Saturday, February 15, 2014

This's What We Call Student!!


Assalamualaikum w.b.t..


sementara masih bergelar student nih lebih baik enjoy pepuas.. nanti kalau rezeki dah jadi isteri, pastu mak, tok, then umur pnjang jadi moyang konfem rindu semua ni kan.. aisehh.. nampak macam dah ada pengalaman.. tapi betul la tuu, cuma belajar dari pengalaman orang lain jer.. :)

syukur, bila dah menginjak ke semester akhir nih baru dapat merasa macam mana sibuknya hidup sebagai student.. perit sangat.. bukan bermaksud sebelum ni husna tak pernah merasa tapi kali ni jadi berganda dari yang dulu.. terkejar sana, terkejar sini.. paling ketara, semester ni masak pon tak sempat.. asyik makan luar jer.. sob sob sob~ :'(

desktop husna
nampak 5 ketul folder yang kat bawah tu?? 

lagi sibuk mengalahkan perdana menteri bila sir yang baik tu arahkan kitaorang satu rumah handle Malam Pra Graduan untuk Fakulti Pengurusan Perniagaan.. dya cakap kitaorang ni boleh dipercayai sikit.. muehehehe.. sampai macam tu punya percaya la sir ni.. :3 inshaAllah kami tak akan sia-sia kan kepercayaan yang di beri.. plus opkos laa nak tengok sesuatu yang kita handle tu berjaya kan..

dalam satu fakulti ada tiga kos.. office, bisnes dan bank.. projek puluh ribu beb.. rasa macam orang kaya macam dalam tv sangat dah.. bajet main projek ribu-ribu.. :p tapi ingat senang ke.. nak ambil peluang cari hotel, urus dengan pihak atasan, kiri kanan yang tak berapa nak support persoal duit RM10 untuk doorgift, tarikh asyik bertembung dengan viva ENT300.. dugaan betul semua nih..

bila pikir balik, serius best.. :) kos lain yang tak kenal jadi mesra, tak de la bila selisih je pakat tengok muka hang muka aku buat bodo.. blerghhh~


Till then!! See ya.. 



















p/s- tajuk tak boleh omputih lagi ka?? :D

41 comments:

  1. seronok zaman student ni..rindu sangat nak jadi student balik tau..enjoy your student's life husna :) happy MPGing :)

    ReplyDelete
  2. Rindu aih zaman belajar dodulu. Klu boleh ulang masa nak je jadi student sampai bebila..ahakssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kadang ada jugak yang tak syoknye.. huhuhu..

      Delete
  3. Assalammualaikum...husna,

    wahh.. macam gitulah kehidupan student,, dulu mselim3 pernah mengalami masa form 6 lower dan upper .. lepas tu keje sambil belajar. Memang mencabar kekuatan mental dan fizikal.. xper sabar aje. nanti dah kahwin x rasa pengalaman jd student lg.. kenangan terindah adalah masa jd student nak ke sana ke mari bebas.. bebas buat kerja.Guna kan kepercayaan yg diberikan dengan sebaik3 nyer k. Amin
    Moga berjaya dan sukses dalam study.. k

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam mselim..

      tak nafi husna pon sekarang asyik mengeluh je bila ada masalah timbul, bila fikir balik, time kerja nanti lagi bnyak masalah timbul.. waktu ni la kita nak belajar handle semua tu dengan jayanya kan.. :)

      Delete
  4. Alhamdulillah dah final sem, semoga dipermudahkan urusan, betul sambil2 tu enjoy jugak sebagai student :)

    ReplyDelete
  5. terus jer sampai jaya..nanti leh jd usahawan kut,,,he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jadi usahawan tu rasanya tak kot.. tapi xtaw la kalau dah ditakdirkan jd usahawan..:D

      Delete
  6. dah habis study nnt dah tak merasa uni life, rasa lah puas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah kak.. akan di manfaatkan sehabis baik.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. hahaha.. bukan ke jadi ketua keluarga tu lagi stress??

      Delete
  8. zaman student la paling best dik.
    good luxk. jadikan itu sbgai cabaran bukan bebanan. in shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencuba sehabis baik utk manfaat kan waktu yg ada.. inshaAllah.. :)

      Delete
  9. bz bebenor tu.. tp xpelah..sekali dlm hidup... akk pun rindu zaman skolah dulu..biarpun cuma takat spm jer..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak.. memana pon ada pahit manis nya kan.. :)

      Delete
  10. sebenarnya zaman jadi student ni paling best sekali...rindunya zaman muda2 dulu...sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya ramai yg merindui zaman muda2.. kena manfaat bebetul nih.. :)

      Delete
  11. final sem ye husna...? memang sibuk mengalahkan menteri.... rindu pula zaman belajar....
    gud luck husna... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak ruha.. baru kali ni dapat merasa sibuk sgt2.. huhuhu..

      Delete
  12. organize & handle event ni memang best. lagi2 kalo dpt team yg sekepala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. so far masih boleh handle masalah yg timbul.. :)

      Delete
  13. Husna, ni pengalaman akak ler (orang lain pun sama kot) Bila dah bekerja, berkahwin, ada keluarga sendiri memang pengalaman jadi studentlah yang paling sempoi sekali, yang paling teringin nak diputar balik. Masa belajar dulu rasa cam serba serbi susah, nak cepat abis. Boleh kerja, boleh pegang duit ribu2 dan boleh kahwin :) Tapi la ni, rasanya jadi student yang paling best kot. Enjoy zaman student mu itu nanti bila dah tua, memang confirmed merindu!

    ReplyDelete
  14. yup betul tu, umur tgh muda nie carilah pengalaman baru byk2.. kita enjoy!! hehehe

    ReplyDelete
  15. setiap bidang yang kita ceburi ada kelebihannya masing2. ujian dalam belajar mematangkan kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima dan hadapi dengan jayanya.. inshaAllah.. :)

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates