Friday, November 14, 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)


Assalamualaikum w.b.t..


Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)



Segmen Blogwalking November


Assalamualaikum w.b.t..




Nama Pena : Husna Zahidi
Negeri Kelahiran : Kedah Darul Aman ^_^V



Wednesday, November 12, 2014

Wordless Wednesday #54


Assalamualaikum w.b.t..




cara pertama

cara kedua

cara ketiga

cara keempat

cara kelima

cara keenam

cara ke tujuh

cara ke lapan

cara ke sembilan

rekaan untuk meroti, ilham buat sang pembakar, memacam bentuk punya dok ada.. kita nak bakar tak jadi-jadi lagi.. hewhewhew.. sumber kita facebook je.. boleh copy paste untuk tatapan masa rajin..:)

ish tetengah lapaq ni dapat bayangkan tak roti ni menggebu, masuk dalam mulut.. dengan penuh nikmat rasa macam nak kunyah tapi tak maw telan.. gittew punya propa.. bheheheee..


Till then!! See ya~






Wednesday, November 05, 2014

Wordless Wednesday #52


Assalamualaikum w.b.t..




hospital budak

hospital budak

hospital budak

hospital budak

hospital budak

hospital budak

salah satu hospital yang memberi perkhidmatan untuk kanak-kanak.. happy giloss suasana dya.. kalau macam ni, bukan budak je tak maw balik, mak pak budak pon tak berganjak bontot.. hewhewhew..

untuk lebih gambar, google je Sanford Children's..


Till then!! See ya~








Tuesday, November 04, 2014

Giveaway By Mamaniza.com


Assalamualaikum




Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada  12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy




Sunday, November 02, 2014

September & October 2014 Top Commentators Award


Assalamualaikum w.b.t..


Hi. happy Sunday!! dan selamat berpuasa pada yang berpuasa hari ni.. terasa cepatnya masa berlalu, kejap je dah masuk bulan November.. dah hari yang kedua plak tu..-..-

husna hari-hari kat ofis mesti akan dengar sorang ofismate husna ni merungut lepas dya tengok jam di dinding, sebagai contoh “laa dah pukul 4 petang ke, cepatnyaa, rasa macam tak buat apa-apa pon.. ish takut kan masa sekarang ni..”

tapi lain pulak dengan ofismate sorang lagi nih, “ai rasa minggu ni masa berjalan sangat lambat, ai dok ingat sabtu dah hari ni rupanya baru jumaat..” hahaha biasalaa orang yang sibuk memang terasa masa berjalan dengan pantas, berbeza dengan orang yang tak buat apa-apa..

oraite! bagi menyambut bulan baru ni, like always, tradition of a blogger, mesti akan umumkan senarai pengomen tegar blog memasing kan.. husna ada dua senarai iaitu bulan 9 & bulan 10..  

September 2014
Oktober 2014

tersenarai mahupun tidak, tahniah dan jutaan terima kasih ye buat semua pembaca.. walaupun entry asyik tenggelam timbul, tenggelam lepas tu tak timbul-timbul ternyata masih ada yang sudi datang membaca.. :')

reward kepada mereka yang tersenarai ni husna akan review site setiap sorang.. eden dah rasa macam lama tak review terasa rindu bonar.. ekekekke..


Till then!! See ya~










Saturday, October 25, 2014

Salam Maal Hijrah 1436H


Assalamualaikum w.b.t..


Colleague 1: Fatin, (I ask they to call me Fatin, Husna susah nak sebut, kang jadi maksud lain) melayu sambut apa Sabtu ni??
Husna: Sabtu ni?? (double check calendar) Owh.. (otak mula berfikir macam Jimmy Neutron macam mana nak terang) Hurm, orang Cina sambut tahun baru bukan pada 1 Jan kan??
Colleague 1: tak, kami ada kalendar sendiri..
Husna: Samalah macam kami.. Sambut tahun baru bukan pada tarikh 1 Jan tapi 25 Okt (1 Muharram tahun ni)..
Colleague 2: Owh, saya ingat raya puasa tu tahun baru melayu..
Husna: hehehe tak lah..

duduk dengan diorang ni menjana pemikiran betul.. suka tanya memacam.. dah laa kita ni ilmu agama seciput, asal lepas perkara asas je..-..- lepas tu balik google semula.. sebab diri sendiri terlonjak dek rasa ingin tahu..

itu boleh tahan lagi, yang tak boleh tahan pada beberapa hari lepas, tengah sembang sesama diorang cakap pasal bapok, boleh pulak soal ke husna, fatin pernah jumpa bapok?? bapok ni banyaknya melayu kan, kenapa arr?? *speechless* untuk makluman setiap topik yang dibincangkan, diorang mesti akan tanya pendapat husna.. erm topik menarik best laa layan, topik tak menarik rasa hangat je muka..

Salam Maal Hijrah 1436H..^^V



Till then!! See ya~










Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih


As-salam



Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .










Sunday, October 19, 2014

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Assalamualaikum w.b.t..



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 petang 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       

3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!






