Tuesday, June 04, 2013

Butik Online Hebat Untuk di Kongsi


Assalamualaikum w.b.t..

Selamat tengah hari!! dah kenyang tersandor ke?? Agak mata macam lali nak terpejam tuh meh la baca entry x seberapa gorgeous dari husna ni.. ke entry x seberapa dari husna yg gorgeous?? Tettttt.. =P tapi entry ni penting taw untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan serta adik, kakak dan abang.. mana laa taw lepas ni ada yang teringin nak mencuba tapi masih was-was dengan desas-desus yang mengatakan diorang ni hebat.. jadi hari ni husna nak cerita sikit..

Tibanya semalam, husna dapat fon call mengatakan uncle ni dari Gdex means ada parcel la untuk husna kan.. tapi leceh sikit dya x taw rumah husna even alamat dah tertera.. husna x salah dya sebab kalau first time masuk taman husna ni memang keliru sikit.. jadi husna ambil keputusan untuk pergi ambil sendiri parcel tu.. curious jugak parcel ni dari siapa.. masa otw balik suruh adik check.. mana taw tetiba bawak balik bom x pepasal je.. adik cakap ada kain warna merah.. owh..taw dah..hehe.. 


blouse merah, zalora malaysia
Balik je rumah terus cuba.. perkara yang paling mustahak sekali bila berkaitan dengan beli barang online ni kita mesti ragu-ragu dengan saiz yang ditawarkan.. jangan risau pihak mereka sudah menyediakan saiz yang tepat di laman tersebut.. buktinya, baju husna memang muat elok, tidak longgar dan tidak ketat.. yeay!!


blouse merah, zalora malaysia
Warna merah menjadi idaman disebabkan semasa husna view dalam album, terdapat baju pattern yang sama tapi warna lembut kelihatan agak jarang.. that’s why husna pilih warna terang.. tapi bila dapat tidak sangka yang blouse tersebut ada dua lapisan kain.. lapisan dalam dari material lycra.. so bila kita pakai xdela panas sangat kan.. dan sudah semestinya tidak jarang.. =)  


blouse merah, zalora malaysia
Blouse ni menjadi pilihan lagi disebabkan potongannya yang labuh, serta di bahagian tangan siap ada cekak lagi.. sekarang ni baju fesyen macam ni je senang pakai kan.. tetiba kalau kena masuk dapur senang jelaa kerja.. x payah susah-susah nak senseng lengan baju, tarik terus je naik atas.. hehe.. bertambah terserlah kecantikan blouse ni apabila letaknya sulaman halus dari benang warna-warni di bahagian bawah baju dan bahagian leher..


blouse merah, zalora malaysia
Bahagian yang paling husna suka tentang blouse ini ialah bahagian belakang.. sebab ada tali pengikat.. cantik taw bila blouse yang ada tali macam tu kt belakang.. serius x tipu.. >.< kalau nak cari blouse kat kedai yang ada tali macam tu dan saiz husna memang payah laa.. =( sebab saiz husna ni rare sikit.. hehe..=P harga [pon berbaloi-baloi..


blouse merah, zalora malaysia
Mana husna borong blouse ni?? Mana lagi kalau bukan Zalora Malaysia yang kehebatannya makcik pakcik even atuk nenek asyik sibuk berbicara.. dengar lagi dek iklan yang sibuk canang sana sini betapa famousnya Zalora Malaysia.. setelah shopping x perlu di sangkal lagi kot.. customer servis pon boleh tahan hebat.. emel je apa masalah awak pasti diorang akan bantu.. dan sudah terjadi pada husna sendiri.. =) Terima kasih Zalora Malaysia..






p/s- terima kasih FD dan Sha.. =)

31 comments:

  1. errr..kalau dia x jumpa alamat rumah husna, suruh jer dia hantar kat rumah H..

    H pun nak pakai blouse yg ada tali jugak..lalala~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..uncle tu x layan customer lelaki..eh!?

      nanti husna belikan yg wrna pink taw bg H..=P

      Delete
  2. hurmm... tengok pattern tu cam akak pakai pun boleh tu...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..memang kak..sedikit kembang kat bawah tuu..=)

      Delete
  3. Assalamualaikum husna! akak pun suka beli baju blaus ada tali kat belakang. macam baju ibu mengandung! suka gila kottt. ehehe. bape harga blaus ni husna? cantik warna dia, kain sejuk yaaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikummussalam kak..
      hehe..nampak comel kan baju yg ada tali kat blakang tu..;)
      murah je RM45..ye kak kain bahagian dlm tu sejuk..mudah laa nak pakai dalam cuaca skarang ni..=)

      Delete
  4. Teringin jugak nak try shopping dekat Zalora ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..try laa..cari harga yg berpatutan dgn kita laa..=)

      Delete
  5. wah husna dh pandai shopping zalora..pasnie jaga2 duit pt tu.haha gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tehee..bab shopping husna pndai jga kak..tp bab makan je leceh skit..=P

      Delete
  6. amboi dah pandai shopping online paling merisaukan bila kita dah ketagih. mcm makan coklat pula ketagih T_T habis duit wuwuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..actually ni dah kali ke berapa ntah husna shopping on9..=P

      Delete
  7. Wahhh, best kan shopping dekat Zalora? Aina pun pernah beli flat shoes dekat sana. ^_^ Jom join GA Aina! Hadiah banyak! Gempak!

    ReplyDelete
  8. Salam husna...

    Cantik baju tu....merah lagi..

    Tak pernah beli barang online sbb akak cerewet sgt orgnya tau...kalau nk membeli mesti benda ada dpn mata dn blh dicuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam kak wirda..;)

      terima kasih kak..

      hehe..kdg2 husna pon mcm tu jgak..nak kena sentuh dulu baru boleh beli..

      Delete
  9. Oppsss....alamat rumah husna susah nak jumpa..?kalau mcm tu tolong PM no tel husna ye...hadiah blom dikirim..bz yg teramat sgt...nak buat pos laju kena ada no tel penerima

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sayang...hehe

      maaf sbb lambat tau..akak buat utk husna pakai naik sem nanti tp tak tau sempat ke atau tak...tgk lah nanti ye...

      Delete
    2. owh yakaa..
      hurm..agaknya apa benda la tu ye?? o.0?

      Delete
  10. assalamualaikum husna..:)

    husna memang sesuai pakai baju kaler merah..nampak menyerlah keayuan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam ayie..=)

      haha..kalau oren?? ayu jgak x?? =P

      Delete
  11. wahwahwah chantek blouse akak, boleh pegang watak red riding hood ni.. hihihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..akak dah besar..x mmpu nak jdik comel mcm red riding hood tuh..=P

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.