Monday, September 17, 2012

Konsert Al-Mawlid ft. UNIC



Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..

Hyep-hyep.. ^^V dinner apa je korang?? Husna pilih burger daging malam nie.. =) sebabnya semalam Blog Puan Kutu dinner burger.. BlogNanieBarnieLurviey plak cakap pasal GCB.. *drooling~ ngidam burger terus.. :D malam nie nak cerita pasal entry yang dah lama draft tapi x menyempat nak publish.. xtaw pasal apa.. :D 

Untuk pengetahuan,  dua malam Sabtu yang lepas bersamaan 08 Sept 2012, telah berlangsungnya Konsert Islamic Symphony Art.. Live in Concert dari Dewan Perdana UiTM Merbok, Kedah.. Dengan membawakan kumpulan nasyid Al-Mawlid featuring UNIC.. sebenarnya kan anggota Al-Mawlid nie adalah gabungan ahli dari kumpulan Ruffedge dan VE.. =)


Majlis dimulakan dengan dakwah corner yang disampaikan oleh Ust. Hadi, pensyarah CITU dari UiTM Merbok.. Laungan suara ustaz boleh menggegarkan seluruh jiwa seisi dewan tersebut.. masing-masing diam seribu bahasa sambil menghayati setiap kata yang cuba dilontarkan oleh beliau..^^


Kumpulan Al-Mawlid mulakan majlis dengan Qasidah.. Turut mengalunkan lagu terbaru dari diorang Cahaya Seluruh Alam.. *lagu nie mungkin dah lama tapi husna baru dengar.. :D best!! *cepat p godek kat youtube.. >.<


Akhir sekali, persembahan dari kumpulan UNIC.. bertiga ja diorang.. dulu time kecik-kecik femes oow depa nie.. sekarang pon still femes lagi.. =) teringat first time husna kenal diorang sebab tengok cerita See You Di IPT kowt.. lagu diorang di gunakan dalam cerita tu lah.. *kalau x silap ye.. >.<



5 comments:

  1. hee...sezaman kot kita nih husan...sy dulu-dulu pun sgt minat UNIC.. lagu2 dia dulu kena dgn jiwa remaja sy...heee

    ReplyDelete
  2. @Tengku Puteri
    haha..minat pon ada musim gak TP..:D

    @Hanif Idrus
    yup..=)
    berjalan dengan lancar..

    ReplyDelete
  3. wah ada kumpulan nasyid dtg merbok ye..masa zaman akk dulu,yg dtg mirwana,in team dan sapa lg ntah,dh lupa..lama dh kan..hehe

    sebenarnya tak jadi dinner bege hari tu.kedai bege tutup.nasib kedai satu lg yg jual roti john n big sausage bukak.akk beli big sausage dengan aiman.sorg satu ok.haha kuat mkn..:)

    ReplyDelete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.