Friday, February 15, 2013

Mood Apakah Cenggini??


Assalamualaikum w.b.t..


hello hello holla!! buat apa je tu?? husna kan semenjak dua menjak tiga menjak bermenjak-menjak nih, perut x pernah x di isi or lewat mengisi.. bahagianya dya.. sangat susah lar nak dengar my tummy gummy qeyau mintak penampor, eh mintak di isi.. -.- Almaklumlah, hampir seminggu berada di rumah.. haqqq tuihhh~ *gejala kurang sopan overflowed..


dan tika ini, saat ini, detik ini husna nak mengajak kalian menjamu selera dengan hidangan yg di sajikan.. muehehe.. x mo lar drooling sensorang kan.. =P x syokk r..

Alhamdulillah, nikmat bercuti di rumah.. utk pengetahuan nak cari spesies yg baik punye sedap dalam kuantiti yg banyak macam ni kat hostel or everywhere else memang x lar woi.. makna kata bertambahlar kilogeram den yunk~ :'( 


petang selasa yg lepas, mama asyik tanya minum petang nak buat apa.. puas memikir pastu teringat yg husna teringin sangat nak makan karipap.. harap maaf karipap yg saya idamkan x seperti apa yg anda idamkan.. ada certain makcik pakcik jaa yg memenuhi kriteria karipap idaman saya.. pon boleh.. -.- 

husna suka kulit karipap yg x berapa keras, dan rapuh.. lepas tu jenis inti juga memainkan peranan yg penting ye tuan-tuan dan puan-puan.. husna suka ubi keledek dan ubi kentang.. pastu inti dalam karipap tu mestilah di isi dengan melimpah ruah ke ladang gandum dan jadilah karipap krunch.. haa.. cenggitu baru sedapp.. 

maka petang tersebut setelah di ulinya tepung, mama canai, adik bongsu tekap, husna isi inti, adik kedua kelim, dan adik ketiga goreng.. haa.. puas hati.. overall memang memenuhi kriteria husna cuma inti kurang masin sedikit laa.. tapi puas hati.. =)



petang rabu plak, katanya nak buat kuih ketayap.. sebab baki inti nya ada lagi.. pink colour meyy.. ;) tapi macam malas lar plak.. dan terus teringat apa yg husna nak buat.. bahan-bahan dah lama beli.. maka terhasillah lempeng oat bersama sandwich tuna.. 

sebenarnya husna beli quaker oat tu nak makan dengan susu masa kat hostel.. lepas beria bancuh hari tu, yeackkss.. tekak x boleh terima.. terus bawak balik rumah.. pastu terpikir gak rugi lar kalau beli x makan.. then google cari resepi.. jeng je jeng.. hehe.. ^_^

dan ternyata x rugi husna google.. sedapp~ eh.. ni bukan kes naik lift tekan sendiri naa.. erk ke memang.. yg paling best bila mereka juga suka.. =) siap suruh buat lagi.. hehe..

nak resepi boleh rujuk sini --> Lempeng Oat Bersama Sandwich Tuna..



dan malam ni.. akibat terlalu menahan perut ini dari menerima sebarang makanan berbentuk maggi masa kat hostel, dengan jayanya husna telah hadam puas-puas sewaktu makan malam tadi.. makan maggi macam ni baru sedap uolls.. hehe..


so macam mana?? dah kenyang lapar balik ke?? or memang x de nafsu langsung?? haha..
Selamat Malam.. =)





50 comments:

  1. pagi tadi sempat goreng karipap b4 gi keje.. tapi karipap segera je la hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..karipap segera kalau kat umah xkan ckup pnyaa..
      sebab tu buat je..=D

      Delete
  2. Asal ketayap sudah tukar lempeng tuna...kata x elok maggi,hmmm....bedal gak..acane?...:D

    ReplyDelete
  3. Lama rasanya tak mkn Megi... teringin la pulak. :D

    ReplyDelete
  4. wahwahwah, rajinnyaaa main masak2..sedap nampak makanan tu, tengok pulak time2 nie, memang terliur laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nak main2 mmg husna rajin pon..nk kemas nnti seksa ya amat..=P

      Delete
  5. hoho.. sdpnye.. zz dh blik u dh.. :) xde dh nk mkn sdp2.. hehe

    ReplyDelete
  6. gileee sdap aihh , tak dapat kat masria kalo bole ! nyummmy

    ReplyDelete
  7. salam husna..

    amboii...bercuti nak bermanja dgn mama ye...masakan ibu yg terbaik wpun cuma sebiji telur digoreng mata kerbau...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalakummussalam kak wirda..

      hehe..sekali sekala nk bermanja..=P
      mmg pon kak wirda..yg x sdap pon jd sedap..=D

      Delete
  8. kak makan karipap malam semalam... karipap segera aje...
    tapi best la juga...

    cuti husna dah nak habis kan..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..segera pon boleh..
      kami kalau segera takut x cukup je..=P

      a'ah..cuti sakan sgt smpai blog pon x terusik..wuuu~

      Delete
  9. kerjasama ye satu famili nak buat karipap?hiks..

    akk pun suka karipap buat sendiri..selalu buat inti kentang plus ayam n kadang2 udang2.utk si chubby inti telur sahaja..hehe

    ReplyDelete
  10. salam husna :)

    ayie teringat kan lagi roti jala husna tu....hehe...

    x per laa x dpt roti jala...asalkan dpt rasa karipap husna pulak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam ayie..=)
      haha..lama dah ayie mntak still xkan dpt..=P

      Delete
  11. Karipap panas sdp makan tuh..
    Lempeng oat kak nani xpenah makan lagi..
    Maggi kt rmh bru best msk letak mcm2 :) kat hostel smata2 maggi je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..inti penuh sedap je..hehe..
      husna pon first time kak nani..Alhamdulillah, diorang kata sedap..=)
      betul2..letak sayur baru sedap..kasi telur sikit..;)

      Delete
  12. salam husna
    Perggh...tang karipap ta tak tahan tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam TA..
      hehe..cepat cari dan sila makan..=D

      Delete
  13. tgk karipap tetiba nak makan karipap yang mak dgn abah akak buat..huhuu

    ReplyDelete
  14. salam husna
    Bila nak update post bru.hehe jgn marah.

    ReplyDelete
  15. as-salam dik.
    ciksu baru mai ni.bercuti.

    semuanya makanan sedap2 kan..walaupon simple

    ReplyDelete
  16. Dah join ke belum GA terbaru dari Iez? Kalau belum join, cepat-cepatlah mengjoinkan diri ye. Ada 40 hadiah untuk dimenangi tau.

    http://aqueiez95.blogspot.com/2013/02/mini-giveaway-by-iezwa-razk_15.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jemput husna..=)
      in shaa Allah ada masa husna join ye..

      Delete
  17. rasa macam nak masak maggi lah pulak, hehe :D

    ReplyDelete
  18. meriah.semua buat kerja.
    ciksu pulak suka inti sardin, pastu letak bwang byk2.. :)

    yg oat tak pernah buat pong..

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.