Monday, November 18, 2013

Misteri Kehilangan di Villa Nabila


Assalamualaikum w.b.t..


hari ni selesai jer buat apa yang patut, ambil laptop nak online, terpampang cerita pasal Villa Nabila di timeline facebook mahupun twitter.. kecoh sana sini pasal misteri kehilangan 23 individu di Villa Nabila, yang untuk makluman terletak di Johor Bahru, Johor.. 

Villa Nabila
sumber: google

actually husna pon baru taw kewujudan Villa Nabila nih.. nama sedap kemain.. dan rupanya cerita pasal Villa Nabila nih dah lama..  dah lebih setahun.. bila tengok gambar, villa tu tak nampak macam rupa bentuk villa dah.. tumbuhan hutan meliar sana sini.. husna dapat bayangkan Villa Nabila ni mesti cantik dulu.. tapi sayang di tinggalkan dan terbiar macam tu sahaja..

curious nak tahu cerita di sebalik Villa Nabila nih!!


nak view gambar Villa Nabila??

cerita sebenar dakwaan kehilangan 23 individu di Villa Nabila klik sini 


tengah view gegambar tadi teringat novelis Ramlee Awang Murshid (RAM), dan terus terpikir kalau dya buat novel singkap cerita pasal Villa Nabila nih mesti best kan.. tak tunggu lama dah, sekarang jugak pergi beli.. =D



Till then!! See ya~ 










p/s- beli sebijik letak nama Villa Husna plak.. LOL~ 

26 comments:

  1. cerita apa sbnrnya tu..jap lg nk google lah..hihi..mcm seram je..

    ReplyDelete
  2. mmg trending btuil villa nabila ni harini,
    mcm2 cerita bleh kuar arini.
    eheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. trending ni la orang cari..
      jadi jgn lepas peluang up ceritanya.. muehehehe..

      Delete
  3. alahai diaorg ni berani sungguh masuk tmpt seram2 gitu ye..huhu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. pasal villa ni memang benar tapi kisah yg terjadi dengan villa ni tak pasti pulak husna.. bnyak rencah dah di tambah.. =D

      Delete
  5. kalau RAM buat novel pasal ni, takut nnti jadi lagi komplicated.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. itula kan..
      melainkan RAM ada cita sebenar.. =)

      Delete
    2. nnti dia panggil sunan suruh lawan hantu kat situ.. hehe

      Delete
    3. hahaha..lepas tu sunan terpaksa keluar bertapa plak..menuntut ilmu.. =P

      Delete
  6. tadi akak baca update terbaca aiseyman satu malaysia kena tipu rupanya..huhuh

    ReplyDelete
  7. entah mana satu betul... byk auta drpd fakta psl kes ni...huhuhu... ok gak villa husna tu.. jgn berhantu sudah la.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nak percaya satu pon susah..

      vila husna tu ada org jgn risau kak..hahaha..

      Delete
  8. semua dh terjawab kan.
    polis kata jgn buat spekulasi la sangat.hihi
    polis ada byk keja lagi nak buat.hahah

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..husna :)

    syukur semua budak2 yg terlibat dah jumpa..

    kesimpulannya..jgn biarkan diri anda diselubungi misteriiiii....hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam ayie..=)

      syukur..

      misteri yang menyelubungi kita lah ayie.. =D

      Delete
  10. kalau RAM buat novel lagi menarik dari kisah sebenar tentang kehilangan di villa nabila

    ReplyDelete
  11. huhu..creepy..seekers tak g kaji lg ke umah ni?



    jemput-jemput follow blog saya ^^ http://dumtaradumdum.blogspot.com/

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.