Friday, April 26, 2013

Sebesar Gajah Masalah Bersama Facebook



Assalamualaikum w.b.t..


Salam Sayyidul Ayyam sahabat!! as usual sejak cuti semester bermula, tiap hari rutin husna hadap laptop selagi mata x pejam.. dok peram sampai naik masam.. -_- sedehh dengan nasib hidup menganggur nih..

Selasa, 23hb yg lalu, si tua facebook yg masih di gilai ramai tuh tetiba dapat penyakit kronik.. boleh plak dya xmaw log in.. sedih tahap paling tinggi dari cipan laa.. sampai husna dah xtaw nak buat apa.. nih jadi gini lar qupa dya..



Sebenarnya, punca jadi gini sebab husna clearkan history, cache and cookies.. yummy! *tetiba yelaa.. ramai sgt yg exchange link.. lgpon FD cakap kalau x clear history, earning x kan naik.. so husna pon clear.. sampaikan kotak memory history dah berhabuk setebal 5 inci dah.. dahlaa husna nih spesies yg x reti nak log out whatever site yg husna log in, automatic sesi peng’clear’an tadi tuh telah mencuci segala password dan email husna.. makna kata nak masuk site kena log in dulu lah.. *renyah..

Selesai log in segala site yg husna selalu masuk dan leave it berpassword, tiba turn facebook.. cuak habis bila si jejaka mark anak p.cik berg cakap email yg husna guna nak log in fb dah di remove dr sistem.. adehh.. xkan nak kena buat fb lain dah.. xmaw laa.. akaun yahoo email tuh memang husna x pernah buka lepas dah disahkan dya memang degil utk di buka.. mungkin sebab tuh dah di remove..

Selamat husna kawan dengan sorang jejaka tampan lagi hensem nih.. petang tu husna mcg je dya maklumkan masalah husna terus malam tuh dah boleh buka.. hebat nauu.. hehe.. kawan husna nih pekerjaan dya melibatkan pasal komputer.. sebab tuh cekang.. husna pon jeles.. -_-

Sebetulnya memang husna x taw apa yg dya buat.. tapi yg pasti, Alhamdulillah fb berjaya dikembalikan.. Yeay!! =D





p/s- terima kasih awok! :*

46 comments:

  1. dah lama tak layan fesbuk. dok online tuiter jer. haha

    ReplyDelete
  2. Bahayanya Husna tak log out. Kalau cmtue, senang lah orang nak ceroboh laman sosial Husna nanti. Selamat kembali berfacebook! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg x rajin nk log out..sbb laptop sdiri kan..=P

      Delete
  3. jemput join http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/04/first-giveaway-by-iyraa-cariyno.html

    ReplyDelete
  4. nasib baik semua dah setel.. skrg ni susah nk hidup kalau x de akaun fb.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..
      betul..kdg2 rsa mcm smua mklumat ada dlm tuh..-.-

      Delete
  5. Awok...Awok....Awok...Jgn leka Lain kali taw!...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye baik!!

      tp klau leka pon awok ada..boleh gitu?? :3

      Delete
    2. ewahhhhh...!!..No2nd chance...@-@

      Delete
    3. xpelaa..kite kira prtama kali..boleh kan?? huehuehue..:3

      Delete
  6. mat zukeberg tu memei melampau. ayuh itew bersama-sama pi lekuk dia. hahaaha .
    ahaaa, nasib baik sesorang yang hensem tersebut telah pun menolongmuuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..mmg mark nih nk kena lekuk dah..klau boleh nk ganyang siap..hehe..

      Delete
  7. pew.. sib baik ada mamat encem nolong yer. akak ni dik oi tak pernah pun duk cuci satu benda pun kat FB tu. ngeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..selamat dya ada..

      husna pon kdg2 je mncuci kak..haha..

      Delete
  8. perghh.. cuak je ea.. tetibe semua bersih termasuk akaun fb.. haha..
    sib baik jejaka tampan yg terror ade.. haha

    ReplyDelete
  9. erk, ada nama FD lah. hihi :3
    FD pun sama. tak pena logout mana2 akaun. tapi tak pernah pula jadi gitu. nasib baik dah okay kan? :)

    ReplyDelete
  10. klu akk jadi macam ni mati kutu terus.tak tau nak buat apa n mitak tolong sapa.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..husna pon hampir2 mati kutu..nasib ada kawan yg dpt tolong..=D

      Delete
  11. hihi, jangan sedih2.. kalau tak silap kadang2 kita tersalah taip password.. banyak kali kena tapi pakcik fb ni saje nak takutkan kita.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp ini bukan slah psword dik..mcm mna tah slahnya..boleh plak effect dgn akaun yahoo..-.-

      Delete
  12. Replies
    1. hehe..husna lupa nak backlink..
      FD tu nama singkatan utk blogger fatindiana.com

      Delete
  13. sib baik ada yg sedia membantu ..
    lain kali hati2 ye..

    ReplyDelete
  14. lenkali share la password tu dgn H..mana tau kot2 kalau ada problem, H boleh tolong..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..boleh2..tggu husna tukaq password baru ye nnti..=P

      Delete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.