Monday, October 13, 2014

Suasana SMK Sultan Badlishah Sekarang


Assalamualaikum w.b.t..


every weekend kalau tak balik, budak berdua ni mesti akan call abah mama suruh datang jenguk diorang kat asrama.. padahal baru seminggu masuk dan minggu depannya dah nak balik.. tapi kalau nak cakap pasal ni, husna dulu pon macam tu jugak.. kalau tak berdua at least mesti abah sorang je yang datang, wajibal qhunnah bersama stok makanan kering buat bekal anak dya lapar tengah malam..-..-

bekal nasi goreng, buah ciku, jambu batu letak gula garam, dan air barli..
kenyang sendawa tak nampak dah orang sekeliling..
kelmarin husna half day, sempat join mama abah pergi melawat.. buat nasi goreng sambil sekejap-sekejap tengok 36 Chinatown, sekejap-sekejap tengok nasi.. sudahnya mama jugak yang kena settle.. siap masak, packing apa semua pukul 4 baru keluar rumah..  

beria nak ikut jugak bukan sebab apa, sebab nak tengok perubahan yang adik-adik balik cerita.. itu last sekali kita bongkarkan..

Asrama SMK Sultan Badlishah, rumah kedua tempat husna membesar dari Form 1 sampailaa Form 5.. setiap inci kat sekolah tu ada je kenangan yang kalau tengok tempat tu je mesti teringat itu teringat ini.. sekolah pon semakin banyak alami perubahan, semakin ceria dan cantik.. yelaa siapa je yang nak berada di takuk yang sama kan.. mata yang melihat pon naik bosan..

landskap taman mini dalam proses pembinaan..
masuk je pintu utama sekolah, akan terserlah deretan gazebo sepanjang jalan masuk.. tapi itu dah lama, sebelum adik husna yang ketiga tu masuk lagi, mungkin zaman adik husna yang kedua tu kot, eh ke zaman adik husna yang ketiga, sebelum adik bongsu husna masuk.. erk lantak lah dah tak ingat.. 

okay jalan ke depan sikit akan jumpa taman mini kat atas tu.. baru je buat ni sebab last time husna datang bulan lepas kot tak de lagi.. dulunya kalau abah datang nak ambek bawak balik, kawasan ni laa tempat parking abah, sebab senang nak keluar tak payah nak berselisih bontot kereta mak bapak lain.. 

kawasan parking para guru.. 
blok pentadbiran yang menempatkan pejabat dan bilik SPBT di tingkat satu, perpustakaan di tingkat dua dan bilik pancaragam di tingkat tiga.. kawasan bawah ni dulu tak berbumbung lagi.. dan pernah menjadi salah satu tapak latih kawad.. sekarang ni tak taw budak-budak kawad masih guna lagi ke tak.. nampak luas kawasannya dah sedikit terhad..

berhadapan dengan gambar di atas..
kawasan ni berhadapan dengan blok pentadbiran tadi, dipanggil taman daun lontar.. sempena nama pokok-pokok yang daunnya macam kipas gergasi tu.. tetengah tu ada tanah lapang.. meh nak close up sikit..

court badminton
ini pon baru lagi.. kawasan ni dulu padang rumput je dan waktu zaman husna, bebudak pancaragam rajin latih diorang punya marching kat sini.. sekarang tempat ni dah jadi court badminton dan jugak tempat perhimpunan sesi pagi.. kalau perasan dalam gambar kat atas tu terserlah stage dengan tempat bagi ucapan.. 

dulunya sesi pagi berhimpun dekat dataran Dewan Samsuddin.. sekarang dah ubah ke sini.. mula husna fikir macam tak muat, tapi adik husna cakap muat sebenarnya.. nampak ada tiga bahagian kan?? cukup laa satu bahagian untuk satu tingkatan.. ada 3, 4 dan 5.. tingkatan 6 dah tak de lagi sebab dah pindah dan berpusat di SMK Padang Serai..

dan ini perubahan yang husna mention di awal cerita, perubahan untuk budak-budak asrama sekarang..

laluan asrama dah kena pagar..
ini kawasan asrama, dulunya tak berpagar.. bebas nak ke kiri mahupun ke kanan.. sesi petang senang nak pergi sekolah sebab ada jalan dekat menuju tapak perhimpunan.. balik sekolah pon tak payah fikir nak jalan jauh.. librarian yang tinggal kat asrama pon senang bergerak nak pergi bertugas.. 

tapi itu dulu.. adik cakap pintu pagar tu jarang bukak.. apa-apa hal diorang suruh gunakan pintu pagar depan yang husna rasa menyusahkan.. dah ada jalan dekat nak disuruh kita berpusing jalan jauh.. dari boleh menjimatkan masa, dah jadi makan masa nak bergerak.. husna soal kalau hujan macam mana, adik cakap dulu kata mereka kalau hujan diorang akan bukak pintu pagar tu tapi baru beberapa hari lepas hujan diorang buat tak taw je.. kena guna jalan tak berbumbung jugak.. 

kesian korang, apa-apa pon bertabah lah.. budak baru mungkin boleh biasakan diri tapi budak lama rasa sedikit kekok.. jyeahh goodluck buddies..


Till then!! See ya~









p.s-adik husna ambek PT3, doakan dya ye..:)

Wednesday, October 01, 2014

Wordless Wednesday #51


Assalamualaikum w.b.t..







kreatif dan cantik kan?? :)





Tuesday, September 30, 2014

#weirdolesissy | Ber-karaoke Hilangkan Stress


Assalamualaikum w.b.t..


Hi.
tengah nak tutup cerita bulan September, siapkan entry pekasam walaupun 30hb dah nak habis sebab kalau tak push untuk habiskan jugak rasanya sampai bila pon tak kan selesai.. akhir sekali padam macam tu je tanpa kesan.. 

ini cerita berlaku pada hari Ahad tengah bulan Ogos 2014, disebabkan semester baru untuk intake degree bakal bermula, jadi ada beberapa hal nak kena settle di kampus, buat clearance dan sebagainya sebelum mendaftar masuk.. adik-beradik #weirdolesissy ajak berjumpa since lama gila kitaorang tak bersua muka, bercerita sampai tak ingat..  

eh dah kenal belum adik-beradik pelik nih?? lepas baca entry nih, open house di merbok, tengok gambar apa semua kenal lah kot.. semua bekas housemate husna masa belajar diploma dulu..:)

Arifah dan Zaimah, member yang jauh diorang sewa homestay kat Merbok tido untuk semalam.. datang Affini dan Dalila teman.. tak lama lepas tu Atikah pon sampai.. Husna pukul 12 baru memulakan perjalanan.. singgah rumah Imani untuk pergi dengan dya sekali, berhenti lunch sekejap, pukul 2 baru kami sampai homestay.. dan last sekali yang sampai ialah kak Hany..

berjanji nak kumpul tengah hari, hari Ahad tapi dah nak menginjak ke petang baru semua nampak muka.. almaklumlah tersangkut dengan komitmen memasing, acewahh.. yang sedihnya 2 orang ahli tak dapat hadir atas alasan tertentu..:(

sampai je homestay, tak sempat nak bagi salam terus riuh je mulut menyembang tanya itu ini.. boleh bayang tak bila orang perempuan berjumpa?? rabung macam pasar malam.. hahaha.. alahai rindunyaa.. 8 orang pulun nak berbalas soalan dan jawapan maw nya tak riuh satu rumah tu sampai tak sedar ada jiran.. pukul 4 lebih baru kami bertolak pergi kampus.. itu pon tak selesai jugak sebab ada document pending yg memerlukan signature pihak atas.. pihak atas plak dah balik, yelaa kami datang pon 'awal sangat'.. bhahaha..

perasan tak monopod kat tangan kak Hany (baju purple)..
kemain husna ambek gambar diorang, diorang ambek gambar husna..:p

nak ada muka semua kena laa welfie..bheheee..:3

lepak minum kat kafe uitm, balik homestay solat dan rehat sekejap, pukul 8.30 malam plak keluar pergi Amanjaya Mall buang suara, buang segala stress yang ada.. yup, jangan tak tahu, dengan ber-karaoke juga tekanan stress dapat diatasi okay.. sebab nak jerit kat tepi pantai atau atas bukit macam dalam filem rasa terbatas kan?? jadi jerit dalam bilik karaoke jelaa sampai hilang anak tekak pon takpaa.. ekekekkee..


pukul 11 malam baru keluar dari karaoke, singgah kedai makan sebab dah lapar terok, tak daya nak tahan.. pukul 12 diorang hantar husna balik.. ingat tak nak menyusahkan tapi diorang dah cakap tak pe, husna pon ok jelaa.. sebab rumah husna dari merbok sejam jugak perjalanan, kesian dan tak elok orang perempuan drive tengah malam.. dah tu tawakkal jelaa..

Alhamdulillah pukul 1 selamat sampai rumah husna, mama abah pon dah tido.. perangai tak semenggah, anak dara balik lewat malam, adik-adik kakak-abang jangan ikut ye.. alaaa ini pon first time, tak sengaja punya pasal..:p

jealous dengan diorang sebab masih boleh pillow talk untuk satu malam lagi.. husna plak kena kerja esok paginya.. tak pe laa inshaAllah panjang umur jumpa lagi..


Till then!! See ya~











Friday, September 26, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com


Assalamualaikum w.b.t..



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor

2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Tuesday, September 16, 2014

Siti & Sally The Sisters Closet Dress Giveaway!


Assalamualaikum w.b.t..


Sempena pembukaan butik online yang dijalankan oleh Sally dan juga kakak, kami dah sepakat untuk menghadiahkan sehelai dress yang akan dipilih secara rawak untuk pembaca blog Sally..So, girls...what you waiting for..?


  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally (Kalau ada + optional) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sisters Closet
  2. Tolong klik SITI - SALLY - THE - SISTERS - CLOSET - DRESS - GIVEAWAY
  3. Buat satu entry bertajuk Siti & Sally The Sisters Closet Dress Giveaway!
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  6. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih ye...Hanya SEORANG PESERTA yang akan dapat sehelai dress.
  7. Giveaway akan berlangsung daripada 16th September 2014 - 19th September 2014











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.