Featured

Saturday, October 25, 2014

Salam Maal Hijrah 1436H


Assalamualaikum w.b.t..


Colleague 1: Fatin, (I ask they to call me Fatin, Husna susah nak sebut, kang jadi maksud lain) melayu sambut apa Sabtu ni??
Husna: Sabtu ni?? (double check calendar) Owh.. (otak mula berfikir macam Jimmy Neutron macam mana nak terang) Hurm, orang Cina sambut tahun baru bukan pada 1 Jan kan??
Colleague 1: tak, kami ada kalendar sendiri..
Husna: Samalah macam kami.. Sambut tahun baru bukan pada tarikh 1 Jan tapi 25 Okt (1 Muharram tahun ni)..
Colleague 2: Owh, saya ingat raya puasa tu tahun baru melayu..
Husna: hehehe tak lah..

duduk dengan diorang ni menjana pemikiran betul.. suka tanya memacam.. dah laa kita ni ilmu agama seciput, asal lepas perkara asas je..-..- lepas tu balik google semula.. sebab diri sendiri terlonjak dek rasa ingin tahu..

itu boleh tahan lagi, yang tak boleh tahan pada beberapa hari lepas, tengah sembang sesama diorang cakap pasal bapok, boleh pulak soal ke husna, fatin pernah jumpa bapok?? bapok ni banyaknya melayu kan, kenapa arr?? *speechless* untuk makluman setiap topik yang dibincangkan, diorang mesti akan tanya pendapat husna.. erm topik menarik best laa layan, topik tak menarik rasa hangat je muka..

Salam Maal Hijrah 1436H..^^V



Till then!! See ya~










Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih


As-salam



Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .










Sunday, October 19, 2014

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Assalamualaikum w.b.t..



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 petang 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       

3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!






Monday, October 13, 2014

Suasana SMK Sultan Badlishah Sekarang


Assalamualaikum w.b.t..


every weekend kalau tak balik, budak berdua ni mesti akan call abah mama suruh datang jenguk diorang kat asrama.. padahal baru seminggu masuk dan minggu depannya dah nak balik.. tapi kalau nak cakap pasal ni, husna dulu pon macam tu jugak.. kalau tak berdua at least mesti abah sorang je yang datang, wajibal qhunnah bersama stok makanan kering buat bekal anak dya lapar tengah malam..-..-

bekal nasi goreng, buah ciku, jambu batu letak gula garam, dan air barli..
kenyang sendawa tak nampak dah orang sekeliling..
kelmarin husna half day, sempat join mama abah pergi melawat.. buat nasi goreng sambil sekejap-sekejap tengok 36 Chinatown, sekejap-sekejap tengok nasi.. sudahnya mama jugak yang kena settle.. siap masak, packing apa semua pukul 4 baru keluar rumah..  

beria nak ikut jugak bukan sebab apa, sebab nak tengok perubahan yang adik-adik balik cerita.. itu last sekali kita bongkarkan..

Asrama SMK Sultan Badlishah, rumah kedua tempat husna membesar dari Form 1 sampailaa Form 5.. setiap inci kat sekolah tu ada je kenangan yang kalau tengok tempat tu je mesti teringat itu teringat ini.. sekolah pon semakin banyak alami perubahan, semakin ceria dan cantik.. yelaa siapa je yang nak berada di takuk yang sama kan.. mata yang melihat pon naik bosan..

landskap taman mini dalam proses pembinaan..
masuk je pintu utama sekolah, akan terserlah deretan gazebo sepanjang jalan masuk.. tapi itu dah lama, sebelum adik husna yang ketiga tu masuk lagi, mungkin zaman adik husna yang kedua tu kot, eh ke zaman adik husna yang ketiga, sebelum adik bongsu husna masuk.. erk lantak lah dah tak ingat.. 

okay jalan ke depan sikit akan jumpa taman mini kat atas tu.. baru je buat ni sebab last time husna datang bulan lepas kot tak de lagi.. dulunya kalau abah datang nak ambek bawak balik, kawasan ni laa tempat parking abah, sebab senang nak keluar tak payah nak berselisih bontot kereta mak bapak lain.. 

kawasan parking para guru.. 
blok pentadbiran yang menempatkan pejabat dan bilik SPBT di tingkat satu, perpustakaan di tingkat dua dan bilik pancaragam di tingkat tiga.. kawasan bawah ni dulu tak berbumbung lagi.. dan pernah menjadi salah satu tapak latih kawad.. sekarang ni tak taw budak-budak kawad masih guna lagi ke tak.. nampak luas kawasannya dah sedikit terhad..

berhadapan dengan gambar di atas..
kawasan ni berhadapan dengan blok pentadbiran tadi, dipanggil taman daun lontar.. sempena nama pokok-pokok yang daunnya macam kipas gergasi tu.. tetengah tu ada tanah lapang.. meh nak close up sikit..

court badminton
ini pon baru lagi.. kawasan ni dulu padang rumput je dan waktu zaman husna, bebudak pancaragam rajin latih diorang punya marching kat sini.. sekarang tempat ni dah jadi court badminton dan jugak tempat perhimpunan sesi pagi.. kalau perasan dalam gambar kat atas tu terserlah stage dengan tempat bagi ucapan.. 

dulunya sesi pagi berhimpun dekat dataran Dewan Samsuddin.. sekarang dah ubah ke sini.. mula husna fikir macam tak muat, tapi adik husna cakap muat sebenarnya.. nampak ada tiga bahagian kan?? cukup laa satu bahagian untuk satu tingkatan.. ada 3, 4 dan 5.. tingkatan 6 dah tak de lagi sebab dah pindah dan berpusat di SMK Padang Serai..

dan ini perubahan yang husna mention di awal cerita, perubahan untuk budak-budak asrama sekarang..

laluan asrama dah kena pagar..
ini kawasan asrama, dulunya tak berpagar.. bebas nak ke kiri mahupun ke kanan.. sesi petang senang nak pergi sekolah sebab ada jalan dekat menuju tapak perhimpunan.. balik sekolah pon tak payah fikir nak jalan jauh.. librarian yang tinggal kat asrama pon senang bergerak nak pergi bertugas.. 

tapi itu dulu.. adik cakap pintu pagar tu jarang bukak.. apa-apa hal diorang suruh gunakan pintu pagar depan yang husna rasa menyusahkan.. dah ada jalan dekat nak disuruh kita berpusing jalan jauh.. dari boleh menjimatkan masa, dah jadi makan masa nak bergerak.. husna soal kalau hujan macam mana, adik cakap dulu kata mereka kalau hujan diorang akan bukak pintu pagar tu tapi baru beberapa hari lepas hujan diorang buat tak taw je.. kena guna jalan tak berbumbung jugak.. 

kesian korang, apa-apa pon bertabah lah.. budak baru mungkin boleh biasakan diri tapi budak lama rasa sedikit kekok.. jyeahh goodluck buddies..


Till then!! See ya~









p.s-adik husna ambek PT3, doakan dya ye..:)

Wednesday, October 01, 2014

Wordless Wednesday #51


Assalamualaikum w.b.t..







kreatif dan cantik kan?? :)





Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates