Monday, May 12, 2014

Nuffnang | Penilaian Penempatan Iklan


Assalamualaikum w.b.t..


semalam sebelum keluar, sempatlah check mail apa semua.. then terima email dari Nuffnang tentang penilaian penempatan iklan.. diorang cakap iklan husna yang large rectangle tu letaknya tak cukup efficient.. large rectangle yang gedabak besar kat bawah entry ye.. yang lain ada dapat email yang sama tak?? sebab husna tengok kat mana blogger lain letak, kat situ jugak husna letak.. tapi dapat complaint dari Nuffnang cakap tak memuaskan..


diorang cakap large rectangle tu kena ada antara lipatan kedua atau ketiga je.. macam mana nak taw atas lipatan, boleh rujuk sini Above the fold.. untuk yang leaderboard dengan skyscraper ok je.. so macam mana nak settlekan nih.. tak kan nak letak tengah entry kot?? -..-

mohon yang arif dapat memberi tunjuk ajar.. :)
terima kasih..





















p/s-tak kan nak main dengan coding lagi??

44 comments:

  1. lya pun tak arif sgt pasal ni..lya tak ada plak dpt email mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. mungkin husna punya mmg betul2 tak memuaskan kot..

      Delete
  2. ehhh nuff ada hantar meail mcm ni eh? bagus juga ek, hehehe tp lipatan2 tu tak paham hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak boleh check kat link yg husna bagi tuh untuk rujukan..:)

      Delete
  3. main koding2 hehe..
    sangat beruntung orang yang pandai koding2 ni..

    please.. ajarin saya dong... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh.. macam la husna pandai coding.. pening oo.:p

      Delete
  4. ehm macam ok je.. same jgk dgn akak punye.. downy n whisper for u

    ReplyDelete
  5. Kebetulan plak Sobri baru pas buat entry pasal nuffnang,.,

    http://akusobriyaacob.blogspot.com/2014/05/tips-meletak-iklan-nuffnang-di-tempat.html

    Cuba check mana tahu kot2 ia membantu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum... husna,

    kedudukan iklan nuffnang tu nampak macam sama tetapi berbeza.. ok. ikut step nie.

    1- Manage blog iklan nuffnang- large rectangle- copy code iklan nuffnang..

    Kemudian pergi ke dashboard ;

    -Edit html,
    -Control F (utk cari kod)
    -cari kode ini "post-footer-line-3"
    - Iklan nuffnang mesti diletak di atas selepas kod "post-footer-line-3"

    kedudukan iklan nuffnang akan jadi macam nie :

    "post-footer-line-3"
    iklan nuffnang


    ok... harap membantu...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna dah double check.. sama je mcm mana mselim suruh..

      Delete
  7. tak arif lg pasal ni. mgkn iklan large rectangle kat blog husna ni ada space besar sgt lebih drpd above the fold kot...pening juga penerangan yg nuffnang bg ni..

    ReplyDelete
  8. bagus nuffnang bagitau jugakan efficient ke atau effective ke kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaa tapi rasa macam tak guna jugak kalau husna tak taw nak perbetol..:p

      Delete
  9. apa benda tu ek.. akak pun tak bape faham le

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedudukan iklan large rectangle duduk tak betul..:)

      Delete
  10. pusing pusing..aleh2 saya letak kat header je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. nampak gaya kalau dapat report lg memang itulah tempat yg husna akan letak..:p

      Delete
  11. Replies
    1. tak pe kak ainim..kita tnya pada yg pakar..:)

      Delete
  12. dulu yumida juga bermasalah letak iklan between post ni
    lepas tu blogge kak mia bantu
    bila buat blog 1 lg, rupanya juz follow mcm instruction diberikan oleh nuffnang, insya allah akan jumpa penyelesaian
    hompage blog letak sekurang2nya 2 post, dulu yumida x letak, so iklan tu x keluar di situ

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum husna...perkongsian yg baik...:)

    ReplyDelete
  14. pha is pun x pandai sangat pasal coding ni.. kalau sekadar letak sebagai widget biasa tahu la. kalau nk setting coding semua tu, malas sikit.. hehe.. tu ada dah azlan stiker dgn mselim bagi jalan.. hehehe..
    cuma kadang2, saya x bleh nk komen kat blog ni. sbb ruangan komen tunggu tak keluar2 walaupun dah habis loading.. tu je la masalah yg saya hadapi kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pha is pon ada masalah sama jugak rupanya.. takpaa..

      Delete
  15. saya pun dapat jugak..tapi tak faham apa yang dia nak..kebetulan lah nasib kita..huhu..thanks for sharing uolls..

    ReplyDelete
  16. Tak pernah dpt pulak email dr mr nuff ..
    Tapi yg akak punya blogger Azhafizah yang tolong siapkan tatletaknyerrr ...

    ReplyDelete
  17. pasai emel tu kita xpenah dpt lg.. risau pulak.. haha. terima kasih sebab buat entry ni.. (:

    klik darlie 3x.. tq (:

    ReplyDelete
  18. Yeayy smpai jgk kt sni.. Kena check email jgk ni mane tau kot2 nuffnang ada hantarjgk. Maaf la husna kak nani jrg da mai sni. Ni sbb tgh cuti dpt la jenguk kejap :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. sampai jugak akhirnya..
      xpaa kak, husna faham..:)

      Delete
  19. yang rectangle letak dalam post bawah entry kot..ntahlah..fiza letak bawah entry kat layout tu je la..tak tahu la penilaian tu okay ke x..

    ReplyDelete
  20. akak pun dapat email yang sama dari nuffnang..tgh check setting apa yang salah sebenarnya..erm musykil2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama lah kita musykil dgn nuffnang nih..:p

      Delete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.