Sunday, August 04, 2013

Seronok Tinggal di Rumah Sewa Sampai Tak Sedar Diri Ada Blog


Assalamualaikum w.b.t..

nah!! kemain panjang title.. first time ni buat title panjang cenggitu.. ape ingat FL je mampu pepanjang.. husna pon mampu taw.. muehehe..

Apa cerita bulan puasa korang?? hebat tak?? Alhamdulillah dah 26 hari kita berpuasa.. sekejap je Ramadhan berlalu kan.. Untuk kesekian kalinya Ramadhan kali ni husna berpuasa bersama kengkawan di rumah sewa.. sungguh nikmatnya berbeza dengan berpuasa di kolej dulu..

Untuk makluman, husna dah 2 bulan tinggal di rumah sewa, di sebabkan itu husna dah lama tak update blog sampaikan ada yang soal siasat kemana husna menghilang.. kalau nak update pon time cuti balik kampung je.. itupon curi-curi update sebab bila dah kat rumah konfem la nak habiskan masa dengan family ye tak??

alphabet phone chain

Untuk makluman kami bukan berlima atau berenam seperti kebiasaan tapi kami bersepuluh.. hehehe ramai kan?? Sebenarnyakan bagi husna ramai tu pada angkanya saja.. bila di fikir balik ada faedahnya kami bersepuluh.. lagipon rumah yg kami sewa agak besar jadi tak guna kalau tinggal sikit je.. sunyi sepi nanti..

Kami satu kelas, lagi senang nak berurusan.. bila dah ramai macam ni, sifat tolong-menolong paling utama dan usik-mengusik, sakat-menyakat inshaAllah tak melebihi batasan.. pendek kata kalau nak orang jaga hati dan perasaan kita, jaga dulu hati dan perasaan mereka.. =)

nasi ayam homemade

Lebih meriah berpuasa bersama.. selalunya makan, kami akan masak, melainkan memasing dah penat tak larat nak masak.. setiap hari chef pasti berbeza.. itu yang seronok.. siapa cakap org yg tak pernah masak, dya tak taw masak?? Bila hati kuat nak mencuba, bagi je resepi, menjadilaa.. kurang memuaskan?? Komen dari 9 juri akan membantu.. menambah untuk menyedapkan.. siap nanti konfem licin..

Sahur bersama, berbuka pon bersama.. bila time makan, sorang je tak dak pasti rasa kekurangan.. bercerita pasal tugas, kami tak khususkan pada seseorang.. bila kerja ada yg tergendala, memasing pasti ada rasa tanggungjawab nak settlekan.. dan setiap daripada kami ada kelebihan dan kekurangan memasing.. benda macam tu la melengkapkan kami..

terawih, ramadhan

Bulan puasa ni,  2 malam je kami mampu terawih berjemaah di surau.. selebihnya terawih berjemaah di rumah.. sebab malam yang kedua tu, makmum perempuan tak cukup tempat nak solat, siap berhimpit-himpit, kau duduk atas kaki aku, aku duduk atas kaki kau.. nak solat pon jadi x khusyuk kan.. jadi kami buat keputusan terawih berjemaah je kat rumah.. inshaAllah pahala terawih dapat pahala berjemaah pon dapat.. =)

MOGA ALLAH REDHA!!
MENGUATKAN LAGI UKHUWWAH YANG TERJALIN..
AMEEN..






p/s- maaf terpanjang pulak.. =P

28 comments:

  1. salam....budak budak sekarang ni dahsyat sepakatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam..
      hehe..Alhamdulillah..mcm ni la kita mau kan..;)

      Delete
  2. assalamualaikum..husna :)

    salam ramadhan...:)

    alahai..naik motor sampai bertiga ke husna? bahaya tu...

    surau kat kwsn perumahan yg husna sewa tu..kecik sgt ke sampai nk solat pun berhimpit?....tapi untung juga husna masih berterawih kan....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam ayie..=)
      salam ramadhan..

      hehe..nak bwak keta malas..belasah moto jelaa..

      mmg kecik pon..tgk dr luar pon kita dah taw..
      biasa la surau kan..

      Delete
  3. amboi meriahnya ramadhan husna dekat rumah sewa.tgok pic pun akk dh happy.alhamdulillah, duduk serumah reramai ni kena la saling tolong menolong,tolak ansur jgn berkira sgt kan..

    selamat hari raya buat husna.maaf zahir batin..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..inshaAllah kak..berat sama dipikul ringan sama di jinjing..

      selamat hari raya jugak buat kak murni sekeluarga
      maaf zahir batin..=)

      Delete
  4. salam hari raya.. tu yg bertelekong nak p race kaa... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hari raya..=)
      hehe..lepas solat race sepam dua..muehehe..=P

      Delete
  5. meriahh . untunglaa seronok duk umah sewa . but i am not . i prefer duk dalam lagi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..setiap tempat ada kelebihan dan kekurangannya yang..=)

      Delete
  6. sepakat membawa berkat :)

    p/s: makkkkk ramainya kak limahhhhh naik motor hehehehe :)

    ReplyDelete
  7. Merempit naik motor pi tarawikh vroom vroom :D
    Banyak gilaa phone!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..amek angin malam..=P
      dah nama pon bersepuluh msti la fon bnyak..huehuehue..

      Delete
  8. amboi siap naik motor 3 orang...bestkan dudk dgn kengkawan. lh best kalo sekepala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..motor ada 3 jaa sebab tu berhimpit jgak..=P

      Delete
  9. seronoknyeee dia..
    xde pengalaman lagi duduk rumah sewa bersepuluh ni,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..=)
      kalau kwan baik xpe tp klau bru nak brkawan ni payah skit nnti..

      Delete
  10. Naik moto bertiga-tiga......!! kena saman!!

    Selamat Hari Raya Aidil fitri

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ampun cik..jgn la saman, tgh raya ni..

      Selamat hari raya Aidilfitri..

      Delete
  11. Bestnye.,10 orang rmh besar, satu kelas plak. Memang mudah la nk berurusan. :)

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Alhamdulillah..
      sukur dikurnia sahabat macam mereka..=)

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates