Saturday, February 04, 2017

Resepi Brownies Kedut Nutella


Assalamualaikum w.b.t..


Resepi Brownies Kedut Nutella | Selamat berhujung minggu! Ada yang penuhi jemputan kenduri lagi ke minggu ni? Seronok laa tiap kali hujung minggu je gantung periuk kuali ekekkeke..

#entrypending lagi selagi mood tengah semangat nak kosongkan folder gambar..

resepi brownies sedap dan mudah

Resepi Brownies ni husna buat masa adik-adik husna masih di asrama sekolah, sekarang ni tinggal yang sorang tu je terkontang-konting dan sorang lagi tengah tunggu keputusan spm..

Husna pernah rasa pelbagai jenis brownies jadi dah boleh agak tekstur sepatutnya macam mana.. pernah dapat yang terlalu kering sampai hancur, relai orang Kedah cakap..

Husna rujuk resepi kak Eny Abdullah di [SINI].. ada juga turut disertakan Tips Menghasilkan Kedut Brownies dan Tips Brownies Lebih Sedap..

hasilnya Alhamdulillah dari segi rasa dan tekstur memang puas hati cuma bahagian kedut husna tak menjadi sangat, tak berkilat dan tak berkedut.. silap baca arahan kot ekekke takpaa lagi pula baking bukan benda yang sekali buat terus menjadi, nak kena try and error banyak kali..

resepi brownies eny abdullah

Resepi Brownies Kedut Nutella

Bahan-bahan
400 gm coklat compound jenama Beryl's
150 gm butter
170 gm gula perang
4 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
100 gm tepung naik sendiri
30 gm serbuk koko Van Houten
Secubit garam kasar

Cara Penyediaan

1. Cairkan coklat, butter dan garam menggunakan kaedah double boiler.
2. Tepung diayak bersama serbuk koko.
3. Masukkan telur, gula perang dan esen vanila dalam bekas besar. Kacau sehingga sebati.
4. Masukkan tepung diselang seli dengan coklat dan kacau rata adunan.
5. Panaskan oven terlebih dahulu pada suhu 160°C. Masukkan adunan dalam loyang 10x10 inci.
6. Bakar selama 30-40 minit mengikut kesesuain oven.

Untuk hiasan husna guna Nutella campur dengan coklat masakan je sebab Nutella pon dah nak habis ekekke.. teringin nanti boleh cuba buat lagi..


Till then! See ya~

Wednesday, February 01, 2017

Celebrate Birthday Mama & Keputusan PT3 Adik



Assalamualaikum w.b.t..


Celebrate Birthday Mama & Result PT3 Adik | Salam 1 Februari, Salam 20 sen.. husna tengah ada mood nak keluarkan cerita-cerita lama ni ekekekke, harap yang membaca juga bertabah..

Birthday mama husna 18 Disember, sebulan dah pon berlalu dan semua sedia maklum bahawa keputusan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) pon keluar pada keesokkan harinya, 19 Disember 2016.. syukur Alhamdulillah adik husna dapat keputusan yang cemerlang, 8A2B.. rasa macam tak percaya, sebab dya ni boleh tahan kaki tidor dalam kelas jugak sampaikan cikgu-cikgu pon kerap mengadu..

Subjek Bahasa Inggeris dapat kepujian (B), entah perangai apa sejak dari zaman husna sekolah lagi, keputusan Penilaian Menengah Rendah (PMR) kitaorang, bila subjek Bahasa Inggeris je mesti dapat B.. mungkin sebab bukan keturunan mat salleh kot cuma anak cucu Tok Salleh je, ekekekke..

Lepas dapat taw keputusan, semua pon pakat tanya adik nak sambut makan-makan kat mana, mulanya dya cakap nak makan Dominos Pizza sebab dya ada banyak kupon, lagipon banyak hari dah dok berzikir nak tebus kupon Dominos Pizza tu.. tapi husna macam tak berkenan sikit disebabkan banyak benda bezanya dengan Pizza Hut Malaysia, jadinya husna cadang pergi makan Pizza Hut je..

