Monday, April 11, 2016

Dinner Treat di Hayyan Garden Cafe, Laguna Merbok


Assalamualaikum w.b.t..


Dinner Treat di Hayyan Garden Cafe, Laguna Merbok | minggu lepas kawan husna cakap nak datang ke Sungai Petani lepas tu makan malam semua dibawah tanggungan dya.. heh! Ada orang nak belanja rupanya, syukur nikmat.. pantang benor kalau ada orang nak belanja nih.. kecik tapak tangan, seluas padang bola husna tadahkan.. haa gituu.. :p

Tapi sejenis masalah negara jugak bila ditanya asyik tak tahu nak makan kat mana.. =.='


Lepas tu baru teringat waktu keluar makan dengan classmate tempoh hari ada ter-perasan restoran nasi arab yang baru dibukak.. jadi disebabkan malas nak pikir banyak dah, ajak je kawan husna nih pergi makan kat situ..


Waktu husna pergi tu, pelanggan pon boleh tahan ramai jugak laa, mungkin sebab baru mula beroperasi kot.. sesetengah manusia nih pantang dengar kedai baru dibuka, mula laa sesibuk nak cuba.. ngeh! Contoh paling real, husna lah.. heeee.. tapi kena tengok situasi dan keadaan jugak lah, atau erti kata lain kena tengok bajet.. kalau dah selalu sangat makan luar kat tempat yang segini kang bukan setakat poket je koyak, mental pon boleh koyak oow.. asyik pikir mana nak cekau duit.. ha ha haa..

Chicken Mendy | RM13.50
Okay! yang kat atas ni menu pilihan husna, Nasi Arab Chicken Mendy, single plate berharga RM13.50.. sepinggan nasi pon banyak tahu! mujur ada rasa nak kongsi dengan kawan husna.. husna tak pandai sangat nak komen untuk selera timur segini tapi apa yang boleh husna cakap nasi dan ayam sedap! memang lembut elok lah.. cumanya kurang sikit dekat salatah.. mungkin boleh buat penambahbaikan..:)



Air minuman kami Jus Apple berharga RM4.50 dan Teh 'O' Ais Laici berharga RM3.00.. kitaorang tambah side order kentang goreng yang berharga RM5.50.. lepas tu makan sorang sikit, bersulam dengan air memang kenyang lah cita dya.. 

inshaAllah mana tahu lepas nih boleh datang lagi untuk cuba menu western pulak kan.. :)


HAYYAN GARDEN CAFE
Alamat: 2-2A Ground Floor, Lorong BLM 1/11, 
Bandar Laguna Merbok, 08000 Sg. Petani, Kedah.
No. Tel: 04-4445075
Waktu Operasi: 12 tgh hari - 11 malam (TUTUP hari Rabu)
Instagram: Hayyan Garden Cafe
Facebook: Hayyan Garden|The Best Nasi Arab in Town


Till then! See ya~  

8 comments:

  1. untunglah ada org nk belanja..nmpk nasi arab dia macam biasa je.kak muni terliuq tang western je.hehe

    oklah husna harga dia konsider murah jugak.air pun masih murah klu nk dibandingkan dengan al haura tu.sekarang al haura air kosong dh 5kupang dh..byk kena komplen kot br turun rega.ngehngeh

    nti la msti nk cuna try test jugak nasi arab hayyan

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa serius nasi arab haura mcm tu skarang?? bila dah terkenal pelan2 diorang ambek kesempatan ye..

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates