Wednesday, August 19, 2015

Open House Park Avenue Hotel, Sungai Petani


Assalamualaikum w.b.t..


Hi..

syawal dah habis tapi cerita raya baru nak menjelma.. hihihi.. seminggu yang lalu komuniti Blogger Utara telah mendapat jemputan ke majlis rumah terbuka di Hotel Park Avenue, Sungai Petani.. nasib baiklah waktu tu tengah free, yelaa kerja husna pon tak susah sepanjang cuti semester kali ni, tanam anggur tak berbuah ja.. ekekekke.. then set dengan kak Siti on that day nak jumpa terus je kat hotel memandangkan kami dari laluan yang berbeza.. 

sedikit terlambat dari waktu yang dijanjikan.. sampai saja terus call kak Siti then ke kaunter pendaftaran.. lepas dah tinggalkan jejak kami diberi doorgift sorang satu, kat dalam tu ada tiga jenis biskut raya kalau tak silap.. sedap!! salah satunya cookies perisa susu..


selesai je tanpa sempat cari tempat duduk, mata terus tertancap dekat gerai kambing bakar ni.. sebelah je haa dengan meja pendaftaran tadi.. kambing bakar ni kak Siti jelaa yang ambek sebab husna tak makan.. hehehe.. sebabnya family tak makan kambing, dari kecik tak di ajar lepas tu mindset makan kambing nanti pening.. huhuhu..


padahal boleh je kalau nak rasa sikit tak terkesan pun, macam hari tu laa tak pepasal terkeluar topik kambing kat meja makan.. hihihi.. sempat laa husna rasa sikit yang kak Siti ambek tu, dan tak sangka rasanya sedapp.. dagingnya yang lembut dengan limpahan sos black pepper.. kalau dah macam ni rasanya kenapa tak try dari dulu jaa..-..-

sebelah abam kambing bakar tu husna terlupa stall apa.. maaf ye bang.. *peace


deretan stall yang terdiri dari pelbagai jenis hidangan ada kebab, sate ayam, sate daging, nasi arab, laksa kedah dan ayam golek.. pilihan husna tengah hari tu sate ayam, sate daging, dan ayam golek.. teringin nak rasa nasi arab tapi risau pulak yang lain tak boleh masuk.. huhuhu.. kedua-dua sate nya sedap dicicah dengan kuah kacang kira memang bebetul kawan sehidup semati lah.. 

ayam golek pilihan husna dicicah dengan sos cili manis tapi tak terlalu manis.. husna kalau makan ayam memang akan ambek bahagian isi atau dada so rasa plain dari isi ayam tu kena laa dengan sos nya.. main celup-celup, juicy gituu.. sambil sembang sambil belek fon sambil layan persembahan, semua lesap sekelip mata je.. ekekke..



tetamu dihiburkan dengan dendangan lagu-lagu raya, bukan sahaja bahasa melayu malah lagu berbahasa cina pon ada.. kali kedua husna tengok penyanyi yang sama buat persembahan.. tak nafi suaranya memang merdu, bawak lagu cina pon dah dengar sebijik macam orang cina yang menyanyi.. 


jauh di sudut ballroom dekat dengan stage ada bahagian ni terhidang nasi briyani serta lauk, ketupat, rendang ayam, lemang, serunding, nasi impit dan kuah kacang.. dah balik baru teringat nak rasa serunding, tak dapat makan serunding lagi raya tahun ni, hurmm boleh macam tu..:p

kat bawah ni stall ABC dengan 50 jenis perasa.. singgah stall ni husna letak perasa yang mana husna makan je, siap letak lebih plak tu.. hihihi.. yelaa kalau kat kedai susah laa nak dapat self service gini.. dengan pelbagai jenis pilihan nak letak perasa apa pun suka hati..:p jadi haruslaa tak lepas peluang.. 

sebelah stall ABC ada stall roti jala, soto ayam dan mee rebus.. 



seterusnya ada tiga stall dessert in a row, jenuh jugak laa nak pilih.. ada pelbagai jenis kek, kuih-muih, fruit tart, biskut raya, puding dan buah-buahan.. semuanya nampak menyelerakan, yang mana kak Siti ambek, itu laa yang husna rasa.. hihihi..


adat dah sekarang ni memana jaa mesti nak selfie.. hihihi.. selfie dengan kak Siti, pemilik blog Siti Yang Menaip.. kak Siti suka cerita pasal tempat makan best area Penang.. kalau sangkut dalam blog kak Siti mohon sabar jelaa.. :p silap hari bulan yang sudah makan pon boleh terlapar balik.. hahaha nafsu sangat kan..:D

gambar yang sebelah tu menu pengakhiran husna.. soto ayam.. sebelum raya dan selepas raya ramai gila dok tayang gambar soto ayam ni, husna tahan sabar jelaa.. pergi beraya pon tak jumpa lagi memana rumah yang buat soto ayam.. until that day, happy tak taw nak cakap.. in fact, soto ayam dya lengkap dari segi bahan-bahan dan rasa, Alhamdulillah puas.. balik rumah terus cerita kat mama sampai rasa nak buat sendiri.. hehehe.. inshaAllah..

terima kasih pihak Hotel Park Avenue..:)


Till then!! See ya~


34 comments:

  1. bestlah tgk blog husna pakai laptop selalu aliah pakai fon ( laptop rosak haritu sebulan)
    aliah suka yang gambar dari instagram kat sidebar ni cantik cantik semuaaaaa =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna tak reti guna fon, nak blogwalking boleh laa kot..:D

      Delete
  2. Assalam husna,
    sob3
    sob3
    sob3
    kami tak dapat pi
    sob3
    sob3
    sob3
    sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nak buat gena kak oii..:D tak dak rezeki..

      Delete
  3. alahai... sedapnya...... tasha xdpt prgi.... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpaa nanti sampai belah sini roger laa sha..:D

      Delete
  4. ct tak habis2 dgn kambing.. haha
    nampak meriah :)

    bru perasan xfollow husna lg :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kak ct sruh husna rasa jgk kambing tu..:p

      Delete
    2. bhahaha siap kena suap nak suruh makan hehe..

      Delete
  5. yum3..sedpnya! huhu..lpar pulk nengok soto 2..

    ReplyDelete
  6. Tak absi lagi nih beraya.. Hehe.. Syok pulak tengok kemeriahan open house sana sini.. ^__^
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  7. wow meriah open house..seronok dapat merasa pelbagai jenis hidangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah kak fiza.. tak muat nak mkn semua jgk tu.. hehehe..

      Delete
  8. Bestnya dapat gathering dengan blogger lain

    ReplyDelete
  9. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  10. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  11. Bestnya dapat p bila kak ekin join geng #BU ni

    ReplyDelete
  12. akak dok upload pun citer ni.. gambar pun dah delete rasanya..
    nak up pun dok tersengguk2 ngadap laptop.. xleh la..

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates