Friday, April 26, 2013

Sebesar Gajah Masalah Bersama Facebook



Assalamualaikum w.b.t..


Salam Sayyidul Ayyam sahabat!! as usual sejak cuti semester bermula, tiap hari rutin husna hadap laptop selagi mata x pejam.. dok peram sampai naik masam.. -_- sedehh dengan nasib hidup menganggur nih..

Selasa, 23hb yg lalu, si tua facebook yg masih di gilai ramai tuh tetiba dapat penyakit kronik.. boleh plak dya xmaw log in.. sedih tahap paling tinggi dari cipan laa.. sampai husna dah xtaw nak buat apa.. nih jadi gini lar qupa dya..



Sebenarnya, punca jadi gini sebab husna clearkan history, cache and cookies.. yummy! *tetiba yelaa.. ramai sgt yg exchange link.. lgpon FD cakap kalau x clear history, earning x kan naik.. so husna pon clear.. sampaikan kotak memory history dah berhabuk setebal 5 inci dah.. dahlaa husna nih spesies yg x reti nak log out whatever site yg husna log in, automatic sesi peng’clear’an tadi tuh telah mencuci segala password dan email husna.. makna kata nak masuk site kena log in dulu lah.. *renyah..

Selesai log in segala site yg husna selalu masuk dan leave it berpassword, tiba turn facebook.. cuak habis bila si jejaka mark anak p.cik berg cakap email yg husna guna nak log in fb dah di remove dr sistem.. adehh.. xkan nak kena buat fb lain dah.. xmaw laa.. akaun yahoo email tuh memang husna x pernah buka lepas dah disahkan dya memang degil utk di buka.. mungkin sebab tuh dah di remove..

Selamat husna kawan dengan sorang jejaka tampan lagi hensem nih.. petang tu husna mcg je dya maklumkan masalah husna terus malam tuh dah boleh buka.. hebat nauu.. hehe.. kawan husna nih pekerjaan dya melibatkan pasal komputer.. sebab tuh cekang.. husna pon jeles.. -_-

Sebetulnya memang husna x taw apa yg dya buat.. tapi yg pasti, Alhamdulillah fb berjaya dikembalikan.. Yeay!! =D





p/s- terima kasih awok! :*

Friday, April 19, 2013

Cucur Labu Simple Tapi Sedap


Assalamualaikum w.b.t..


selamat tengah hari!! amboi cik abang cik kak, tersandar kekenyangan nampak.. haha.. jaga-jaga ada yg memerhati perut yg dah berinci-inci ke depan tuh.. cover sikit.. miahaha.. turn husna belom sampai lagi, sampai kejap lagi bukan takat sandar je, terbaring berdengkur dah.. ops~ itu org lain bukan husna.. haha.. =P

petang rabu lepas, untuk minum petang sempat lar menenyeh si luncai dengan labunya.. eh.. labu jaa.. sebab terpandang atas meja kat dapur ada labu sebijik comey jaa membulat di situ, maka dengan rakusnya buang kulit then rebus.. husna guna suku daripada sebijik tu je.. suku lagi abah sibuk mintak kat mama suruh buat serawa.. aiyokk.. sedap ke?? o.0? 


dan untuk makluman, setengah daripada suku-suku labu di atas mama kasik jiran sebelah.. mesti ingat husna x pandai mengira kan.. nak sebut suku instead of setengah.. tapi memang suku pon cik abang dan cik kak sekalian.. actually mudah je nak buat cekodok labu nih.. anak m.cik sebelah yg darjah 5 tu pon boleh buat.. rajin dengan tidak je.. haha.. 

Bahan-bahan:
  • labu
  • tepung
  • gula
  • garam
  • air


Cara-caranya:
  1. labu tersebut di buang kulitnya.. potong kecik dan rebus..
  2. elok dah lembut sikit, sejukkan dan mula melenyek..
  3. masukkan tepung, gula, garam dan air secukupnya.. kacau sebati..
  4. sedia untuk di goreng.. ^^V



see!! simple kan.. selamat mencuba.. hehe..=)





p/s I- asyik blogwalking, nak up entry pon malas.. -.-'
p/s II- petang nanti nak p amek buah hati baru.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.