Thursday, March 28, 2013

Final Examination



Assalamualaikum w.b.t..


selamat tengah hari murid-murid.. =) di sini cikgu nak maklumkan bahawa peperiksaan akhir kamu dah semakin dekat.. maka dengan itu, jagalah diri kamu baik-baik dan jangan study ye.. berserah pada takdir je bulat-bulat.. muahahaha.. *gelong punya cikgu.. -.-

xdak usaha, jangan nak memandai serah pada takdir..


seperti yg awok dapat lihat, final exam kite untuk semester 4 bakal bermula.. woahhhh.. =O cepat je masa berlalu kan.. sem 4 yg terlalu sibuk nih bakal berakhir.. syioknyaaa.. tapi agak r kan, nak habis pon kena hadap exam nih dulu.. nak belajaq tu best tapi nak hadap exam tuh yg x best.. sighh~ -.-

atas sebab itulah lately nih, entry blog asyik penuh dengan segmen dan giveaway bagai.. dah xtaw dan x sempat nak merepek dalam blog.. so bila ada yg tag, jemput husna join, husna pon apa lagi, x menolak lar.. bagai orang lapar di suap nasi daging dalam mulut, terus sendawa bau ayam.. eh??  



Doakan kami semua ye.. ^^V

semoga di beri hati yg tenang, ingatan yg kuatpenulisan yg lancar
dan tiada gangguan bisikan syaitonirrojim..
Ameen.. 






p/s- Harap maaf..=) blogwalking dan sesi jejak kasih akan dilakukan selepas 13hb Apr.. 


Sunday, March 17, 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah by Nabila Biela


Assalamualaikum w.b.t..

malam nih sengaja husna penuhkan blog dengan entry-entry segmen dan juga giveaway.. lama dah up entry cenggitu.. daripada semua tuh ada yg belom join?? mohon join sekarang.. hehe..



SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni*letak url entry dekat komen entry ini sahaja*
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013


Segmen Sabtu By Emas Putih


Assalamualaikum w.b.t..


selamat hari minggu.. bersegmen di malam hari.. wink-wink.. ^_^

Segmen Sabtu by Emas Putih



SYARAT-II
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu By Emas Putih
2. Letak banner kat atas ni ke dalam entry dan link kan ke entry ini
3. Letakkan perkataan ini  Segmen Sabtu by Emas Putih di bawah banner , 
4. Follow blog ni dan blog INI ..Dah siap?

5. Tinggalkan link entry korang di ruangan komen entry ini. 
6. Jangan lupa ping entry korang ye ke groups blogger atau kat wall korang ye sebab ada hadiah tuk top referral :)

HADIAH
Topup RM10 x 1Top Referral 
Topup RM 5 x 2 Blogger bertuah

Senarai peserta akan disenaraikan selepas segmen tamat.
Segmen bermula pada 16 Mac 2013/3 petang dan akan tamat pada 17 Mac 2013/3 petang.





Wednesday, March 13, 2013

Wordless Wednesday #19


Assalamualaikum w.b.t..




sexy mama!! >.<





p/s- have a nice day!! =)

Monday, March 11, 2013

Novel Tak Secantik Husna



Assalamualaikum w.b.t..


haluu haluuu.. husna in da house!! =)

fuhhh~ peluh bercerau-cerau.. sibuk ya amat.. terkejan sana sini.. ni pon baru lepas basuh baju, balik dari keluar makan-makan satu kelas.. kesinambungan dari Trip ke Bank Negara Malaysia, Penang.. kejap lagi hafal oral mandarin pulak.. waduhhh~ kurang rehat mak nak.. 

eh!! ingat lagi x pasal novel Tak Secantik Husna dua minggu lepas?? Husna ni kalau bab novel kurang minat sikit.. hari tuh beli pon sebab mama dah pesan.. lagi seketul tu mengada beli sebab ada nama husna.. =P memandangkan Isnin lepas husna sedikit tidak sihat, husna berjaya habiskan seketul novel dalam sehari.. pakej!! siap ada batuk, selsema, kepala berat dan badan panas..

macam x percaya ja.. kalau dulu time sek men, member sibuk passing novel dalam masa sehari je, husna mesti berhari-hari.. -_- tapi percaya lah.. mungkin sebab dah x larat nak buat apa-apa.. kelas pon terpaksa cancel.. pagi mula baca, maghrib dah habis.. makan pon tidak.. asyik berbungkus je.. boleh jadi sejarah nih.. muehehe..



Tak Secantik Husna karya Ainul Hazrah
“Setiap kali ku lihat wajahmu bergetar seluruh sukmaku”

Cerita ini mengisahkan Luqman Hariez, 29, terpaksa memilih suri hidup dari tujuh cucu mak toknya atas dasar ingin mengeratkan lagi hubungan antara ahli keluarga Opah.. Hariez seorang berkerjaya tapi masih tiada yg bertakhta di hati.. perkara ini memudahkan lagi urusannya..

6 keping gambar di tatap, Husna jadi pilihan.. cantik, manis, nampak ayu dengan mata yg redup dan menyejukkan hati.. sekeping lagi gambar tidak di beri oleh mak tok, kerana memikirkan perihal kisah lama.. membuatkan Tija di benci.. balik je kampung dia di kerah membuat kerja rumah..

tapi dalam tempoh 2 minggu mereka sepupu sepapat berkenalan, berhibur dan riang bersama di rumah mak tok, Hariez seperti terpikat dengan keletah manja Tija.. suka tengok Husna tapi x dapat berjauh dengan Tija.. Istikharah di dilakukan.. memohon petunjuk untuk membuat pilihan..

dan akhirnya, Siti Zarith Zahra, 19, nama sebenar Tija, di pilih untuk menjadi suri hatinya.. tidak mudah untuk mengecap bahagia.. mak tok seperti tidak setuju dengan pilihan Hariez, pelbagai cara dilakukan untuk memisahkan mereka.. Husna dipergunakan..

namun hakikat sebenar membuktikan bahawa Tija telah menyelamat nyawa mak tok suatu ketika dahulu.. terkedu mak tok dan akhirnya, mak tok dan Tija berbaik.. dan bahagia milik Hariez dan Zarith..





p/s-x pandai nak kasik summary.. macam bagi cerita kat bebudak tadika je.. muahahaha.. =P

Saturday, March 09, 2013

Gambar | Trip ke Bank Negara Malaysia, Penang



Assalamualaikum w.b.t..


Salam Sabtu semua!! Selamat hari minggu!! ^_^ curik masa sikit update seketul entry tengah hari nih.. dah makan?? husna dah kenyang.. 

Fyi, husna dah sampai penghujung semester, macam-macam kerja nak kena settle.. esok test, lusa dan seterusnya presentation serta segalamacambendaalah lagi lar.. dah tu semua nak lunggok dalam satu masa.. kejam betul.. >.< dan semestinya final pon dah semakin dekat.. uhuk3..


hari nih xnak bebel panjang-panjang.. sebab nak upload gambar banyak-banyak.. trip ke Bank Negara Malaysia, Penang Jumaat lepas.. nah!! dah seminggu baru nak update.. -.- sila lah tengok ye..

bosan dalam bas.. >.<

khusyuk mendengar.. =D

our lecturer!! =)

dah nak pulang.. 

we!! dua kelas actually.. =)

komtar, penang..

nasib baik kameraman x kena halau.. >.<

muehehehe.. :3

bajet korea je kan.. =D

masa kat akuarium, penang

queensbay, penang..

gaya mcm nih sir yg suruh.. sporting habes sir kiteorang nih.. =D

penang bridge!! =)

berhenti solat di RnR Bagan Ajam..

dan wajib ke pantainya.. >.<

sempat x sempat, belasah!! =D

dan kesimpulan dari kesemua gambar.. kitaorang memang pantang tengok lens kamera pon.. =D dah sebati dari kecik kot.. muehehehe.. >.< 

where there is a lens, of course there is us!! ^_^





P/s-time itu jugak dapat taw dya dah berangkat ke Sarawak.. :’(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.