Pizza Hut Village Mall

Pizza Hut Village Mall

Hujung minggu 24 haribulan adik-adik husna semua ada kat rumah, abah cuti, husna pon dah masuk minggu study week, alang-alang nak pergi Sungai Petani tu pergi angkut sekali segala barang-barang husna di rumah sewa Sungai Petani, selesai punggah masuk kereta terus ke Village Mall singgah makan Pizza Hut..

Pizza Hut Village Mall

Alhamdulillah rezeki sebulan sekali dapat makan besar macam ni, kalau setiap minggu jenuh botak kepala, cukur bulu ketiak nak bayar.. ekekkeke.. 

Pizza Hut Village Mall
adik husna yang ni jenis susah nak ajak bergambar.. 
Pizza Hut Village Mall

Walaupun ramai yang berpendapat Dominos ni murah sedikit berbanding Pizza Hut tapi Dominos tak dak apa yang Pizza Hut ada, macam sos cili, roti pizza tebal topping tak kering, set keluarga yang dah tak perlu nak add on benda lain.. senang cerita makan Pizza Hut lagi puas hati dan kenyang lah ekekkeke.. tapi itu pendapat husna, sebab citarasa masing-masing tak sama kan..



Till then! See ya~

Sunday, January 29, 2017

Isnin, 9 Januari 2017 bersamaan 10 Rabiulakhir 1438


Assalamualaikum w.b.t..


Isnin, 9 Januari 2017 bersamaan 10 Rabiulakhir 1438 | syukur Alhamdulillah genap 24 tahun dilahir dan dibesarkan dengan penuh kasih sayang oleh mama abah, adik-adik, dikelilingi dengan insan-insan yang penuh dengan aura positif..

Tak dinafikan usia makin menginjak dewasa, terasa masa turut kian cepat berlalu.. tak nak pikir banyak, hanya nak jalani kehidupan dengan sepenuhnya dan perbaiki diri.. pedulikan apa orang nak cakap, yang baik jadikan teladan, yang buruk dijadikan sempadan dan pedulikan bisik-bisik negatif dari hati sendiri..

Speak and open up your mind
It's something you should do all the time
Keep exploring, seek and find
You know you might surprise yourself..

“Surprise Yourself” by Jack Garratt, Soundtrack Me Before You (2016).


Tahun ni dapat sambut dengan kawan-kawan rumah merangkap kawan sekelas.. diorang ni sempat lagi rancang nak mandikan husna dengan bedak pada malam tu, kurang asam betul.. nasib baik bedak, rambut putih beruban pon takpaa, beserta pakej wangi husna semalaman.. ekekkeke..

Terima kasih Ummi, Azie dan Eera! Pandai rancang ye, konon nak keluar rumah ambek purse dalam kereta, taw taw je dah muncul di pintu bilik dengan kek beserta bedak di genggaman tangan masing-masing.. hahahha.. kelu lidah kita, diam seribu bahasa..


Terima kasih jugak buat mereka yang masih dan sentiasa mengingati tarikh lahir husna.. perasaan bilamana tahun kedua sorok tarikh lahir di facebook, tanpa peringatan tapi masih ada kawan-kawan yang mengingati dan menyampaikan ucapan, rasa terharu ya rabbi! ๐Ÿ˜„

Tahun lepas nangis sedu sedan sengsorang, rasa tak percaya.. hahahahaha 
Kind of surprise for me!



Till then! See ya~

Sunday, January 22, 2017

Serum Mawar Anti-Penuaan, Serum Muka Terbaik Zeeta


Assalamualaikum w.b.t..


Serum Mawar Anti-Penuaan, Serum Muka Terbaik Zeeta | sejak kebelakangan ni siang malam asyik bermain dengan serum muka je husna ni, sembur-sembur terus rasa muda.. kira muda lagi laa sebab baru 24 tahun pada 9 hari bulan yang lepas ekekkeke..

Kita yang perempuan ni kalau tak dak masalah kulit muka memang tak sah.. Cemburu tengok diorang yang sejak azali kulit muka licin bersih tanpa sebarang cela.. Dedulu antara usaha dan rutin harian yang biasa kita lakukan ialah mungkin dengan mengisar buah tomato, kemudian jadikan ia sebagai mask muka sebelum nak tidur..


Sekarang ni tak perlu lagi dah nak susahkan diri buat semua tu, melainkan kalau diri dah terlebih-lebih rajin ekekekke.. husna perkenalkan Serum Mawar Anti-Penuaan, Serum Muka Terbaik Zeeta..

Apa Itu Serum Mawar Zeeta??


Serum Mawar Zeeta merupakan Serum Mawar Anti–Penuaan yang mengandungi estrak pati kelopak bunga mawar, juga diperkaya dengan Vitamin C dan E yang membantu meremajakan kulit dan awet muda..

Patutlaa bau pon harum je, waktu pertama kali sembur rasa macam tengah sembur air sirap yang guna pati jenama ros, wangi dan husna rasa macam nak minum ekekkeke..

Kelebihan Serum Mawar Zeeta


Asyik bercerita je dari tadi tapi tak tahu kelebihan mengenai Serum Mawar Zeeta ni pon tak guna jugak kan ekekkeke.. 

Antara kelebihan dan kebaikan serum muka terbaik Zeeta ni ialah:

·         Memberi kesegaran serta merta
·         Mampu menyembuhkan luka dengan cepat
·         Mengekalkan keanjalan kulit wajah
·         Mengecut dan menghilangkan jerawat
·         Mengecilkan liang-liang pori wajah
·         Menjadikan kulit wajah lebih gebu
·         Menjadikan solekan di wajah lebih menyerlah & tahan lama
·         Terapi minda & anti stress
·         Berupaya menghilangkan mengantuk
·         Boleh melegakan selesema dan resdung

Semburan getaran aura mawar ini memang sesuai untuk semua peringkat umur tak kira lelaki mahupun perempuan terutamanya kepada mereka yang selalu sangat mengadap skrin komputer kat tempat kerja dan sudah semestinya jugak buat pelajar macam husna ni..

Yelaa perkara biasa dalam kalangan pelajar asal bukak buku nak study je, mesti waktu tu jugak nak menguap kononnya mengantuk, tak paham betul! Selain dari teknik cara belajar yang betul dan waktu belajar yang sesuai, serum muka terbaik ni juga merupakan salah satu cara mengatasinya.. ๐Ÿ˜

Bagaimana Cara Menggunakan Serum Mawar Zeeta??


Cara nak menggunakan serum muka terbaik ni ialah hanya perlu semburkan pada kulit muka dengan seberapa kerap yang kita mahukan tak kira siang mahupun malam..

Husna faham mesti kalau dah sekali sembur tu rasa nak sembur berkali-kali kan sebab bau yang dikeluarkan dari serum muka terbaik ini sangat lah tak boleh di pedulikan, bau haruman bunga mawar..

Bagus betul, buat orang rasa tertarik nak sembur berkali-kali, lagipon susah nak jumpa perempuan yang tak suka bau bunga ros.. dan sudah semestinya, hasilnya akan memberi kesan yang menakjubkan serta kesegaran yang berpanjangan..

Testimoni Terbukti Serum Mawar Zeeta

Ini adalah beberapa testimoni-testimoni berkesan dan terbukti daripada para pengguna serum muka terbaik Zeeta..







Harga & Cara Membeli Serum Mawar Zeeta


Kalau husna sebut harganya mesti ramai yang tak percaya, sebab husna sendiri pon rasa macam tak percaya ekekkeke.. dengan hanya RM20 kita dah boleh miliki sebotol untuk 70ml serum muka terbaik Zeeta ni.. tertakluk kepada caj pengeposan RM6..

Serum muka produk keluaran Zeeta ini bukan sahaja mampu mengatasi masalah kulit berminyak, ia juga merupakan serum muka yang bagus dan murah..

Bagaimana ingin membeli serum muka terbaik Zeeta ni?? Hanya perlu Whatsapp segera ke nombor 019-220 9069 / 013-330 8583 atau terus komen PM di facebook mahupun instagram..

Facebook: Zeeta Pakar Mawar

Instagram: @zeetaofficial
#zeetamagisaura #zeetanista #mawarista




Till then! See ya~

Saturday, January 21, 2017

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin


Assalamualaikum w.b.t..



Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin Terasa macam lama sangat tak buat giveaway kat blog. Beberapa minggu lepas, mummy buat giveaway di facebook je. Meraikan sahabat facebook pula katanya. Okey lah, berbalik pada Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin. Seperti biasa, syaratnya mudah sahaja. Jom join ramai-ramai !

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin



GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN


Syarat - syarat Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog yang bertajuk Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin
2. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
3. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
4. Giveaway ini berlangsung dari 19 Januari 2017 - 31 Januari 2017

3 warna tudung bawal akan diberikan pada 3 pemenang (pemilihan warna secara rawak). Warnanya ialah pink, oren dan kelabu.

Keputusan pemenang pula akan di umumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tutup.

Untuk memudahkan info, boleh add mummy dalam bloglist. Senang nak tahu info bila mummy update pemenang Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin


GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Ini contoh tudung bawal mummy warna biru dan hitam. Material tak panas, mudah pakai, mudah gosok dan mudah bentuk juga

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

" height="435" width="640" />



3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my



Assalamualaikum w.b.t..






Klik banner untuk join! 
Giveaway berlangsung sehingga 31 January, jam 12 malam.. Goodluck! ๐Ÿ˜„


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com



Assalamualaikum w.b.t..



Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor 

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |

5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

 6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Februari 2017
Good Luck !!


GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017


Assalamualaikum w.b.t..






Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.






Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang

1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:


1- Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2- Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :- (ikut je la apa yang korang ada..fb, Ig, blog dsb)

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )


**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code  ke html post blog


Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam.. Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan..

Semoga Berjaya semua..


Sekian..

Friday, January 06, 2017

Cubaan Membuat Coq Keria Gula Melaka Resepi Tular


Assalamualaikum w.b.t..


Cubaan Membuat Coq Keria Gula Melaka Resepi Viral | dua minggu lepas kot heboh kat timeline facebook cerita pasal Resepi Kuih Keria Gula Melaka nih, tengok ke resepi tu nampak macam mudah je, sebab prosesnya takde laa rumit sangat.. nampak jelaa, sebab belum cuba buat lagi.. ๐Ÿ˜†


Kemudian bebaru ni husna nampak atas kabinet dapur mama ada keledek oren dok berasa macam lama tak berusik, sebab tetiap hari nampak dya ada kat situ.. apa lagi, ambek fon google lelaju resepi kuih keria gula Melaka.. bila google memacam versi keluar, dan kebanyakan resepi sama saja..

Tapi husna tertarik nak cuba buat menggunakan resepi dari blog kak Saidila.. keledek pon ada lebih kurang 500 gram, elok sangat laa tu.. keluar pergi kedai jap beli gula gerek 2 keping pastu selesai, bahan-bahan lain pon semua dah ada..

Masa tengah rajin, nak keluar ke kedai semata nak beli gula gerek tu pon sanggup! ๐Ÿ˜’

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

Bahan-Bahan Kuih Keria

500gram ubi keledek oren/putih
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar tepung beras
½ sudu teh soda bikarbonat

Bahan-bahan Sira Gula Melaka

2 keping gula Melaka *sini panggil gula gerek! 
1 sudu besar gula putih
1 cawan air *husna cuma guna ¼ cawan air
1 sudu besar gula batu **jika ada
1 sudu besar gula merah **jika ada

Cara-caranya:


1. Memula buang kulit si keledek tu.. husna guna peeler je senang, tak payah risau kot terbuang sekali dengan isi.. Kemudian rendam sekejap, lepas tu rebus..
2. Nampak macam ubi dah lembut, tos dan lenyekkan guna benda alah macam dalam gambar tu.. Kalau tak dak boleh je guna bontot gelas.. Kemudian uli dengan bahan-bahan kuih keria tadi; tepung gandum, tepung beras dan soda bikarbonat..
3. Bila tepung dah jadi doh, bermula laa sesi nak membentukkan si keria tu.. Adunan ni dapat dalam 19 ketul kuih keria, cukup laa satu keluarga sekali makan..
4. Selesai membentuk, panaskan minyak dan bolehlaa mula menggoreng.. Sementara tu dapur kosong kat sebelah boleh guna buat sira gula melakanya..



