Sunday, July 20, 2014

Sekumpulan Cerita Pendek


Assalamualaikum w.b.t..


Hi, selamat petang, salam Ahad, dan salam hujung minggu..:) nak taip entry sambil tengok Hindustan kat ntv7, amboihh makan masa betul.. mana tak nya, dah iklan baru sempat fikir dan taip.. bheheee..


Hindustan hari ni boleh tahan, Fox (Hindi movie).. filem ni macam unik sikit, tak de babak cintan cintun, seorang peguam penjenayah lakonan Arjun Rampal, cuba merungkaikan sebab dya terperangkap.. rupanya polis lakonan Sunny Deol, dalang dan dya yang bunuh semua peguam penjenayah hebat, sebab dya fikir gara-gara mereka terima upah, mereka berjaya lepaskan penjenayah.. lagipon Sunny Deol tak puas hati kerana penjenayah yang tembak mati isteri dan anaknya terlepas dek peguam yang membela..

perghh tak pasal-pasal terlibat.. kesimpulannya, setiap pekerjaan ada cabaran dan bahayanya.. :)


khamis lepas, sample percuma Tumix Kuah dari Ajinomoto sampai.. dapat 3 paket kesemuanya.. lepas ni masak benda berkuah habis semua husna bantal pakai penambah rasa Tumix nih.. bheheee.. kira pelengkap dalam masakan, tapi kalau tak de garam je pon dah sodapp..

ingat nak masuk pertandingan yang dianjurkan Tumix nih, tapi rasa macam dah tak sempat sebab nak kena ikut syarat kelayakannya yang makan masa.. tamat plak hari ni.. tak pe dapat rasa pon dah cukup, kalau nak beli lepas tu rasa memang lambat lah sikit.. :p

sibuk pakai baju abah.. *kantoi tema tahun ni*

ini kisah semalam sebelum adik-adik husna balik asrama.. mentang-mentanglah baju raya dah beli waktu diorang tak de hari tu, asyik nak buka almari mama pastu belek.. kejap nak pakai, kejap nak berjalan ke sana sini, kejap tanya itu ini, siap habis semua orang punya diorang try..-.-

dan ini perbualan adik yang bongsu dengan mama husna lepas puas dya belek dan pakai semua baju..

Adik: kenapa baju orang pompuan zip kat belakang, baju orang laki zip kat depan??
Mama: ermm ntah la dik, malas nak pikir tengah posa ni..

Husna plak yang dengar bantai gelak je.. yelaa dah petang memang tak larat lah semua orang..:p


Sebelum 22hb, pos laju cuti raya, ada yang nak tempah lagi maruku kuih siput tak?? :) kalau tak nak jamu tetamu, boleh makan reramai dengan sepupu sambil tengok cita best sepanjang raya kat kampung tu.. murah je, sekilo RM15.. boleh pm husna kat facebook..:)


Till then!! See ya~












10 comments:

  1. hamboihh soalan adik husna tu mncabar gak tu hehe

    ReplyDelete
  2. kemahen tanya soklan ye.hihi.
    tak tjawb dek mak.

    ciksu pon ada dpt. 3 peket jga.
    tak guna guna pon.sbb ciksu x pernah aji nomoto.

    ReplyDelete
  3. Raya..budak2 la paling seronok..n mak budak! xD Apak budak pening pale tengok poket koyak nak tunggu gaji.. haha.

    ReplyDelete
  4. Lupa nak tengok hisdustan semalam... Boleh yer adik pakai baju abah :))

    ReplyDelete
  5. comel jer adik Husna pakai baju melayu abah tuuu hehehhe ..

    ReplyDelete
  6. wah baju raya dah siap semuanya ka Husna?

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.