihatan agak jarang.. that’s why husna pilih warna terang.. tapi bila dapat tidak sangka yang blouse tersebut ada dua lapisan kain.. lapisan dalam dari material lycra.. so bila kita pakai xdela panas sangat kan.. dan sudah semestinya tidak jarang.. =)  


blouse merah, zalora malaysia
Blouse ni menjadi pilihan lagi disebabkan potongannya yang labuh, serta di bahagian tangan siap ada cekak lagi.. sekarang ni baju fesyen macam ni je senang pakai kan.. tetiba kalau kena masuk dapur senang jelaa kerja.. x payah susah-susah nak senseng lengan baju, tarik terus je naik atas.. hehe.. bertambah terserlah kecantikan blouse ni apabila letaknya sulaman halus dari benang warna-warni di bahagian bawah baju dan bahagian leher..


blouse merah, zalora malaysia
Bahagian yang paling husna suka tentang blouse ini ialah bahagian belakang.. sebab ada tali pengikat.. cantik taw bila blouse yang ada tali macam tu kt belakang.. serius x tipu.. >.< kalau nak cari blouse kat kedai yang ada tali macam tu dan saiz husna memang payah laa.. =( sebab saiz husna ni rare sikit.. hehe..=P harga [pon berbaloi-baloi..


blouse merah, zalora malaysia
Mana husna borong blouse ni?? Mana lagi kalau bukan Zalora Malaysia yang kehebatannya makcik pakcik even atuk nenek asyik sibuk berbicara.. dengar lagi dek iklan yang sibuk canang sana sini betapa famousnya Zalora Malaysia.. setelah shopping x perlu di sangkal lagi kot.. customer servis pon boleh tahan hebat.. emel je apa masalah awak pasti diorang akan bantu.. dan sudah terjadi pada husna sendiri.. =) Terima kasih Zalora Malaysia..






p/s- terima kasih FD dan Sha.. =)

Sunday, June 02, 2013

Dikala Malam Sunyi


Assalamualaikum w.b.t..

Tetiba mood rajin nak menaip muncul x semena-mena.. mood macam ni berat lagi payah nak duga.. orang arif lagi bijaksana pon x boleh nak tolong.. so bila dah muncul ni layankan aje.. x gituu??

#HarapMaafEntryBerbaur18sx
#FoodPorn
#JanganDroolingKetikaMembaca
#BuatTidakPeduliJeeHashtagMerapuTuu

Eh beberapa hari lepas kan, ada orang sedekah makanan yang sedikit sebanyak boleh menyumbang kepada kebenakan kepala otak yang memang dah kurang cerdik nih.. -.-' so peduli hape kan.. rezeki depan mata x kan nak tolak.. lagipon kuantiti makanan tersebut sikit je.. mampu makan sorang sikit.. orang tua-tua cakap, alaa lekat celah gigi ja pon.. so y not kita try sikit.. hehe..

buah sentol
Yang ni namanya buah sentul.. tapi orang-orang kat rumah panggil buah setoi.. hehe.. dulu mulanya husna ni spesies yg x reti makan jugak.. ada ke patot buang kulit tinggal isi je.. selalunya memang macam tu kan.. dah laa isi jilat sikit pastu buang.. Nampak x pembaziran yang amat serius di situ.. walhal kulit buah tu pon orang makan.. Cuma buang kulit senipis yang mungkin je.. pastu potong sikit cicah laa kuah rojak yang sedap nun.. boleh tahan sedapnyaa bila ada orang tuh sampai terpejam-pejam mata makan buah setoi.. >.<

jeruk pelam, pelam muda, mangga muda,
Yang ni pulak kes kutip sikit kat rumah mak lang tempoh hari.. siapa yang x makan pelam atau mangga nih memang rugi besar.. nikmat dya hanya orang yg makan je taw.. haha.. husna main sebat je masak ke tidak.. sebab mana-mana pon sedapp.. sebab tu bila anyone yang upload gambar buah pelam pasti ramai yang x menyudah kecur air liur..

Yang dalam gambar tu setelah di potong kecil-kecil dan dimasukkan ke dalam bekas.. letak garam dan gula secukup rasa.. dan simpan dalam peti ais selama beberapa jam.. sebab nak kasi gula dan garam larut.. =) selalunya kalau dapat pelam muda macam ni laa kami akan buat.. ;) pastu ramai je yang x menyempat nak sapu licin.. haha..


PERHATIAN!!
Husna ingat nak tambah link blog lagi dalam bloglist kat sebelah nih.. ada yang sudi nak tukar x?? hanya masukkan link blog husna dalam senarai bloglist awak.. dan jangan lupa tinggalkan link dalam kotak komen.. (“\(^_^)/”)







p/s-x lama dah nak dok rumah..:’(

Anugerah Top Commentators June 2013


Assalamualaikum w.b.t..

Hai hai haluuu.. Selamat tengah malam!! Sedang asyik scroll sana sini, masuk twitter post berpuluh-puluh status, kejap pindah ke fb main game, tunggu loading lambat sangat, buka new tab baca status orang.. open new tab lagi bukak dashboard publish komen dan rep dengan segera.. ini la yg di namakan cinta internet tahap x boleh renggang walau satu saat pon.. mampu bertolak ansur time nak ke toilet je.. dan MAKAN!! haprakk.. -..-

top, commentators

Sekalian pembaca, hari nih dah 2 Jun, makna kata sudah tiba masanya update Anugerah Top Commentators June 2013.. yelaa dah berubah, mestilaa kena update kan.. ;) *rasa macam baru sangat up entry gini bulan lepas.. itu senalai ada nama balu dan nama lama maa.. terima kasih bangat dehh.. terharu sokmo kite taw.. :3 *kata 1 Malaysia kan..

Husna mintak maaf taw kalau sesiapa yg rajin tinggalkan komen di blog husna, x kira sama ada yg tersenarai tu ke, dan waktu yg sama husna macam kurang munculkan diri balik di blog tersebut.. Inshaa Allah husna akan cuba sehabis baik untuk terjah kalian ye.. =)

Nak jaga hati orang ni ibarat nak jaga hati sendiri..

Kalau ada masa, moh le kite terjah calon-calon Anugerah Top Commentators June 2013 kali ni.. ada orang baru taw.. mana la taw kan ada yg belum buat kawan lagi.. hehe.. dah buat kawan nanti boleh kelui sana sini ye dokk.. =D

1.       QasehnyaRania
2.       WirdaAmir
3.       nanieybarnieylurviey
4.       PuanKutu
5.       sHaRiNaeLyaNa
6.       AyieAbas
7.       Dianaa
8.       FarahWaheda Wahid
9.       EncikH
10.   TiranaAduka







p/s-cuti sekolah penuh dengan kenduri.. >.<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.