5. Dalam kuali yang berlainan, masukkan kesemua bahan sira gula melaka tadi.. Kalau guna gula gerek tak perlu dah nak tapis tapi kalau guna gula merah mesti kena tapis lepas dah cairkan sebab mama husna cakap boleh jadi dalam tu ada ketulan bendasing..
6. Lepas dua ketul gula gerek tu dah cair, masukkan kesemua kuih keria yang selesai digoreng tadi.. Kacau dan ratakan gula Melaka pada setiap kuih keria..
7. Sepatutnya tunggu beku sedikit gula tu, tapi kuih keria tengah dalam kuali pon dah ada orang main calit-calit gula Melaka kat sudip, macam mana nak tunggu gula beku.. 
8. Kering je gula melaka tu, tutup api dan hidang.. Tak sempat nak tunggu gula beku, kita hidang laa dengan rupa berkilat macam tu.. ekekkeke..

Makan pepanas masa kuih tengah lembut memang serius sedap! ๐Ÿ˜

Kesimpulannya, nampak macam mudah je kan tapi sebenarnya waktu menguli tu husna dah fail bhahahahahaha.. nasib baik masa nak uli tu mama dah balik, kalau tak, tak taw laa apa jadi pada kuih keria husna ni.. mama tolong uli dan bentukkan jelaa, seterusnya baru husna sambung.. ๐Ÿ˜



Till then! See ya~

Wednesday, January 04, 2017

Daftar Adik Masuk Asrama Bagi Sesi Tahun 2017


Assalamualaikum w.b.t..


Daftar Adik Masuk Asrama Bagi Sesi Tahun 2017 | Selamat kembali ke sekolah buat mereka yang masih bersekolah.. hari ni dah masuk hari keempat sesi persekolahan bermula, Kedah tak ambil cuti jadinya dah nak dekat seminggu jugak laa adik-adik kita ni masuk belajar semula..

Kali ni tinggal adik husna yang bongsu tu je masih di alam persekolahan, naik tingkatan empat.. tinggal seketul ni lagi je mama abah nak ulang alik masuk Badlishah, tahun ni masuk tahun ke-11 lepas ni dah tak dak dah kot pewaris.. itupun tak taw laa sempat habis ke tak, adik sibuk sangat nak pindah sekolah.. ๐Ÿ˜ซ

asrama badlishah
dewan makan asrama
Sabtu yang lepas, husna sempat jumpa dengan Cikgu Noriaini, Ustazah Zainab dan Mak Cik Milah.. jumpa dengan cikgu Noriaini pon lepas kena panggil dengan nama penuh, kahkahkah.. sungguh tak perasan cikgu kat meja batu depan asrama lelaki tu, menonong je berjalan nak masuk dewan asrama tak pandang kiri kanan.. sekali kena panggil dengan nama penuh terkezut terus.. kihkihkih.. ๐Ÿ˜

asrama badlishah

Selepas sesi taklimat dan pendaftaran berlangsung, masa untuk angkut segala mak nenek naik asrama.. dah besar renjong ni mama husna hanya tolong pasangkan cadar dan buat apa yang patut sesikit jelaa untuk adik, lain tu dya punya pasal.. hahaha..

Akak dya lagi tak rajin nak tolong, sebab benda-benda macam ni kena ambek masa duduk mengadap sengsorang, pikir nak susun atur lagumana.. ye dak? Kalau kalut-kalut tak dak pasai laa dya nak jadi.. waktu lapang memang seronok susun atur barang, dan dan idea pon sampai..

gambar throwback, adik sejenis tak suka bergambar..  

Selesai simpan barang, tiba masa untuk angkat kaki dan balik.. sebab nak ke tempat lain pulak nak selesaikan seperkara lagi.. selesai je satu hal tu, sebelum balik singgah makan dulu, perut memasing dah bergurindam berseloka kemain.. ๐Ÿ˜ฃ


husna macam biasa laa mesti pesan kuew teow bandung.. merata pergi kalau tak dak selera dengan western, mesti pilih si kuew teow bandung ni.. paling seronok, kalau dapat kuew teow bandung yang jenis telur kuning sebijik kat dalam masih cair, separuh masak laa makna kata.. ya allahhh, rasa macam sayang je nak usik taw! hahahaha.. 




p/s–orang jauh suka sangat panggil kita ni budak sekolah sebabnya masih belajar lagi.. ๐Ÿ˜’



Till then! See ya~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.