Tuesday, September 20, 2016

5D Interactive World | Art, Creative, Education.


Assalamualaikum w.b.t..


5D Interactive World, Georgetown, Penang | selamat tengah hari! buat apa je semorang?? cuaca sekarang lembab je kepala pon asyik pikir nak lena.. huhuhu.. terpulang lah tengah buat apa, moga selamat semuanya..;)

husna nak sambung review hari tu! lepas selesai je kami team blogger utara habiskan sesi penjelajahan dalam Teddyville Museum, kami ke 5D Interactive World.. tapi sebelum tu jam di tangan sudah pon menunjukkan waktu tengah hari, perut masing-masing pon mengalahkan gitar buruk bunyinya maka kami singgah rehat, makan dan solat dulu, baru lepas tu ke acara seterusnya..

5D Interactive World, Penang

turun je dari kawasan Batu Feringghi kami terus menghala ke Georgetown.. Museum 5D nih dekat sangat dengan Penang Times Square, Gama dan Bangunan Komtar.. tapi kami guna Google Maps je senang dya tolong bagitaw jalan mana nak guna.. kalau Waze leceh sikit sebab dya main handuk je jalan one way yang no entry, nampak sangat sukati mak datuk dya.. ekekekke..




selalu sangat dah kan orang bercerita pasal muzium 3D, nah yang nih 5D terus! sebelum nak masuk muzium ni husna dah terbayang macam-macam, mana laa taw kan dah nama pon 5D.. agak teruja laa jugak sebenarnya.. 

bangunan bertingkat ini menempatkan pelbagai ruang untuk kita beraksi, pengunjung hanya perlu pandai menggayakan pose.. hihihi pandai posing cantik laa gambar.. kalau tak pandai, jadi macam husna effect muka tak real langsung.. akhir sekali guna model je senang.. ekekke..





dah nama pon 5D mestilah ada effect bunyi dan angin segala baru terasa impaknya.. dah masuk dalam ni ramai-ramai jenuh jugak laa tunggu giliran nak bergaya.. mujur waktu kami masuk nih tak ramai orang, muka-muka yang kami kenal jugak, jadinya tak dak laa segan sangat masing-masing nak strike a pose..


Bermain Sambil Belajar

 

bahagian ni bukan semata budak-budak je boleh mengasah bakat bermain tanah (clay), mak dan bapak budak pon boleh turut sama main hasilkan objek mengikut kreativiti masing-masing.. 

waktu ni semangat berkobar-kobar semua ahli BU menggentel, menonyoh dan menekan tanah (clay) untuk dapatkan hasil yang dibayangkan.. tengoklaa muka masing-masing, fokus sungguh! 




gambar bawah ni antara objek contoh yang ada.. husna agak mungkin hasil kreatif para pengunjung sebelum ni dan dijadikan sebagai rujukan.. 

cantik! ada yang terjangkau dek akal nak menghasilkan seketul benda alah tu.. nampak macam senang tapi cuba husna sekali buat, mungkin ada rupa tapi tak seteliti macam diorang buat.. 



yang ini hasil kerja cantum-cantum dari ahli BU.. sorang buat huruf, sorang buat bentuk love, sorang buat doraemon dan ada jugak yang tolong buat bunganya.. hihihi..

yeay, akhir sekali bergambar kenangan beramai-ramai satu kali! ini baru sebahagian dari ahli blogger utara, masih ada lagi yang tak dapat menghadirkan diri.. yang ini saja pon dah riuh satu penang, aicehh, iyaa lah tu kan hahaha..



inshaAllah moga bertemu lagi! dan jutaan terima kasih buat pihak 5D Interactive World kerana menerima baik kunjungan dari pihak kami.. jom laa luangkan masa berkualiti korang kat sini pulak.. ;)

5D Interactive World, Penang.

Lokasi: 29-F, Jalan Dato Keramat, Georgetown, 10150 George Town, Penang.
No. Telefon: 04-218 9676
Facebook: https://www.facebook.com/Ace5D/
Waktu Operasi: 9 pagi-6 petang, setiap hari KECUALI Isnin..




Till then! See ya~

14 comments:

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.