Tuesday, November 26, 2013

Shopping Di Avon


Assalamualaikum w.b.t..


Sabtu baru-baru ni husna ke Butik Avon, ala tempat jual memacam produk perempuan tu.. selalunya Avon jadi tumpuan buat husna sebab minyak wangi dan private stuffs.. uhuk.. uhuk.. benda lain tak minat sangat..

avon company for woman


Nak dijadikan cerita pada hari tu, yang layan husna is budak lelaki.. adehhh~ resah dah.. tak dak orang lain ke diorang nak kasi kat aku nih.. nak selak catalogue tu pon rasa segan taw.. ini lah kali pertama husna pilih barang cenggitu di temani sales boy.. sebelum ni angkut guna agen je.. kali ni dah tak sempat.. terpaksa tebalkan je muka nih..

Husna terpikir, diorang ni tak segan ke??

Bila balik rumah sewa kat merbok, selepas habis cerita yang ke namplohlapan di ceritakan, baru husna taw yang housemate husna pon berada di situasi yang sama dengan budak lelaki tadi.. dya jaga bahagian perempuan, dan kawan husna plak sebaliknya..

Terkejut husna!! Mula lah nak soal memacam kat dya..

Rupanya dya terpaksa.. masuk kerja plak kat tempat jual baju, memang nasib lah orang atas nak letak kau kat mana.. untung dya tak jumpa customer yang pelik-pelik.. hahaha.. budak lelaki yang kat Avon tu pon husna rasa terpaksa jugak kot.. mungkin dya kerja situ atas sebab-sebab tertentu.. tak pe lah dek, pengalaman.. ke rezeki?? muahahaha..
















p/s- tipu sangat cerita yang ke namplohlapan tuh.. -.-"

22 comments:

  1. Sekarang karier dah tak boleh dikuasai satu jantina sahaja. Kita lihat sahaja wanita, ada juga di sektor yang majoritinya dikuasai lelaki. Jadi jangan terkejut jika ada lelaki yang berada di kedai-kedai peribadi wanita ;)

    ReplyDelete
  2. tak boleh nak elak kalau bos dah suruh... kerja tetap kerja...
    husna pakai barangan avon ye?? kak ruha pakai juga barangan avon ni... perfume dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak ruha.. dah kita yg dtg mntak kerja.. nasibla kan..=)

      yup!! tapi tak selalu pon beli.. hehehe..

      Delete
  3. hehehe..tu dah jalan mereka nk cri rezeki..hehee..:)

    ReplyDelete
  4. hehe betul tu husna segan memang segan nak buat mcm mna kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita yang pilih pon segan, mereka yg bekerja tu pon segan..hahaha..

      Delete
  5. Tapi segan kot kalau sales boy tu duk perhati kita nak bershopping private stuff tu. hmmm

    ReplyDelete
  6. hehehe kadan2 memang terpaksa.. dah bos yang minta buat kerja tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita plak dah kerja dgn bos.. nasiblah kan..hehehe..

      Delete
  7. Zaman sekarang ni lelaki dn wanita serba bole tau husna..

    Avon ye..?dah lama tak ke avon...da lima tahun kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah maju..hehehe..

      ni 1st time pergi dya punya outlet, slalu thru agen je.. =D

      Delete
  8. Assalammulaikum..husna,

    kalau mselim3 carik barang pulak kalau sales girl tu kacau mselim3 tgh pilih barang.. tak fokus nak cari barang,,, heheh

    mselim3

    pls: xder privasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam mselim..

      macam tu lah perasaan husna taw.. xder privasi.. =(

      Delete
  9. rezeki..???? hahahaha...

    tu x pe lagi. pernah sekali tu tgh shoping baju, nk tanya budak yg jaga situ pasal saiz. tapi kami (pha is dan beberapa member yg lain) konfius nak panggil budak tu. kami siap bincang berdiskusi lagi sesama kami. sebabnya, kami tak tau nak panngil dia "ABANG", atau "KAK".. hhehehe

    ReplyDelete
  10. Bagus la si boboi tu...x milih koje...murah rezeki dia ye..amin

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates