Monday, March 03, 2014

Lunch di Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang


Assalamualaikum w.b.t..


Meniti hari untuk berpisah antara muka.. mengumpul memori untuk hari kelak.. berharap ada cerita di sebalik kejadian.. suka dan duka adat pertemuan.. moga ukhuwwah yang terjalin di redhaiNya.. :')

****

6 Februari lepas, husna dengan housemate ke Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang.. yang berada di kawasan Taman Ria Jaya, Sungai Petani yang berhampiran Cinta Sayang Golf Resort.. tak susah pon nak cari.. tapi sesat jugak la sampai kan melilau cari dan sempat buat kesimpulan bahawa restoran tu dah tutup.. walhal buka berniaga macam biasa je.. Cuma kedudukannya berubah..

kalau dari Hospital Sultan Abdul Halim tu, sampai simpang empat masuk kanan, dan sebelum jumpa resort, restoran di sebelah kiri.. Corner lot dalam kawasan perumahan.. restoran ni ada dua cawangan.. yang utama di area Cinta Sayang Golf Resort.. dan yang cawangan di area Lagenda Height..

nasi lemak cinta sayang, cinta sayang golf resort, sungai petani
setia dengan barli.. ;)

Restoran ni bukan je menyediakan nasi lemak ye.. nanti ingat nama dya Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang terus anggap restoran ni tak dak nasi putih.. ada je.. lauk pon kemain sedap.. buat mereka yang teringin kan kelainan, tengah hari nak makan nasi lemak boleh la ke sana..

Menu husna plak, plan asal nak makan nasi lemak, tapi tak jadi.. sebab terpengaruh dengan sambal belacan dan ulam yang tertenggek kat hujung hidangan.. lagipon rasa macam tak sedap plak makan tengah hari dengan nasi lemak.. :p even nasi lemak nya bukan lah jenis nasi lemak yang limaplohsen mahupun singgit.. 

harga kat situ boleh tahan jugak lah.. tapi kalau student macam husna nih, nak makan kat situ hari-hari tak mampu kot.. hehehe.. kalau boleh jimat lagi memang akan jimat.. :p


Till then!! See ya~ 




















p/s- bestnya kalau dapat jadi pengacara JJCM.. :p

24 comments:

  1. Assalamualaikum, laa nape restoran dah tutup? bestnya lunch dengan sahabat semua ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam kak..
      tutup hari tu je.. sekarang dah buka..

      kalau pergi ramai2 macam ni memang riuh la kedai tu dgn suara kitaorg.. hehehe..

      Delete
  2. pernag gi yang kat shah alam punya.. bolehlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali kedua husna p malam kat cawangan tak berapa best sgt..

      Delete
  3. salam isnin husna, wah ramai dan meriahnya...

    ReplyDelete
  4. lama betul x makan kat nasi lemak cinta syg kat seksyen 7, shah alam..

    ReplyDelete
  5. Salam Husna,

    Tak sempat akak nak feeling2 tengok nasi lemak sedap sebab dah habis licin pinggan semuanya ni hah :) Bercakap pasal nasi lemak, teringin pulak nak buat nasi lemak sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam..

      hehehe.. selalu sebelum makan org selfie dulu.. kami dah kenyang baru selfie.. :p

      Delete
  6. comel2 belaka husna dan friends..

    macam byk branch jer restoran nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. husna xde dalam gambar tu..
      memang banyak pon kak.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. di setiap nama pasti ada cerita di sebaliknya..:)

      Delete
  8. akak sejak 17 thn lepas dah set dlm otak nasi lemak gemuk so jrg sgt mkn nasi lemak. sekali sekala je makan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi lemak sedap la akak.. lagi2 yg bungkus guna daun pisang..lagi best!! :D

      Delete
  9. kalau akak pun boleh cair tengok ulam ulaman ni husna..

    ReplyDelete
  10. mcm boleh crik je.
    rumah arwah adik ciksu lalu jalan ke hospital.sultan abdul halim.kalau ke saan boleh la singgah isi perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari jgn tak cari.. area cinta sayang resort je ciksue.. :)

      Delete
  11. sedap ke..? boleh cari la lepas ni.. selalu lalu area tu, sbb hantar adik kat koleh jururawat hospital baru SP tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. nmpaknya selalu jgak la pha is ke sp ye..

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates