Saturday, July 19, 2014

Tutorial Download Video Facebook Tanpa Guna Software


Assalamualaikum w.b.t..


Hi, tak pasti semua dah taw ke tak pasal ni, ke husna je yang terlepas bot lambat sangat taw.. tapi takpaa husna kongsi sini buat rujukan semua ye.. mungkin ada pelajar yang perlukan video sampingan semasa pembentangan dalam kelas, saat saat akhir tak sempat nak download software, ditambah plak internet macam siput khinzir, mohon bertabah.. sebelum ni husna cuma guna online software je, ClipConverter..

al kisahnya beberapa hari lepas, kawan husna share klip video dalam group facebook kitaorang tapi tak dapat tengok sebab video asal di set untuk friends je, so yang bukan friends memang tak boleh tengok pon laa.. dya mintak tolong husna selesaikan, takpaa kita kawan kejap dengan owner video nak mintak download guna clip converter tu, yakin je kata boleh sebab sebelum ni boleh je..

tetiba lepas copy link nak ke step seterusnya dah tak boleh, berkali-kali jugak cuba.. takpaa kita try tutorial yang Jia Rizaira bagi plak.. pon tak boleh sebab itu untuk youtube je.. gigih google mujur ada.. tutorial sebenar dalam bentuk video so husna tunjuk kat semua guna gambar je lah ye..:)









Harap-harap faham lah ye..:)
Till then!! See ya~











9 comments:

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.