Thursday, May 22, 2014

Sakit Kepala Migrain??


Assalamualaikum w.b.t..


petang tadi lepas gorengkan abah keropok lekor, sempat join sekaki makan, tetiba terasa berdenyut semacam je di kepala.. oh mannn rasa macam something ada melekat kat kepala nih.. tak boleh tahan terus basuh tangan, minum air, masuk bilik then berguling atas katil.. rasa sakitnya, ya Allah, hanya tuhan yang tahu.. puas di picit-picit, di tekan-tekan kepala nih untuk redakan sakit.. mulut dah jampi serapah baca memacam.. mama panggil suruh masak pon dah tak mampu, terpaksa mama yang bertukang sengsorang..

ini kali pertama husna rasa sakit macam tu.. kalau dulu nak sakit kepala pon hanya rasa macam berat je.. tandanya dya perlukan rehat.. ini tandanya apa?? nak suruh hempuk kat dinding?? 


ini ke yang dipanggil migrain?? kalau lah sakit macam nih, sumpah husna tak nak.. perit sangat.. tapi nak tak nak, kita bukan boleh pilih.. lepas dah reda sikit, pergi mandi basahkan kepala, makan malam lepas tu telan panadol.. sekarang dah boleh menaip.. kejap lagi nak tidow.. harap sangat boleh buat perkara seterusnya..


Till then!! See ya~  
















p/s-hanya Allah yang tahu apa sebenarnya yang terjadi.. 

14 comments:

  1. sakit yang amat kan... saya pon mcm tu.. :(

    ReplyDelete
  2. seksa kan lau migrain.. sakit kpla pon sakit.. ni kan magrain

    ReplyDelete
  3. Kalau migraine akan sikit sebelah kepala je..means..separuh otak..kalau dah terlampau sakit...mgkn effect dia belah otak jugak..

    ReplyDelete
  4. kalau sakit tu belah kiri, yes itu migrain dik. Akak ni antara org tegar sakit migrain

    ReplyDelete
  5. macam mama lah, migrain kalau datang muntah-muntah ... rehat je husna,..

    ReplyDelete
  6. lya sakit kepala biasa2 selalu gak tpi blm sampai tahap maigrain lagi

    ReplyDelete
  7. Take care Husna..kita pun tak tau naka jawab apa coz tak pernah rasa macam tu...

    ReplyDelete
  8. hai husnah..jage kesihatan k..semoga cepat sembuh..(^.^)

    ReplyDelete
  9. akak selalu sakit kepala yang sampai nak hantuk kat dinding je. tp tu bukan migrain. Cuma sakit kepala. Terpksa telan panadol dan tido.

    ReplyDelete
  10. biasanya,, muja sakit kepala bila period,,, ubat dia? tido,, bila bangun ok :D

    ReplyDelete
  11. Thanks for the sharing husna... :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. hehehe.. pha is dah biasa dah.. sebab selalu migraine la, tertubuhnya blog "hikayat budak pening" tu..

    ReplyDelete
  13. aduii kesiannya ada migrain... jgn stress2 okey.

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates