Wednesday, November 06, 2013

Saya Memang Bukan Robot


Assalamualaikum w.b.t..


Setiap kali bila nak blogwalking, benda macam ni la buat husna risau.. risau diri tak sabar dari menekan butang pangkah.. tutup terus tanpa meninggalkan jejak..

word verification


Husna merungut hal ni kat twitter, ada akak tu reply, kadang jenuh dya nak buktikan bahawa dya bukan robot sampai patlimanam kali.. yelaaa, kalau tak tilik bebetul huruf dengan nombor kat situ memang tak dak la jejak.. husna plak cukup la sekadar dua kali try, lepas tu kalau tak boleh jugak konfem husna tutup.. mohon ampun!!

Jadi untuk mengelakkan perkara kejam sebegini berulang apa kata, anda yang masih setia dengan word verification tu buang je.. setidak-tidaknya, boleh mengurangkan kerisauan beta.. mehmehmeh..

word verification
1. buka dashboard --> settings 

word verification
2. Pilih posts and comments  

3. Scroll sampai jumpa show word verification --> pilih No 
4. Dan jangan lupa save setting ye.. =)


Kadang ada blogger yang tidak tahu bahawa dya menggunakan  word verification untuk komen.. selalunya blogger yang baru nak berblog.. jadi kita yang taw ni patut tegur.. baru boleh reramai tinggal jejak.. ngehngehngeh.. =D

word verification

 one of my feedback lepas blogwalking hari tu ^_^



Till then!! See ya~ 









p/s- ehem.. ehem.. dah cuba dapatkan sample untuk produk best ni?? bit.ly/1cDoHLO


42 comments:

  1. Akak pun sama.. Paling malas nak tinggal komen ka blog yg ada word verififcation cani.. Huhu
    Nak bgtau ni, blog sudah bertukar nama & link.. Jemput singgah.. ^_^ Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..sapa yg tak malas kak.. nak tilik word tu kemain payah..=P

      oraite!! nanti husna jengah..=)

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe..agak2 macam kenal tak komen dari mana..=P

      Delete
  3. betul dlu ika pun tak taw tp sekarang dh buang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus!! bagus!!
      nanti boleh jenjalan sana selalu..=)

      Delete
  4. tu la kan,tension je nk komen...harap2 sape yg belum buang tu sila la baca entry husna..:)

    ReplyDelete
  5. Memang sesekali sakit hati juga nak blogwalking....macam Husna jugak. Kita yg jenis rabun mata..tak nampak kod dia. Last2 terus cabut lari...ramai pengguna blogspot tidak ambil peduli atau saja2 tak tahu atau memang tak tahu. Apa salahnya terus disiarkan komen senang je habis cerita. Buat apa perlukan pengesahan, walhal bukannnya kita letak bom jangka. he,eeee.....he....gerammmm.....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish.. nampak benor geramnyaaa.. hahaha..sabar2.. actually sama je situasi kita ni en. kamil..=P

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe..nak buat mcm mne.. diorang tak taw la tu.. =D

      Delete
  7. Sama la dengan kak mia. Paling tak suka bila tidak mengena... huhuhu jenuh tu nak agak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kan kak.. bila dah geram mula nak tutup..=P

      Delete
  8. haah setuju... ingat kita robot ker... haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. taw2, kak mala memang bukan robot pon..=D

      Delete
    2. eh tau x, husna sorg jer suka panggil akak kak mala.. haha.. l

      Delete
    3. hehehe.. husna tak taw nak panggil apa kat akak.. =P

      Delete
  9. saya pun tak suka kalau ada bnda ni =.=

    p/s:tak jumpa shoutbox nk tinggalkn jejak,so tinggalkn jejak kat komen lah ye :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai blogger tak suka.. utk elak kita tegur mereka..=)

      hehe..memang xde shoutbox kat sini.. sebab nak suruh yg terjah tu tinggalkan komen..=P

      Delete
  10. ada yg tak tau espesli depa newbie lg, cara husan buqt nii betoi sbb tegur dan tunjuk sekali cara nk selesai masalah.. syabas diucapkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna hanya membantu.. sebab dulu pon husna pernah bagitu.. =)

      terima kasih..

      Delete
  11. memang ada blog yg akak kunjungi mcm ni tp utk pertama kali kunjungan je...ada juga setiap kali berkunjung...kdg2 akak berlalu pergi tanpa kata...hehehehe

    ReplyDelete
  12. sama la..ciktom pn xsk klau komen kena word verification..pastu plk gambar xnmpk sgt..try 2x jd mmg ciktom trus pgkh gak..hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. namoaknya tahap kesabaran kita lebih kurg ja cik tom..=P

      Delete
  13. tau xpa dik non oii.rimas kan

    yg ciksu punya stress skrg ni.bila nk masuk dashboard je tak boleh.huhu.
    seksa ya amat nunggunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..sama2 kita banteras jenayah word verification ini..=P

      Delete
  14. Seriusnya Eraz pun show word verification tu.. Susah nak komen..

    ReplyDelete
  15. btul tu.. kadang2 mata ni rabun jugak nk membuktikan kita ni bkan robot...

    ReplyDelete
  16. ta sabor je lau ada yg begitu.layan je.mungkin masih lum setting lg tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya TA.. husna pon ada tahap kesabarannya.. hehehe..

      Delete
  17. kadang2 x kisah.. tapi kadang2 hangat jugat bila nk kena jawab word verification ni..

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates