Sunday, November 17, 2013

Link or Unlink Page to Twitter


Assalamualaikum w.b.t..


Semenjak ada dua akaun yang memerlukan update terkini, facebook page dan twitter, husna rasa susah benor nak handle.. walhal update di twitter dan fan page sama saja.. jadi untuk tidak membuat kerja berulang kali, husna link kan saja fan page dengan twitter.. jadi dedua akaun dapat update dengan serentak tanpa perlu sesibuk copy paste.. hehehe..

Mesti ramai yang dah taw kan?? Husna je ketinggalan zaman berbatu-batu.. -.-" yelaa baru sekarang rasa macam nak link page dengan twitter.. pada yang tak taw tu meh sini husna tunjuk..


1. Sign in twitter dan facebook 


link page to twitter

3. klik link a page to twitter seperti yang bertanda bulat oren dalam gambar


link page to twitter

jelas tersenarai facebook page yang kita urus..

4. hanya perlu klik link to twitter 

link page to twitter

lepas tu pepandai la adjust setting yang tersenarai tu ye!! =)

and by the way, kalau nak unlink balik, 
just klik unlink from twitter macam tertera dalam gambar.. 


goodluck!! ^_^






Credit : digitalfireflymarketing.com









p/s- hati resah gelisah..

24 comments:

  1. akk tak aktif twitter la husna.tak reti sgt guna.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpelaa.. husna pon nak kasi hidup je cik twitter tuh.. hehehe..

      Delete
  2. hai jom join ramai2 ni giveaway kedua sya ada lbih 40 hadiah menanti anda!! jom rebut skarang peluang ntuk menang sangatlah cerahh!! beg korean style pun ada!
    http://artisarainbow.blogspot.com/2013/11/2nd-giveaway-by-artisarainbow.html

    ReplyDelete
  3. Hai, dah follow blog awak. Jom singgah blog sy :)

    ReplyDelete
  4. Yeah! Senang kan? Takyah 2 kali keje.. Dengan sekali share, terus link ke akaun lagi satu.. Jimat masa & tenaga.. ^^,
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. kak deq dah tau..tp x penah buat... twitter xde ler...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok!! kak deq yg xdak twitter pon taw.. asal husna lmbat sgt nih.. -.-"

      Delete
  6. Owhhh...haha...akak lg la tak tau pasal ni.....

    ReplyDelete
  7. pernah terpikir nak buat benda yang sama..tapi dibatalkan sebab kalau kat twitter saya kebanyakkannya benda2 mengarut jer saya tweet..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. itu twitter link ke fb kot?? yang ni fb link ke twitter.. so tweet yg merapu meraban tak keluaq.. =D

      Delete
  8. twittet ciksu tak xtif.huhu
    xtif kat ig je.husna ada ig tak?

    ReplyDelete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates