Featured

Wednesday, September 26, 2012

roti bawang


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..


evening guys! short update lg malam nie.. sebelum nak lompat katil melelapkan diri.. muehehehe~ 

memandangkan dah dua hari berturut-turut asyik hujan jee sampai ke malam.. sampai member husna buat status cakap langit menangis.. jadi perut pon mintak di isi x kira time.. dya nak dya jerit.. haha.. *boleh macam tu.. 

so petang tadi masuk dapur nampak lebihan roti.. nak cicah air x sedap.. nak sapu kaya pon x boleh jugak.. tekak x maw yang macam tuh.. *ngade! bukak peti ais nampak telur.. then bantai apa yang patot jadilah roti telur bawang.. 

Tadaaa!!!


bahan-bahan :
telur
bawang
lada sulah
garam

habis semua sapu licin! suka kalau orang suka hasil kita even x seberapa.. >.<



Monday, September 17, 2012

Konsert Al-Mawlid ft. UNIC



Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..

Hyep-hyep.. ^^V dinner apa je korang?? Husna pilih burger daging malam nie.. =) sebabnya semalam Blog Puan Kutu dinner burger.. BlogNanieBarnieLurviey plak cakap pasal GCB.. *drooling~ ngidam burger terus.. :D malam nie nak cerita pasal entry yang dah lama draft tapi x menyempat nak publish.. xtaw pasal apa.. :D 

Untuk pengetahuan,  dua malam Sabtu yang lepas bersamaan 08 Sept 2012, telah berlangsungnya Konsert Islamic Symphony Art.. Live in Concert dari Dewan Perdana UiTM Merbok, Kedah.. Dengan membawakan kumpulan nasyid Al-Mawlid featuring UNIC.. sebenarnya kan anggota Al-Mawlid nie adalah gabungan ahli dari kumpulan Ruffedge dan VE.. =)


Majlis dimulakan dengan dakwah corner yang disampaikan oleh Ust. Hadi, pensyarah CITU dari UiTM Merbok.. Laungan suara ustaz boleh menggegarkan seluruh jiwa seisi dewan tersebut.. masing-masing diam seribu bahasa sambil menghayati setiap kata yang cuba dilontarkan oleh beliau..^^


Kumpulan Al-Mawlid mulakan majlis dengan Qasidah.. Turut mengalunkan lagu terbaru dari diorang Cahaya Seluruh Alam.. *lagu nie mungkin dah lama tapi husna baru dengar.. :D best!! *cepat p godek kat youtube.. >.<


Akhir sekali, persembahan dari kumpulan UNIC.. bertiga ja diorang.. dulu time kecik-kecik femes oow depa nie.. sekarang pon still femes lagi.. =) teringat first time husna kenal diorang sebab tengok cerita See You Di IPT kowt.. lagu diorang di gunakan dalam cerita tu lah.. *kalau x silap ye.. >.<



Saturday, September 15, 2012

breakfast | roti putih dengan madu asli


Assalamualaikum w.b.t..




“Dan Tuhanmu mewahyukan kepada lebah; “...kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu)”. Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat tanda-tanda bagi orang yang memikirkan”surah An Nahl ayat 68-69




pagi nie sempat bersarapan dengan roti putih Gardenia bersama madu asli HPA.. 
juga dengan Horlicks Fibre-Up 3 in 1.. =) 



p/s --> banyak keja menanti.. huhu.. final juga dah dekat.. 
Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates