Tuesday, July 03, 2012

sesi memanjakan lappy kesayangan


Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..

sesi menaip di waktu petang.. mood rasa mengantuk jee.. nak plak tengah hujan rintik-rintik nie.. tilam dengan bantal macam ber'hantu'.. -.-'  tapi mata nie sengaja tahan sebab nak habiskan study sikit pasal statistic (QMT 181).. ura-ura ada quiz esok.. nasib mata nie mampu bertolak ansur.. malam nanti sibuk dengan sesi videoshoot plak..  

kelmarin dan hari ni dekat uitm husna ada salesgirls mana tah dok mai promote barang-barang yang berkaitan dengan laptop.. letak harga siap tulis potongan harga lagi.. harga dari RM20 turun jadi RM15.. RM10 jadi RM5.. saja nak mengaburi mata pelanggan kan.. ceit! ingat kitaorang xtaw ke.. 

lecturer husna pernah bagitaw taktik penjual nak gamit pelanggannya.. sengaja diorang kurangkan harga beberapa percent then pamer bagi pelanggan nampak.. rasa macam murah sangat lar.. walhal sebelum diorang turunkan harga tersebut diorang dah naikkan harga berapa kali ganda tah.. tapi bukan semua macam tu ye..

dalam waktu yg sama husna sempat lar belek-belek nak hadiahkan untuk lappy kesayangan nie.. JUST untuk keperluan ye.. bukan kemahuan.. memandangkan laptop husna ada dua lubang je untuk muatkan USB, sumbat cooler, sumbat mouse dah x boleh nak sumbat yg lain.. e.g; printer, pendrive and so on.. oleh yg demikian lah, husna beli USB HUB.. murah je KOWT.. RM15..


then sesi memanjakan tuan nya haruss lar kan.. ngehee~ :D 


beli kat kafe hari tu seketul 40 sen.. kecik tapi guna harga macam besar.. ceyhh.. disebabkan kegeraman melampaui batas, mintak tolong roomate beli time dya balik langkawi minggu lepas.. satu pek 25 unit.. cuma RM8.90.. murahkan.. muehehe..


8 comments:

  1. akak ada beli dulu usb hub tu ..bli pun masa pc fair kat jb...tp kan..blum smpai setahun, usb hub tu dah rosak

    ReplyDelete
  2. Itu ke USB Hub yg Husna beli? Comelnya la..hahaha

    p/s: laptop H pun cuma ada 2 tempat untuk USB..

    p/s/2: RM0.40 x 25 = RM10.00..jimat RM1.10 la maknanya..

    ReplyDelete
  3. saya pun tgh cari usb hub jugak ni...port usb ade 3..tu pun tak cukup..hehe

    ReplyDelete
  4. skang usb pendrive sume da murah gile tk cm dlu kannn

    ReplyDelete
  5. @dalilah
    ykaa..x than kowt kak..

    @Encik H
    comel?? salah satu sebab husna beli..haha..

    beli tambah..muahaha..

    kan..boleh sedekah menyedekah lg..hehe..

    ReplyDelete
  6. @Liza Razak
    haha..bnyak sgt nak cucuk..

    @drzira
    ye ea..husna pon x sure sgt..

    ReplyDelete
  7. sib baik lappy ciksu ada 3 lobang.. lebih satu.. hihi

    murahkan beli kt langkawi

    *try la tanya mama, sbb kuih tu mmg dah nak pupus.jarang jumpa.
    kat pekan rabu alor staq myb ada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..untung la ciksu..=D

      husna tnya dah, tp mama still x taw jgak..haha..

      Delete

assalamualaikum dan hye..
tinggalkan jejak awak di sini..
terima kasih..♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Blog ini merupakan blog peribadi perkongsian daripada penulis. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pengalaman atau pendapat peribadi, dan tidak melibatkan mana mana pihak kecuali dinyatakan sumber atau nama pemiliknya.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal, dan mungkin berbeza dengan individu lain. Penulis sama sekali tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen dan pendapat yang dilontarkan oleh para pembaca blog ini.

Terima Kasih.