Sunday, December 09, 2012

Breakfast | Quaker Oat Cereal Drink 3in1


Assalamualaikum w.b.t..


selamat pagi!! selamat hari minggu buat mereka yg di luar kawasan kedah.. =) hari ni dah minggu kedua husna kat merbok.. kelas pon akan berjalan seperti biasa.. tapi kelas hari ni pukul 12.. yeayy!! 


husna pagi-pagi bangun kalau x sarapan memang x boleh.. then pagi nih sempat lar pekena Quaker Oat Cereal Drink 3in1.. ada dua perisa.. chocolate and original.. husna punya ori.. sedap tu boleh tahan lar.. tapi agak manis sedikit.. *tapi apa guna "less sugar" kat bungkusannya itu??  -.-' 



husna nih pelik sedikit.. susu x minum tapi oat yg di campur susu, telan sesuka hati je.. begitu juga dengan nesvita.. haa.. itu husna, x pelik sangat pon.. =P *actually banyak lagi yg pelik.. hehe.. nanti husna cerita serba sedikit ye.. =)


have a great day everyone!! 
semoga dipermudahkan setiap urusan..=)






*kak murni, tambah lagi koleksi 3in1 husna..=(

56 comments:

  1. wah sedap nye. Terliur dibuatnya. Kite datang nak ajak awak join segmen kite untuk up follower. Hope sangat blog awak bloh join. Terus ke sini http://nakahime.blogspot.com/2012/12/segmen-cari-follower-by-nakahime.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sedap beli lar sebungkus..try..

      in shaa Allah..ada masa husna join..=)

      Delete
  2. as salam

    kadang2 layan quaker or nestum pun best jugak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam..
      betul..pepagi mmg husna layan instant je..hehe..=P

      Delete
  3. ayie pun suka jugak minum air oat..husna..

    selalunya yg dah siap dibungkus dlm pakej

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa ykaa..sedap kan..=)

      huhu..sama lar..husna yg itu je mampu..
      tp menurut sumber, 3in1 ni bnyak kandungan gula even dah label less sugar kat situ..

      Delete
    2. tu la betul tu husna...

      ada org cakap lebih baik minum oat yg biasa jer...bukan dlm 3in1...

      Delete
  4. Bru je nk suggest suh mkn granola.. Tp xminum susu plak :) hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itular kan..nk mkn dgn apa pon xtaw lar..huhu..

      tp klau mkn koko krunch letak susu, husna akan mkn koko krunch je..hehe..=P

      Delete
  5. jemput join segmen ina :) http://nikainaa.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

    ReplyDelete
  6. akk klu tak keja pg dah jarang sarapan skang nie.pastu mula la ketaq lutut time nak msk utk lunch.huhu..

    akk lebih prefer yg original dr yg 3 in 1..klu bley kurangkan minum yg 3 in 1 nie tu husna..tp dh namanya student terpaksa la kan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..sarapan husna x boleh tinggal lar kak..
      tp klau kat rumah boleh je..=P

      huhu..igt nk cari yg ori..tp susah plak..
      amek yg instant jelaa..huhu..

      Delete
  7. sedap yer quaker oat cereal ni? jijah selalu minum nesvita jer.. yg ni tak try lagi sebab oat..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lar..husna pon nie first time..sebab teringin sgt nak rasa..=)

      Delete
  8. taksuke makan oat, hehehehe, tapi oat ni mengenyangkan orang kate, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kenyang ke x rasanya ikut diri sendiri jugak..
      husna klau nak mengalas utk sementara boleh lar..=P

      Delete
  9. hehe..geli aku minum susu..kalau oat cmpur susu pun aku x minum..kecuali milo cmpur susu cair:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..husna pon x boleh jgak dulu..asyik nk terkeluar balik..=P
      sekarang nie ja boleh than sikit..=D

      Delete
  10. ciktom suka minum susu n juga makan oat..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..mesti sihat je ciktom ni kan..
      tulang pon kuat..

      tulang husna makin rapuh..huhu..

      Delete
  11. salam husna
    Ok je..tapi ta kan kena mkan sarapan yg berat.bru mantop! Itu tirana aduka la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam..=)
      hehe..kalau kat rumah mmg x sarapan yg ringan2 nih..=P

      Delete
  12. Sarapan tu pentingkan sayang....wpun cuma secawan oat....

    ReplyDelete
  13. sedapnya tp akak ni kalau yg manis2 kurang...selalu breakfast ambik air suam jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus lar tuh kak..
      husna nih kalau air suam tu x bleh than..
      stg mesti nak kena ada biskut jugak..=D

      Delete
  14. quacker dalam kurangkan kolestrol dalam badan.memang bagus minum quacker oat cereal ni setiap hari.^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. quaker ori lg bagus kak..
      yg nih banyak kandungan gula sikit..huhu..

      Delete
  15. Replies
    1. hehe..x diet tara mana pon..
      amek utk breakfast je..
      tgh hari mkn jgak..=P

      Delete
  16. hehe hana susu pun xminum tapi nestum hana minum.. tapi xbau n rasa susu pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..samalah kita..tp susu campur nestum mcm nesvita husna boleh tahan lg..=)

      Delete
  17. http://aqila-farah.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fhazwani-aqilaf.html - jemput join -

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jemput..
      in shaa Allah ada masa husna join ye..=)

      Delete
  18. kak ruha tak suka oat... tak masuk dengan selera tekak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..ykaa..
      oat sedapp..hehe..

      lain org lain rasanya..=)

      Delete
  19. Replies
    1. betul!!
      alas perut sikit je supaya nnti xdelah lemah sgt kan..=)

      Delete
  20. Replies
    1. hehe..nak ke??
      haha..xdak maknanya nak diet..
      husna spesies x reti diet..=P

      Delete
  21. hanan tag blog ni ;) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/special-giveaway-by-nabilah-saadah.html

    ReplyDelete
  22. Lyeen x reti minum bnda yg brasaskan bijirin..T_T
    nmpk sedap..tp tekak susah nk trima.kena buat latihan ni..hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..ykaa..mungkin rasa dya kot yg kurang sikit..=)

      xpaa..pelan2 nanti oklar..hehe..

      Delete
  23. Replies
    1. hehe..oat milk..
      a lil bit manis..and i guess its sedapp..=)

      Delete

Copyright © 2017 husnazahidi
| Distributed By Gooyaabi Templates