Tuesday, May 13, 2014

Kenal Lee Samantha??


Assalamualaikum w.b.t..


siapa rajin deco makanan budak-budak hinggakan diri rasa tak sampai hati nak makan?? rasa sayang nak sentuh that tiny little creature.. awet masukkan dalam frame.. hahaha.. ya Allah kreatif kan orang yang macam nih.. mempunyai kepakaran dan daya imaginasi yang tinggi.. siapa sangka dengan menggunakan beberapa bahan makanan boleh terserlah jadi cantik macam kat bawah nih..

kingkong by lee samantha
kingkong by lee samantha

husna baru kenal Mrs Lee Samantha.. tak tahulah dah terlambat tahu atau tak.. itupon lepas baca Kisah Dongeng Walls kat Blog Kak Kathyjem.. selongkar habis apa yang patot..:p hahaha..

Lee Samantha memulakan seni makanan pada Disember 2008.. Apabila sedang sarat mengandung anak perempuannya yang kedua.. Katanya, ia bertujuan untuk menggalakkan anak perempuannya yang sulung untuk makan sendiri selepas kelahiran adiknya..
 Beliau lakarkan rekaan sebelum membuat apa-apa hasil, ini kerana untuk mengelakkan pembaziran makanan dan supaya ianya kekal teratur.. Gunting, pisau dan pencungkil gigi adalat alatnya.. Beliau suka membuat sesuatu yang praktikal supaya setiap orang dapat mengikutinya..

Serba sedikit hasil kerjanya.. kalau rajin, atau nak tengok hasilnya boleh terjah page Lee Samantha.. Website dya pon ada.. Lee Samantha.com.. jenuh meleleh air liur geram dengan semua makanan tu.. >_< kalau rajin load lah sampai habis.. mana tahu boleh cetus ilham nak buat untuk anak-anak sendiri..

hermione by lee samantha
hermione, harry potter by lee samantha

elsa frozen by lee samantha
Elsa, Frozen by lee samantha

albert einstein by lee samantha
albert einstein by lee samantha





















p/s- setiap orang mempunyai bakat tersendiri..

46 comments:

  1. mmg kreatip benor kan..
    haa, baru kenal lps bca entry.hihi

    ReplyDelete
  2. hye..Syira dtg dr segmen Nak Url Blog oleh Mia Liana :)
    jom singgah rumah pink Syira ^_^ insyaAllah tak rugi ..hehe

    ReplyDelete
  3. kreatif la dia...comel..nampak real kingkong tu
    klo yumida x sempat nak deco bagai, terus telan..

    ReplyDelete
  4. pernah dengar pasal lee sebelum nie..tapi x berapa nak follow sangat...apa pun hidangan dia mmg kreatif..huhu

    ReplyDelete
  5. Hehehe comelnyerr nak makan pon sayang kalau dah deko cantik2 camni ..
    Lee Samantha ..Huhuhuhu tak kenal la ..Arini baru kenal lps tgk entri Husna ni ..
    Selamat bercuti ..

    ReplyDelete
  6. Serius kreatif gilaaaa! Bila diriku nak kreatif sebegini? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tak semestinya kreatif kat makanan je..

      Delete
  7. comel² lak tu die hias..memang tak makan la camni..kreatif sangat!

    Singgah dari Blog kak Mia..jemput singgah ke blog
    http://www.azhafizah.com/

    ReplyDelete
  8. betul laa husna..kalau macam nie punya lawa tak sanggup saya nak makannya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. wah kreatif!!! kalau comel mcm ni memang sayang nak makan

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum.. husna,

    kreatif.. kalau deco. macam nie.. anak2 memang berselera nak makan .. kan.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam mselim..
      sangat berselera..:)

      Delete
  11. Sgt kreatif!!! Ada anak sndiri bru leh wat jgk. Hehe. Bru kenal insan yg bername lee samantha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat utk diri sendiri pon tak pe kak naniey..

      Delete
  12. sangat comel.samntha lee ni memng kreatif orgnya
    nak mkn pun sayang cute sangat ha,,,,,ha.......

    ReplyDelete
  13. ok baru je kenal...tp ni ok lg...nampak comel...ada tu yg hias yg sgt mengerikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish..sampai mengerikan.. tak sanggup tengok..

      Delete
  14. Kreatif sgt. Hebat!

    Singgah dari segmen kakMia :)

    ReplyDelete
  15. sgt kreatif.. mmg x smpai hati nk makan...

    ReplyDelete
  16. Tak kenal. Tapi memang cute la makanan tu semua

    ReplyDelete
  17. LOL! yang ni mmg havoc gila...mmg tak makan sampai suda sebab dok asyik amik gambar je..hahaha

    ReplyDelete
  18. bkn budak2 jer suka tgk.. mak bapak budak pun blh tergoda tgk cara presentation makanan tu..

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.